Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

depilacja nóg

Polecane posty

Gość gość

Hej, zastanawiam się jaka metoda depilacji najlepsza?? Golenie szybkie i tanie ale wkurzają mnie kujące włoski już następnego dnia. Po depilatorze wrastały mi włoski i robiły się ranki, a efekt gładkich nóg nie utrzymywał się zbyt długo, już po tyg pierwsze włoski :( Wczoraj spróbowałam kremu do depilacji, zobaczymy jaki będzie efekt... Zastanawiam się nad depilacją laserową, żeby pozbyć się włosków raz na zawsze.... Jakie są wasze doświadczenia??

Gość gość
wierzysz w cuda?

Gość gość
Ja zrbiłam 4 zabiegi depilacji laserowej nóg w Estetice i mam problem z głowy, tylko musisz sprawdzić czy twoje włosy sie kwalifikują bo podobno nie wszystkie sie nadają, trzeba mieć raczej ciemne nie blond noi nie opaloną skórę.

Gość gość
Najlepsza jest depilacja pastą cukrową. Wczoraj własnie byłam na takim zabiegu. Polecam salon beauty premium w Poznaniu. Jedyny minus jest taki, że taka depilacja trwa trochę dłużej niż woskiem.

Gość gość
Zastanawiam się nad trwałą depilacją, bo już naprawdę mam dość golenia i katowania się depilatorem.... Mam ciemne włosy więc powinnam się kwalifikować do lasera

Gość gość
Od jakiegoś czasu chodzę na depilację pastą cukrową i zauważyłam, że odrasta mi coraz mniej włosów, a te które odrastają są o wiele słabsze i jasniejsze od poprzednich.

Gość gość
depilacja pastą sprawdza się u osób które nie mają wrażliwej skóry i nie zdążyły się jeszcze nabawić zapalenia mieszków włosowych. ja niestety należę do grona osób z problemami - przerabiałam wszystkie metody depilacji - była maszynka, depilator, wosk - za każdym razem kończyło się ropnymi krostkami - antybiotykiem i maściami dopiero po laserze w Medeście mój problem zniknął - jestem 10 miesięcy od ostatniego zabiegu i po włosach nie ma śladu

Gość gość
Ja też chodzę na zabiegi depilacji laserowej do estetica studio i jetem jak najbardziej zadowolona z efektów, jestem po 4 zabiegach i prawie w ogóle nie mam owłosienia ( robiłam nogi bikini i pachy) przestrzegałam regularności zabiegów i naprawde jest prawie gładko, mam zalecony jeszcze jeden zabieg po 4 lub 5 miesiącach od ostaniego jak zblednę po wakacjach.

Gość gość
Jeżeli macie wrażliwą skórę albo właśnie zapalenie mieszków włosowych, polecam smarować małą ilością oleju konopnego zaraz do depilacji albo goleniu :) małe buteleczki nie są bardzo drogie a starczają na dłuugo. Moja skóra po depilacji woskiem ( a nawet goleniu maszynką... ) jest cała czerwona, piekąca i swędzi :( Olej konopny łagodzi wszystko a dodatkowo regeneruje, więc polecam serdecznie !

Gość gość
Najlepiej spróbować różnych metod i wtedy sobie porównać, bo każda z nas jest inna. Jednej będzie odpowiadał maszynka, drugiej wosk, trzeciej depilacja laserowa, czwartej coś innego. Ja raz byłam na depilacji laserowej w gabinecie Amarone w Łodzi i gdyby ktoś był z Łodzi i chciał skorzystać to śmiało polecam. Kontakt można znaleźć na stronie http://www.gabinetkosmetyczny.lodz.pl

Gość gość
Kole żanka poleciła mi klinikę Beauty Skin (www.beautyskin.com.pl ) i okazało się, że oferta jest bardzo fajna. Poszłam tam na depilację laserową. W klinice wykorzystują bardzo nowoczesny laser Vectus, który naprawdę precyzyjnie i trwale usuwa wszystkie włoski. Jestem po I zabiegu (depilacja łydek kosztowała tylko 270 zł). Koleżanka korzysta z ich usług w Warszawie i mówi mi, że są świetni.

Gość wydepilowana Małgosia
Byłam na laserze Vectus w Gdańsku, który poleciła mi znajoma kosmetolog. Musiałam cierpliwie poczekać na efekt dopiero po kilku zabiegach, ogólnie to wszystko jest bardzo trwałe! Nadal jestem w szoku, że to tak działa. A robiłam nogi tu: http://vectusgdansk.pl/laserowa-depilacja-nog/