Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dagmara70

44 lata i ciąża

Polecane posty

Gość goscmiły
Bardzo dobrze,że masz wsparcie w rodzinie. Na pewno dacie sobie radę! Który to już miesiąc? Nie przejmuj się opiniami innych, są niedowartościowani. Moja mama urodziła mnie w wieku 37 lat,byłam czwartym dzieckiem i bardzo się bała,ze nie da rady mnie wychować.Tymczasem ja kończę zaraz studia. I do tej pory moja mama dziękuje Bogu, że jej się udało.

Gość KM1988
Witam mam 26 lat i wiele bym dała aby mieć dzidziusia niestety 2 straty za nami .Ale powiem tak mój najmłodszy wujek (brat taty ma 27lat)wychowałam się z wujkiem tata miał 5 rodzeństwa babcia miała 46 jak urodziła najmłodszego syna i tylko dla niego miała czas starsi zajeli się swoim życiem bo tam jest różnica 28 lat miedzy najstarszym i najmłodszym -mam świetnego wujaszka i proszę się nie przejmować starsze dzieci podrosną a Pani przy maluszku bęzie się czuć młodsza ;)) Mój kolega ma rodzenstwo 25 lat starsze i też wyniańczony;) Sama rodziców namawiałam jak miałam 17 lat że chce brata na 18 ale moja mama nie miała tyle szczęścia co Pani bo już w wieku 40 lat miała operacje a bardzo pragnęła mieć dzidziusia koło 40 .Głowa do góry

Gość dagmara90
dziekuje Wam bardzo za miłe słowa i" trzymam kciuki ' by kobietkom które maja problem z ciąża by mogły sie cieszyc macierzyństwem :)

Gość dagmara90
Z jednej strony jestem przerażona , z drugiej szczęśliwa :)

Gość KM1988
Pani dagmaro proszę informować jak ciąża ;) i naprawdę gratuluję z całego serduszka a starsze dzieci już wiedzą ? i najstarszy jest syn czy córa?

Gość KM1988
Ewentualnie najstarsze zadziała nad wnuczkiem i będzie pięknie;))

Gość dagmara90
ciąża dobrze, 17 tydzień , ten lekarz prowadził moja ostatnia ciąże i bardzo go sobie chwalę . Najstarsza jest córka obecnie studentka .

Gość gość
Moja sąsiadka miała 2 dorosłych synów 25 i 24 oraz jednego gimnazjalistę 15 lat i wpadła. Mając 48 lat urodziła cudną dziewczynkę, która obecnie ma już 6 lat jest piękna i wyjątkowo mądra. A matka odmłodniała przy takim maluchu i nikt nie daje jej 54 lat, które obecnie ma ;) Będzie dobrze.

Gość gość
Wpadlas to masz. Stare powinny miec aborcje obowiazkowa.

Gość KM1988
bo co?

Gość gość
44 lata to nie starość, owszem na cieze troche pozno ale ze wzgledow zdrowotnych, moja tesciowa urodzila syna majac tez 44 lata i on jest wychuchany wydmuchany, nawet za bardzo tesciowa zyje i ma sie dobrze, dzieci masz odchowane to pomoga, w kwestiach finansowych, napewno bierzesz rodzinne , ciuszki moze jakies masz, moze cos dostaniesz, jak cycem karmic to tez oszczedzisz, pieluszki -ucz jak najszybciej na nocnik, pozniej w wieku szkolnym starsi napewno wyfruna to lzej bedzie, pomysl jak starsi odejda , moze po calej polsce sie rozjada to ty przy sobie bedziesz miec taka pocieszke, i pomoc na starosc glowa do gory najwazniejsze by bylo zdrowe i ty szybko wrocila do sil , maz jeszcze mlody to cos pomoze

Gość gość
Pomoc na starosc?szkoda tego dziecka,matka zniedolezniala sie zajmowac,przykre. :(

