Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile mleka powinno pić dziecko ? czy nie za mało ?

Polecane posty

Gość gość

6 czy 7 miesięczne . ?czy jesli wypija 3 czasem 4 razy na dobę po 100 ml to jest ok ?

Gość gość
poważnie tak mało je ? To, aż niemożliwe... moja córka jak miała 6-7 miesięcy to jadła standardowo po 150ml ok 4-5 razy dziennie mleko + 1 duży obiadek i czasami pomiędzy deserek. Dzisiaj kończy 7 miesięcy i je już po 180-200ml tak 5 razy dziennie + 1 duży obiadek + deserek + jakieś chrupki kukurydziane czy biszkopty. A jak wagowo u Twojego dziecka?

Gość gość
dodam, że mała zaczyna dzień o 7.00 a kończy o 23.00, całą noc przesypia odkąd ukończyła 2 miesiące, więc nocy na posiłek nie liczę

Gość gość
No to chyba należy do niejadków lub nie lubi mleka ...jak moja dwójka:(...Meczylam się i męczę nadal żeby mleko pili....koszmar!!! A wagowo jak?? No i jak z innymi posiłkami???

Gość gość
w sensie nie Twoje? to po co ma pić mleko? mleko jest mało przyswajalne dla ludzi ja nie piję od 5 lat i nie mam żadnych problemów

Gość gość
Waży 9 kg to wcale nie mało a za tydzień kończy 7 miesięcy . Je obiadek 130 g i deserek 130 g 4 razy mleko tak jak pisałam i to nie zawsze wypija 100ml tylko 70 i od tygodnia kaszke mleczno ryzowa np jabłkowa tak ze 100 może 120 ml

Gość gość
Moim zdaniem wystarczająco. Mój syn miał od 6 miesiąca pił 2 razy dziennie po 180ml mleka. Rano jadł kaszkę, później deserek, obiad, mleko i wieczorem też mleko. Teraz ma prawie 9 miesięcy i nic się nie zmieniło, je tak samo, tzn mleka tyle samo pije ale obiadu już więcej je.