Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamaszukaniani

Trudna decyzja pomóżcie!

Polecane posty

Gość Mamaszukaniani

Hej, mam nadzieje ze pomożecie. Po długich poszukiwaniach znalazłam dwie nianie do opieki nad moja bardzo żywa, kochana 2 letnia córeczka. I nie wiem która wybrać. Nasz poprzednia niania odeszła urodzić swojego dzieciaczka. Kandydatka 1 to młodziutka dziewczyna, zapas energii, napewno nie było by problemu aby robiła to co do niej należy, jest ciepła i mila. Dziecko by miało w niej dużo zabawy i frajdy. Ale ja bym musiała mowić jej konkretnie co ma robić bo troszkę młodziutka jest i może by troszkę trzeba jej pomoc. Kandydatka 2 ma dużo więcej doświadczenia i studia w tym kierunku. Napewno by wniosła więcej jeśli chodzi o wychowanie merytoryczne dziecka i takie bardziej konkretne zabawy z których mała by coś wyniosła. Ale jest bardzo spokojna i taka ułożona (nie wiem czy by była taka frajda z nią) Obie Panie maja dobre referencje z poprzednich prac. Obie mówią ze dobrze gotują. Obie sie zgadzają na pomoc w domu. Które podejście jest lepsze dla dwuletniej dziewczynki? Dzięki, piszcie dlaczego polecacie 1 albo 2. Acha, nie mam za bardzo czasu żeby przetestować obie, muszę sie zdecydować.

Gość gość
szczerze? jeśli masz męża to wybierz brzydszą

Gość Mamaszukaniani
:) dobre z mężem No z tym kształtowaniem mi chodzi po głowie. Ale właśnie tak sobie myśle czy teraz nie jest czas na szaleństwo... Dzięki za odpowiedz. Proszę o więcej rekomendacji

Gość gość
1

Gość gość
przeciez to normalne ze brzydsza

Gość gość
co do 1 - chyba nie wierzysz, że cały dzień laska będzie pełna energii i pomysłów. Sama dobrze wiesz, że przy dziecku to nie jest możliwe

Gość mamaszukaniani
czyli druga?

Gość gość
Ja bym wziela druga . Czas beda spedzac bardziej efektywnie jesli chodzi o rozwoj jesli ma takie wykształcenie. Dzieci super ucza sie przez zabawe. Wolalabym to niz mloda nawet nakfajniejsza na swiecie dziewczyne bez takiej wiedzy jak druga pani.

Gość gość
ja bym wybrała jedynkę.

Gość gość
zdecydowanie 2, młodziutka dziewczyna może nie umieć przewidzieć wielu rzeczy, lepiej sprawdzi się ktoś z większym doświadczeniem życiowym i spokojem

Gość tantummka
ja bym też wybrała drugą dziewczynę + do tego taką kamerkę jaką pokazała Wandalik. sory ale ja mam ograniczone zaufanie do obcych ludzi póki ich się lepiej nie pozna. a tutaj przecież chodzi o dziecko.