Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ustępowanie kobietom w ciąży

Polecane posty

Gość gość

widziałam ostatnio tutaj 2 tematy "anty" i tu moje pytanie: czy te które są na nie w ogóle kiedykolwiek były w ciąży? Ja wiem, że ciąża to nie choroba, ale ostatnia ruszyła kampania, aby z UPRZEJMOŚCI przepuszczać ciężarne w kolejkach, ustępować miejsca itd. Tu nie chodzi o żadne ekstra pozwolenia, to czy gdzieś jest napisane że mają pierwszeństwo tylko o UPRZEJMOŚĆ. A najbardziej mnie rozśmieszają osoby, które są zdenerwowane jak ciężarna wejdzie w kolejke gdzie jest kasa pierwszeństwa (to z własnego doświadczenia).

Gość gość
ogólnie polskie społeczeństwo do uprzejmych dla obcych ludzi, niestety nie należy. Jest dużo oceniania i krytyki. Stąd bierze się to negatywne nastawienie do kobiet w ciąży niestety. Ja sama gdy byłam w ciąży, miałam wrażenie że mnie wszyscy zjadają wzrokiem, takim złym wzrokiem, gdy ustawiałam się grzecznie w kolejce do kasy na końcu ogonka....tak jakby już mieli mówić "ta pewnie się będzie chciała wepchać do przodu"..... gdy wyjechałam za granicę, każdy mnie na siłę wciskał do przodu i ustępował miejsca i gratulował i pozdrawiał....ciągle chodziłam po ulicy zdziwiona że tak można...być człowiekiem! :D

Gość gość
Mi nie jest potrzebna zadna kampania bo i tak ustapie miejsca osobie starszej niepelnosprawnej czy babce w ciazy. Kulture i wychowanie z domu sie wynosi.

Gość gość
owszem wynosi się z domu, ale zauważmy patrząc na matki tutaj, że niestety to co sobą przedstawiają to... dlatego wspomniałam o kampanii :]

Gość gość
No niestety chamskie spoleczenstwo. Dzis mialam tego przyklad. Jestem w ciazy, kupowalam spodnie ciazowe. Poszlam do sklepu mimo, ze zle sie czuje bo nie mam nic do noszenia i jestem sama. Ide do kasy a 2 dziewczyny biegiem przede mna w kolejke... stalo z 20 osob. Zrezygnowalam z zakupu bo juz podbrzusze mnie bolalo

Gość gość
Siedz w chalupie jak sie zle czujesz

Gość gość
Obys tez sie zle czula w ciazy i nie mial ci kto pomoc. A w sklepie kazdy po chamsku cie traktowal

Gość gość
Bylam 10 lat temu w ciazy i niepotrzebowalam łaski

Gość gość
uważam że należy ustąpić temu kto się źle czuje, ale nie ot tak bo ktoś jest w ciąży. sama mam 3 dzieci, jak byłam w ciąży z bliźniakami i już w 5 miesiącu miałam ogromny brzuch to nikt mi nie ustępował. nie burzyłam się, bo uważam,ze skoro miałam siłę iść na zakupy, to jeśli robiłam je sama, to mogę postać w kolejce. starałam się robić małe zakupy, tak żeby nie dźwigać a na większe wysyłałam męża. było mi tylko przykro jak kiedyś źle się czułam i nikt mnie właśnie nie przepuścił w aptece, bo przecież w aptece, to każdy źle się czuje i jest chory. powiedziała to starsza pani. więcej nie prosiłam zeby mnie ktoś przepuszczał. w drugiej ciąży choć miałam malutki brzuszek to często mnie przepuszczano - może dlatego, że przede mną brzuch a obok dwoje 2 latków? korzystałąm jak dziecaki dokazywały albo gorzej się czułam. ale generalnie uważam, że każdemu należy się szacunek i zrozumienie, a nie tylko ciężarnym. w aptece dotkliwie uświadomiła mi to starsza pani, która uważąła że jej się należy bo ma swoje lata. w życiu bym taka nie chciała byc. teraz jestem w 3 ciąży i jeśli źle się czuję to ładnie proszę o przepuszczenie, choć raczej staram się posyłać na zakupy dzieciaki - bliźniaki mają po 17 lat, więc są pomocni.

Gość gość
nie ustępuję kobietom o postawie roszczeniowej "jestem w 4 miesiącu, to co że nie widać brzucha, ale przepuść mnie kolejce". Nie ustępuję tym, które krzyczą na mnie, kiedy jeszcze nie zdążę zauważyć, że jakaś ciężarna się pojawiła. Ciężarne - trochę szacunku dla innych ludzi

Gość gość
Czasem nie ma kto zrobic zakupow pomysleliscie o tym? I mimo fatalnego samopoczucia trzeba pojsc po bulki czy wode. Ja mam zagrozona ciaze i co mam nie jesc kilka miesiecy?

Gość gość
Zgadzam sie z powyzszym

Gość gość
Pomylka, jakas ciezarna mnie wyprzedzila zgadzam sie z gosciem 14.30.35

Gość gość
No i typowe chamstwo na kafe.

