Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dagmara70

44 lata i ciąża

Polecane posty

Gość dagmara70

Jestem przerazona - czwarta ciąża , słabo finasowo a ja mam 44 lata . Dzieci w wieku 21 , 16 i 10 Mało tego to miałam dwie cesarki . Miałam miec podwiazane jajowody 10 lat temu - okazuje sie ze nie .

Gość gość
No cóż.. Stało się. Jakoś musicie sobie poradzić. Zdrowia życzę!

Gość gość
Najstarsze moze isc do pracy. Ja od 19 roku pracuje

Gość gość
Spokojnie, dacie radę. U nas też była taka stuacja i mimo że mama straciła pracę 5 lat po urodzeniu najmłodszego dziecka, to dwoje starszych jest już samodzielnych a trzecie ma stypendium naukowe. W domu został najmłodszy - gimnazjalista - i chociaż kokosów nie ma, to jest miłość i szacunek :)

Gość gość
fajnie :) też bym tak chciała :)

Gość gość
Kochana co ja bym dała za pozytywny test - mam 31 lat i od kilku lat staramy się o pierwsze - dziecko to dar i cud, i wierzę, że jak Bóg da dziecko, da i na dziecko - nie trać wiary.

Gość gość
To tylko moment przerazenia zwiazany z niespodziewaną wiadomością. Będziesz bardzo szczęśliwa jak malec się urodzi,wierz mi :)

Gość gość
Ja Ci współczuję moja matka ma 47 lat i jest babcią (ja mam 27 ) to czas na bawienie wnuków a nie rodzenie bobasów . Co Ty dasz temu dziecku oprócz miłości bo w to nie wątpię :)

Gość gość
17:17 - bez przesady - 44 czas na bawienie wnuków? Chyba tylko w patologii...

Gość gość
Jeszcze dodam, że może twoja 47-letnia matka jest babcią, ale jest też matką, i jak ktoś ma więcej dzieci niż jedno, to jest normalne, że najstarsze może mieć już własne dzieci, a najmłodsze jeszcze chodzić do szkoły. No ale cóż, jak ktoś wiek 44 uważa za Bóg wie jak zaawansowany, to tylko współczuć - za 17 lat sama będziesz babcią (chociaż mentalnie już nią jesteś). BABCIA NIE JEST OD BAWIENIA WNUKÓW!

Gość gość
Normalne to jest jak baba po 40stce ma wnuki ale zeby w takim wieku zaliczyc wpadke to patologia.tfu

Gość gość
Kochana,nie zwracaj uwagi na głupie odpowiedzi. Ja jestem w Twoim wieku,staram się o dziecko od kilku lat .. Spotkało Cię wielkie szczęście! Ja być może nigdy nie doczekam się już maluszka... mogłam pomyślec o tym wcześniej-ale tylko praca i praca i strach przed jej utratą...a teraz żaluję.

Gość gość
Droga autorko ! Ty masz 44 lata i jesteś w ciąży..ja mam 21 lat i urodziłam półtorej miesiąca temu..na tym forum od mało kogo usłyszysz słowa otuchy..nie przejmuj się tym, ja zostałam zwyzywana, gdy chciałam się tutaj pochwalić ciążą, bo byłam szczęśliwa..powiem Ci jedno, nie załamuj się :) dacie radę na pewno..ja też na początku byłam przerażona, ale teraz jestem prze szczęśliwą mamą Madzi :) cieszę się, że mam małego Skarba, Ty też się ciesz ! Gratuluje Ci :)

Gość gość
Dziecko 5lat a matka 50lat. :D

Gość gość
Co masz zrobic?powies sie.nic innego nie pozostalo

Gość gość
spokojnie autorko, dasz rade, ja tez sie własnie dowiedziąłm o ciazy mimo ze planowanej, tez jestem przerazona, tak to juz jest w zyciu :)

Gość gość
Bez przesady to chyba w Polsce jest taki stereotyp że po 40-tce się już wnuku bawi.

Gość gość
Wolałabym zostać matka w 44 l niż babcia :( .

Gość gość
Na zachodzie pierwsze dziecko zazwyczaj ma sie po 35 roku zycia, ale Polska to nadal zascianek

Gość hehehehehhehe
U nas jak masz 40 lat to tylko butle z tlenem na plecy i balkonik sobie kupić hehe

Gość Kataris
kochan zapraszam cie do nas na nasze forum "ciąża i macierzyństwo około 40 ;) bo tutaj cię zaszczują,u nas znajdziesz ciepłą atmosferę i pełną akceptację

Gość gość
Juz sobie wyobrazam 50letnia babka biega za 5 latkiem.to jest chore :(

Gość dagmara90
Wieszać sie nie będę :) jestem po pierwszych szczególowych badaniach i dziecko jest zdrowe - to dla mnie najwazniejsze . Moje wyniki tez dobre . Nigdy nie miałam problemów z ciążą , myslę , że i tym razem wszystko będzie dobrze. Jestem bardziej przerażona finansowo . Córka 21 studiuje dziennie , obecnie szuka pracy . Mąż podjłą dodatkowo pracę na pól etatu .

Gość gość
Dagmara napisz co mąż na to ucieszył się?

Gość dagmara90
50 lat i 5 letnie dziecko ? A co w tym złego - może mam je zabić bo mam 44 lata ? żąłosny jesteś

Gość gość
To tu jest wiecej takich babek?swiat schodzi na psy.

Gość dagmara90
Tak ucieszył się . Mąż jest młodszy ode mnie o 4 lata . Dzieciaki tez sie cieszą i to naprawdę szczerze.

Gość gość
Dagmara szczerze ci gratuluję.

Gość gość
Gratulacje! Będzie dobrze, jeśli tylko Twój mąż i dzieci będą Cię wspierać i pomagać. Sama jestem późną mamą (40 l.), czekaliśmy kilka lat na dziecko i choć jest ciężko (finansowo powodzi nam się dużo gorzej niż gdy zaczynaliśmy starania), to cieszę się, że się nie poddaliśmy.

Gość gość
Super, że rodzina się ucieszyła i że badania wyszły dobrze. Dasz radę, na pewno, to nieprawda, że jesteś w wieku do bawienia wnuków.