Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosc jeszcze z pl

dwie osoby do anglii

Polecane posty

Gość gosc jeszcze z pl

czy ja bujam w oblokach? zakladam, ze zarobimy we dwojke 1900 funtow na miesiac - minimalna... ok 400 funtow za pokoj dwuosobowy ok 500 funtow na jedzenie i inne takie czy jest szansa odlozyc 1000 funtow na miesiac? co o tym myslicie?

Pewnie ze sie da, bo sama mieszkam w UK od 9 lat. Roznica w tym czy chcesz jechac na jakis czas i odkladac kase czy na stale?? Ja widzisz zalozylam temat o powrocie do polski z UK :) bo nie chce juz tutaj dluzej byc i co ty na to ??

Gość gość
Jesli w Londynie to pokoj wyniesie znacznie wiecej, za 400 f mc to maly i jednoosobowy, ale dolicz tez bilety, jakas chemie, ubranie, kosmetyk itd. Za 900 f sie nigdzie w uk nie utrzymacie we dwojke, to pieniadze za ktore jedna osoba zyje tu cienko, a co dopiero dwie.

Gość gosc jeszcze z pl
Wiem, ze Londyn jest drogi, dlatego wybieramy inne miasto. Zycie w pojedynke jest stosunkowo drozsze niz zycie we dwojke. Bo za jednoosobowy pokoj placi sie np. 300 funtow, a za dwojke tylko o 100 f wiecej. A i tak zawyzylam cene za pokoj, bo widzialam oferty i za 250f za pokoj 2 os. Kosmetyki i chemia? Akurat my czytamy sklad kosmetykow i te markowe maja o wiele wiecej szkodliwych skladnikow, niz te najtansze. Krem Bambino dla nas jest o niebo lepszy niz Vichy itp. Jedzenie.. patrzac np na ceny calego kurczaka - ok 4-5f, to z tego mozna duzo dan ugotowac. Sami bedziemy gotowac, nie mamy zamiaru stolowac sie na miescie. Czy na stałe? Ja raczej tak, druga osoba na rok planuje pojechac..

Gość gość
czyli, że jedną nędzę zamieniasz na drugą taką samą tylko dalej od domu, tak?