Gość gość
Hahaha dobre z tym pieprzeniem :D

Gość gość
Czekamy na nastepny temacik "wpadlam i musze stac w kolejce z ludzmi"

Gość gość
Tylko w Polsce takie chamstwo. Rok temu spędzaliśmy wakacje we Włoszech i zawsze, ZAWSZE uprzejmi i uśmiechnięci ludzie przepuszczali nas w kolejkach. Nie byłam w ciąży, nasze dziecko miało rok.

Gość gość
albo p******ę się bez zabezpieczania i ciąża goni ciążę a wredne ludziska nie ustępują mi w kolejce, a ja muszę szybko kupić, bo kolejny facet czeka na seks

Gość gość
:D dobre

Gość gość
zakładałam niedawno podobny temat i chamstwa było co niemiara. Każdy dobrze wychowany człowiek powinien sam z siebie slabszemu miejsca ustąpić. I osobiście nigdy nie spotkałam się z sytuacją kiedy kobieta w ciąży chamsko wymuszala dla siebie przywileje... kiedyś słyszałam nawet taką historie ze była dziewczyna we wczesnej ciąży i poprosiła jakaś panią o otwarcie okna w autobusie bo jest w ciąży i jej niedobrze. Baba na nią naskoczyla ze nie ma takiej opcji bo jej będzie wiało... No i chwile później ciężarna puściła na ta babę pawia :D

Gość gość
owszem słabszym ustępuję tj. tylko chorym osobom, a ciąża to nie choroba, to tylko uboczne skutki p********ia się

Gość gość
Niewychowana ta ciezarna jak ta mozna zerzygac sie na staruszke.przeciez mogla zapieprzac na piechote a nie wozic sie komunikacja miejska

Gość gość
chamstwo kafe... czego się można było spodziewać. Najlepiej ciężarne jeszcze do kamieniolomow zamknąć niech pokutują za to ze dzieci rodzą... jacy niektórzy są tępi... licytacja kto najbardziej komu pojedzie... tylko to się dla was liczy. Nie masz nic mądrego do napisania to nie pisz...

Gość Justann
Niestety Polacy do uprzejmych nie należą, sama miałam się okazję o tym przekonać będąc w ciąży:( Raz jechałam autobusem do lekarza, ludzi mnóstwo, prawie wszyscy młodzi i w dorosłym (ale nie podeszłym wieku), a mimo widocznego brzucha ustąpić miejsca chciała mi tylko jedna, naprawdę stara kobiecinka. Nie skorzystałam. Reszta udawała, że nie wid********asach również zdarzyło się, że ktoś się "wepchnął" wbiegając przede mnie do kolejki. No gratuluję, trzeba być mistrzem, żeby wygrać z ciężarną. Ale i tak najlepsza była babka, która mnie prześcignęła w drodze do krzesła w poczekalni w H&M :) Naprawdę niedużo mi do niego brakowało, ale pani mnie ominęła i szybciutko siadła... Jak słyszę komentarze, że ciąża nie choroba, albo że trzeba się było nie bzykać, to zastanawiam się skąd tacy ludzie się biorą? Bo nagle wszystkie ciężarne to patologia żyjąca w konkubinacie, która wpadła z nie wiadomo kim, więc olać je. To co, nie ma już dzieci wyczekiwanych, kochanych, zaplanowanych?

Gość gość
Żądamy miejsca na swiecie tylko dla ciezarnych!!!

Gość gość
:D

Gość gość
tym ciężarnym to się we łbaxch przewraca,nie dość że mają własne miejsca parkingowe,kasy pierszeństwa to jeszcze im źle...skoro sie źle czuje to niech z doopą w domu siedzi a nie na zakupy sie wybiera...po sklepie to ma siły chodzić ale stac w kolejce to już nie możźe bo przeciez jest w ciąży :O...a kogo obchodzi ich ciąza?..kazdy ma ją w doopie

Gość gość
a ja napiszę coś innego , choć nie związanego z ciążą / Jechałam autem ,na światłach samochód mi zgasł i koniec . Nie mogłam go uruchomić .Ludzie pomogli mi zepchnąc na wysepkę i tyle tylko mogłam zrobić .Zaczełma wydzwaniać do męza , syna ale to środek dnia , wszyscy w pracy . Z narzeciwka odjechał mężczyzna , zrobił kółko ,wjechał na wysepkę i mimo naprawdę duzego ruchu podłączył mój akumulator do aukmulatora swojeg auta i odpalił . Obcy czlowiek zadał sobie dużo trudu żeby mnie obcej kobiecie pomóc .Też pewnie jechał za swoimi sprawami , w samochodzie siedizała pewnie zona ale ona jeszcze mnie uspakajała , że jej mąż z pewnościa da radę go odpalić . Nie jestem cięzarna , nie mam polamanych nóg , nie jestem staruszką . A jednak obcy człowiek po prostu chiał mi pomóc . I pomógł .

Gość gość
Skad ta niechec do ciezarnych? Wasze matki tez byly w ciazy z wami. Zero szacunku do kogokolwiek.. rzeczywiscie lepiej nie rodzic kolejnych chamow

Gość gość
Nastepna co czytac ze zrozumieniem nie umie :O To nie jest niechec do ciezarnych, to jest niechec do chamskich, roszczeniowych bab. Zrozumialas w koncu?????