Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co dzis zjadly wasze 2 letnie dzieci????

Polecane posty

Gość gość

To jest ich lepszy dzien?

Gość gość
parówkę, batona marsa i colę

Gość gość
gorszy dzień, bo małe ilości, dziecko waży 11 kg mleko piersi jajecznica z 1 jajka, pół bułki pół bułki mleko z piersi ryba pieczona w piekarniku, ziemniaki z koperkiem, kapusta kiszona mleko z piersi 2 herbatniki owsianka z bananem i masłem mleko z piersi

Gość gość
MOja zjadla: mleko z piersi jajecznice z 1 jajka z cebulka, kawalek papryki kawalek bulki czosnkowej mleko z piersi lasagne, 2 male marchewki pol jablka i pol mandarynki kwadrat razowca z twarozkiem mleko z piersi

Gość gość
no szok dwójka 2 latków na piersi :)

Gość gość
Hmm, zaraz pomyślę. Nie wiem czy dzień lepszy czy gorszy, miała prawo jeść mniej bo byliśmy u przyjaciół za miastem, od rana tak: mleko 200 ml plus 2 herbatniki kromka chleba z szynką (malutka, bez masła), kromka chrupkiego pieczywa dwa gryzy banana pół miseczki zupy pomidorowej z makaronem 1 mały ziemniak z gotowanym udkiem kurczaka i mizerią miseczka chrupek kukurydzianych z rodzynkami bez mleka dwa gryzy pizzy z boczkiem i salami ok. 1,5 łyżki stołowej gotowanej wołowiny z czerwoną surową papryką batonik Kinderczekolady mleko 200 ml, plasterek polędwicy i 2 gryzy parówki na gorąco (ojciec akurat jadł kolację) i to tyle do picia herbata owocowa sporo tego ale porcje raczej małe

Gość gość
Tylko mleko z piersi :) czyli to co zawsze :)

Gość gość
Dwulatek mleko z piersi tylko ??

Gość gość
moja rano mleko 200ml,jajko na miękko,pół kromki chleba z masłem,mały pomidor,pół banana,małą porcje spagetti,parówkę,małą kromkę i kakao 200ml.Do tego z cztery kubki herbaty owocowej przez cały dzień.Zjadła średnio jak na nią,powiedziałabym że nawet dużo bo jest niejadkiem niestety...

Gość gość
mleko z piersi i kapusta kiszona ;-( sama karmiłam piersią dość długo, ale uważam że 2 lata to już przesada, szczególnie gdy dziecko ma normalny, złożony jadłospis

Gość gość
moja zjadła sniadanie ok 250 ml mleka 2 sniadanie misia lubisia, ale przewaznie je kawałek suchej bułki obiad 1 danie miseczka zupy pomidorowej z ryzem obiad 2 danie 1 ziemniak z brokułami i pulpetem z indyka deserek - jedynie kawałek czekoladki z kinder jajka - wiekszosc zjadam ja, przewaznie dostaje owoce ale dzis nie miałam nic kolacja mleko ok 200 ml do picia kompot z jabłek gotowany przez babcie

Gość gość
mój 2 latek ostatnio bardzo małe je, musze gonić go z jedzeniem i wpychac do buźki, nauczył się jeszcze wypluwać...orka z tym jedzeniem ostatnio, dziś zjadł: małą bułkę z nutellą, mały jogurt, małą podudzie z kurczaka i kilka ciastek, pij***ardzo dużo. trochę się tym martwię, bo wcześniej dopisywał mu apetyt.

Gość gość
Nie martw się, dwulatki mają taki okres zmniejszonego apetytu, to zupełnie normalne w tym wieku, jeśli synek nie jest apatyczny, marudny, osłabiony, to nie ma się czym martwić :) Minie samo.

Gość gość
Dzięki :) synek jest bardzo energiczny, ciągle zajęty, biega, krzyczy, śpiewa, na nic nie ma czasu ;) Tak zajęty, że nie ma czasu załadować taczek ;)

Gość gość
O to to, dokładnie, dwulatki po prostu nie mają czasu na jedzenie :D Moja córcia, która od urodzenia kochała jeść, teraz też ma "słabszy" okres w pochłanianiu, aż babcia się zestresowała, ale wiem, że to normalne, naturalny etap rozwoju :)

Gość gość
nieco ponad 2 letnia córka śniadanie - to co ja, oczywiście w mniejszej proporcji- omlet z bananem, rzodkiewkę z chlebem i masłem, herbatę owocową. 2 śniadanie - sałatka z pomidora i szczypiorku z olejem lnianym, kawałek bułki z ziarnami, obiad - zupa pokrzywowa z ćwiartką jajka i kluskami lanymi obiad drugi[o 16] - ten podstawowy, już z tatą, zapiekanka warzywna z rybą i sałatą. kolacja o 18.30 - kanapka z wędliną lub serem, szczypiorek, papryka, ogórek świeży, zielona herbata Przed snem szklanka mleka. Dostępne o tej porze roku owoce dostępne i zjadane są przez cały dzień. Woda mineralna bez ograniczeń.

Gość gość
wyżej- i na pewno na dwulatka zjadła te wszystkie wspaniałe warzywka które podałaś :P podać mogłaś a pytanie było co zjadło dziecko! Mój 2,5 latek kakao Bułka z serem, szynką i pomidorem, herbata miseczka zupy warzywnej deser- jabłecznik z budyniem kawałek ryby, ziemniaki, surówka z marchewki i jabłka jogurt kakao do snu

Gość gość
gość mleko z piersi i kapusta kiszona ;-( sama karmiłam piersią dość długo, ale uważam że 2 lata to już przesada, szczególnie gdy dziecko ma normalny, złożony jadłospis xxx twoje piersi i twoje dziecko, każdy ma prawo robić jak sam uważa za słuszne. Racja nie jest po twojej stronie więc zachowaj sobie swoje zdanie dla siebie.

Gość gość
Nie wiem co dziwnego w warzywach, mój uwielbia ogórki, papryke groszek z marchewka, brokuly, pietruszke seler itd nie lubi tylko kapusty i salaty

Gość to ja od kapsuty z mlekiem
dziś mleko z piersi 1 kromka chleba z masłem, liść sałaty, garść zielonego kopru, pół ogórka kiszonego i 2 piratki z Lidla na drugie śniadanie dostanie banana na obiad będzie zupa warzywna na króliku z ryżem na podwieczorek kisiel z czarnej porzeczki z owocami - lubi kwaśne na kolacje chleb z żółtym serem i pomidor

Gość gość
Co Wy macie z tym mlekiem z piersi? :-o Dzieci dwuletnie powinny jeść tylko stałe pokarmy. Jak mleko to modyfikowane z kubka :-o

Gość gość
śmieszna jesteś, niby dlaczego dziecko ma dostawać coś gorszego jak może dostawać oryginał.

Gość gość
Bo to śmiesznie wygląda, dwulatek z zębami przy cycu :-o

Gość gość
to twoje zdanie ja mam inne.

Gość to ja od kapsuty z mlekiem
dlaczego mam dawać dziecku sztuczne witaminy jak mogę naturalne?