Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zapalenie płuc u noworodka

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny czy u dzidziusia którejś z Was wykryto krótko po porodzie zapalenie płuc ? Czy to grozi jakimiś powikłaniami ? Jestem załamana...

Gość gość
A czym karmisz dziecko, mm czy piersią?

Gość gość
Mój syn w 2. tygodniu życia miał zapalenie płuc, spędziliśmy 10 dni w szpitalu. Teraz na 13 miesięcy. W ciągu roku miał kilka poważniejszych infekcji, ale myślę, że jest to spowodowane tym, że jego starsza siostra chodzi do przedszkola i on łapie od niej. W szpitalu leżeliśmy na sali z innym 2-tygodniowym maluszkiem też z zapaleniem płuc i on od wyjścia ze szpitala nie chorował poważnie- miał zapalenie gardła i złapał niewielkie przeziębienie. Nie ma kontaktu z przedszkolakami.

Gość gość
moja córka dostała zapalenia płuc jak miała 10 dni. tydzień w szpitalu. jest chorowita ale jest alergiczką i nie sądzę aby było to następstwo zapalenia u noworodka. drugi raz złapała jak miała 4 czy 5 lat

Gość gość
podbijam bo mam taką samą sytuację, miesiąc temu po porodzie synek miał zapalenie płuc, dziewczyny piszcie

Gość gość
Dziewczyny nie martwcie się na zapas. Miałam z synkiem to samo po porodzie od razu,10 dni antybiotyki i do domu, ma 3 lata i dwa razy miał zapalenie oskrzeli,szczepilismy na pneumokoki z racji wczrśniactwa i tego zapalenia płuc

Gość gość
jak dziecko moze miec zapalenie pluc zaraz po porodzie.Czyli co juz bylo chore w srodku?

Gość gość
zakażenie szpitalne i tyle...

Gość gość
wrodzone zapalenie pluc, jakas bakteria od matki przenika

Gość gość
mój synek nabawił się zapalenia płuc w 3 dobie życia, czyli nie było to wrodzone. 7 dni na antybiotyku był

Gość gość
chodzi o to szczepienie w 1 dobie zycia, na gruzlice ?

Gość gość
tak, na gruzlice i wzw b

Gość gość
nie brałam tego pod uwagę, może rzeczywiście po szczepieniu... nie wiem :(

Gość gość
dziewczyny mój synek w 4 dobie dostał antybiotyk na zapalenie płuc, leżeliśmy ponad tydzień na patologii noworodka. teraz ma prawie 15 miesięcy i NIGDY nie był chory (oprócz alergii pokarmowej, która ma po mnie). my z mężem jesteśmy ciągle chorzy a ten pieron zdrowy

Gość bkt
mój najstarszy miał wrodzone zapalenie płuc wykryte w 2 dobie:( 2 tyg na antybiotykach, karmiłam piersią, dzis ma 10 lat, chorowity nie był i nie jest, a chłop jak dąb:P życzę dużo zdrówka:)

Gość gość
ja bym się bała o życie dziecka

Gość gość
Witajcie.urodzilam syna 18.06 i od razu w pierwszej dobie wykryto u niego zapalenie płuc.juz od tygodnia lezy w inkubatorze.jest pod tlenem.zaczynali od 30% tlenu,natomiast teraz dziecko jest na 22% tlenie.udalo sie dzisiaj zejść do 21% niestety saturacja wynosila wtedy okolo 92 wiec z powrotem wrócili do 22%. Czy ktoraz z Was ma doświadczenie z zapaleniem płuc u tak malego dziecka?jak to sie skończyło?strasznie sie martwie bo lezymy tu juz ponad tydzien a konca nie widac