Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rowerek trójkołowy dla półtoraroczniaka

Polecane posty

Gość gość

Na co zwrócić uwagę przy zakupie, może polecicie mi konkretne modele?

Gość gość
Żeby dosięgnął nogami do pedałów. Mamy dwa i w jednym nie sięga. By była podstawka pod nóżki. My nie mamy i albo zdziera buty albo jedzie z kołem przednim u góry, tak go ponosimy za raczke z tylu.

Gość gość
ja kupowałam taki od 10 mcy do 5 lat. Ma podnóżek, do pedałów jeszcze nie sięga, ale ma 15 mcy :]

Gość gość
Macie może na sprzedaż rowerek sport trike ramiz?

Gość gość
Lepiej dalej woź dziecko w spacerówce... a jak ma być rowerek, to kup jakiś biegowy.. na rowerze dziecko ma się samo przemieszczać, a nie być pchane.. od tego są wózki.. szkoda kasy.. lepiej, żeby rower pełnił funkcję roweru, a nie kilka różych i w każdej z nich był beznadziejny

A mnie się podobają rowery trzykołowe. Dla mnie żadna różnica czy pcham wózek czy rower, za to dziecko na rowerku ma o wiele większą frajdę.

Gość gość
no czyli chcesz sobie kupić po prostu "inną spacerówkę" i tyle... rower wg mnie ma służyć aktywności dziecka.. a na taki mnie pojeździ, tylko będzie wiecznie pchane.. poza tym.. jdnak wózek prowadzi się dużo łatwiej ( zwłaszcza pod krawężniki cxzy po nierównych chodnikach). a frajdę to dziecko będzie miało, gdy samo będzie na rowerze jeździło..

Gość gość
Lepiej zainwestowac w rower biegowy.

Na razie ma 21 mscy i jest pchany, bo do pedałów nie dosięga. Spacerówki nie używamy już wcale, bo to aktywne biegające dziecko, rower zabieramy tylko na co któryś spacer - dla frajdy właśnie. A jak trochę podrośnie i zacznie pedałować, to i aktywność się zacznie.

Gość gość
czy Ty wiesz kiedy dziecko dorośnie do pedałów? To potrwa.. po drugie.. to, że dosięgnie, to nie znaczy, że będzie potrafiło to zrobić!!!! Dla dwulatka najlepszy jest rower biegowy! (oczywiście dopasowany do wzrostu)

Gość gość
olaboga a jaki masz rowerek? Te biegowe to widzialam... Dziecko prawie pod smaochod wpadlo tak sie rozpedzilo

Gość gość
Jak widziałam,, to bardzo dużo osób chwali trójkołowce i nawet rodzice nie muszą pchać, bo maluch sam później jeździ. Z ramiza są do 5lat, fajne rowerki. A rowerek lepsza frajda, moja córcia już nie chce zbytnio w wózku jeździć, dlatego planuję zakup trójkołowca.

Gość gość
co to znaczy, że dziecko samo "później" jeździ? czyli w jakim wieku? 3 lat? 4? i jak podjeżdza pod krawężniki.. raczej trzeba mu w tym pomóc... mój od roku jeździł na Pukylino, po domu i na dworze, a na 2 urodziny kupiłam mu Puky lr m.( Najmniejszy, bo dziecko niskie) I świetnie sobie radzi, sam podjeżdza pod krawężniki itp. W każdym razie bardzo lubi jeździć i było widać jak jego koordynacja się usprawnia, poczucie równowagi, umiejętność panowania nad rowerem itp.. a rower ma od 3 miesięcy.

Gość gość
Dla mnie nie problem,zeby dziecku pomoc z kraweznikiem. No ja i tak zdecyduje sie na trojkolowca. Nie przekonuja mnie biegowe rowerki.

Gość gość
Tanie Rowerki biegowe trójkołowe są na www.jlbaltic.istore.pl Taniej niz na allegro, polecam.