Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Atopowe zapalenie skóry pielęgnacja

Polecane posty

Gość gość

Witam mamy :) moja półtorej miesięczna córeczka ma AZS kupiłam jej kosmetyki emolium do kąpieli i smarowania. Buzia jest ładnie nawilżona, ale gorzej z główką..jak można dbać z skórę na główce ?

Gość gość
up

Gość gość
Nikt z Was nie miał takiego problemu?

Gość gość
Mój ze skórą na głowie nie miał żadnego problemu oprócz uporczywej ciemieniuchy wiec nie pomogę.

Gość gość
Moja miała straszną ciemieniuche przy AZS. Używałam przez 3 dni Ciemieniuszki ze Skarbu Matki. Teraz tylko raz w tygodniu pofilaktycznie, ma troszkę suchą skóre w niekt órych miejscach

Gość gość
ja za dziecka chorowałam na atopowe zapalenie skóry, ile rodzice wydali na maści, tabletki . Pomógł mi krem glicerynowy i mam spokój do dnia dzisiejszego.

Gość gość
Niestety to co zadziała na jedno dziecko na drugie już może nie podziałać. My walczymy dopiero od 3 mieśięcy z AZS ale już tyle maści i kremów używaliśmy.. Człowiek wyda każde pieniądze na to, tylko żeby to działało. Mam nadzieję że jej to przehdzie z wiekiem

Gość gość
Ale moja córka nie ma ciemieniuchy tylko atopowe zapalenia skóry i wysypka jest także na głowie..i pytam jak z tym walczyć

Gość gość
To idz do lekarza, on Ci powie. Przy AZS tez jest ciemieniucha, i to bardzo ciezka do usuniecia. Moja corka nie ma wysypki na glowie, nie pomoge. Pozdrawiam

Gość gość
Witam, Mój 4 letni synek również ma skórę atopową, w okresie noworodkowym miał ciągłe wysypki i wyglądało to czasami tragicznie. Z racji różnych powikłań związanych z konfliktem w głównej grupie krwi, musiałam z nim prawie całe 3 miesiące jeździć co kilka dni na badanie krwi i na wizytę u neonatologa do szpitala w Prokocimi (Kraków), tam przyjmowała nas niesamowita Pani doktor. Kiedy synek był bardzo poważnie wysypany smarowałam go maściami sterydowymi i antybiotykowymi, ale to była ostateczność, Jeśli chodzi o skórę głowy to upewnij się u lekarza czy to wysypka czy ciemieniucha bo mój mały miał wysypkę która była ciemieniuchą. Różne dziwne rzeczy lekarze mi przepisywali łącznie z jakimiś spirytusowymi płynami, oczywiście nic nie pomagało w końcu jedyny niepowtarzalny i niegroźny sposób: 30 min przed kąpielą nasmarować dzieciątku główkę czymś bardzo tłustym: Linomag, oliwka, a nawet zwykła oliwka z oliwek, założyć czapeczkę, w kąpieli namydlić główkę (szarym mydłem, mydełkiem dla dzieci,szamponem,zależy co się używa) i zwykłą najtańszą szczoteczką do zębów porządnie wyczesać główkę, (oczywiście uważając na ciemiączko) spółka,można jeszcze raz wyczesać, po kąpieli bardzo dokładnie osuszyć skórę głowy i jeszcze przed spaniem natłuścić. Powtórzyć tak 3 dni z rzędu, często zmieniać czapeczki i poszewkę poduszki. Ja zrobiłam to tylko przy jednej kąpieli i zapomniałam o temacie a 2 miesiące walczyłam. Wracając do skóry atopowej to synek ma 4 latka i nadal, szczególnie zimą pojawiają mu się pękające zaczerwienione placki suchej skóry wygląda to nieładnie czasem swędzi, ale ponieważ jestem bardzo daleka od ciągłego faszerowania dziecka lekami, zresztą jedyne co pomaga to maści sterydowe,znalazłam sobie swój sposób, ale pewnie też nie na każde dziecko zadziała, smaruje zmienione miejsca miąższem aloesu i zwykłym kremem niwea jednocześnie. Nie działa tak szybko jak sterydy ale po kilku dniach nie ma śladu a synka nie truje lekami.

Gość gość
Szczerze powiedziawszy to trzeba mieć jednak dobre kosmetyki, które zapewnią odpowiednią pielęgnację takiej skóry. Ja mam bardzo fajne kosmetyki z atopis.pl i one dosyć fajnie pielęgnują ją.

Gość mamaMaria26
przede wszystkim delikatne kosmetyki o dobrym składzie, bez parabenów, slsów itd. Ja polecam do mycia kosmetyki z dermedic baby, jeszcze mnie nie zawiodły i sama też z nich korzystam, bo są łagodne dla skóry.