Gość KM1988
gościu lecz się na nogi

Gość gość
ale jestes gosciu powalony ja mam 43 lata za dwa miesiace urodze swoje kolejne dziecko i nie widze w tym nieszczescia tylko sama radosc nie kazdy moze miec w tym wieku dziecko a to swiadczy tylko o zdrowiu i dobrej kondycji kobitek w tym wieku .Zycze ci zebys tez miala tyle werwy zdrowia i ochoty do zycia co my po 40 bo pewnie masz sporo mniej i ciagle stekasz i sapiesz jak to młode

Gość gość
:D smieszne jestescie mocherki :D lubie tu wpadac.i czytac te glupoty.

Gość gość
Miałam skończone 45 lat jak urodziłam zdrowe,mądre i cinteligentne dziecko...ciąża bez komplikacji, niewiele przytyłam, nie powiem pilnowałam się, w porzednich ciązach tyłam duzo, teraz nie chciałam popełnić tego błędu,poród naturalny, sn,na sali porodowej spędziłam 40 minut, poród lekki, mega szybki, po porodzie ( 2 godziny po) zaraz wstalam , poszłam pod prysznic, podmalowałam się i zajmowałam się dzieckiem.. A jakie ja miałam obawy...wydawało mi się ,że ciąza zrujnuje moje zdrowie, ze nie dam rady urodzić,że nie będę miala siły na poród i na to ,aby po porodzie zajmować się dzieckiem...już snułam wizje,że zatrudnić trzeba będzie opiekunkę itp...a tu nic z tych rzeczy.. kobieta 50- letnia wyglada zupełnie normalnie biegając za kilkulatkiem...zapewniam cię o tym gościu...niania mojego dziecka ma 62 lata i też daje radę ..więc bez obaw po drugie , co prawda nie jestem jeszcze babcią, ale główna rola babci , to nie niańczenie wnuków...pracuję zawodowo i jeszcze długo będę. Mam obawy , nie powiem...chciałabym wychować maluszka, wykształcić itd... Bywam też zmęczona, ale młode dziewczyny nie są???? Nie brakuje mi za to cierpliwości...miłości i czasu dla dziecka... A co do otoczenia..róznie moja ciaża była przyjęta... najgorzej przez niby najbliższą koleżanke, młodszą ode mnie o 2 lata, ale od kilku lat ma objawy menopauzy i kłopoty ze zdrowiem...zresztą cały czas mi przypomina ile mam lat i ile będę miała jak moje dziecko skończy 20 lat... Dzieki tej ciąży odkryłam prawdziwe oblicze niby " przyjaciól" Pozdrawiam i głowa do góry

Gość gość
moja mama ma 42 lata i właśnie została babcią :)

Gość gość
A moja mama maiala 43 jak zostala babcia

Gość gość
20.49 Bardzo ci dziękuję za mądre słowa.

Gość gość
wszystkiego dobrego dla całej Waszej Rodzinki 🌻 Dziecko... Marzenie No cóż...

Gość gość
goście powyżej od tych babć...a jak to się ma do tematu????? Autorka zostanie mamą , a nie babcią... Ja mam znajomą co miała 37 lat jak została babcią i co z tego? Nawet jak się zostaj****abcią to nie można być mamą???????????????

Gość gość
"Cinteligentne"? :D dobre sobie

Gość hehehehehhehe
"Juz sobie wyobrazam 50letnia babka biega za 5 latkiem.to jest chore smutas.gif" No tak 50 lenia matka z 5 latkiem to blee ale jak babcia pogina za wnukiem to już ok ? Puknijcie sie w leb . Autorko gratuluje z całego serca i życzę zdrowia:)

Gość gość
Ale fajnie, gratuluje z calego serca. Proszę sie idiotami nie przejmować! i choć mam 29 lat, czekam na narodziny drugiego dziecka to powiem,ze trochę Pani zazdroszcze. Zawsze marzylam by jeszcze na " stare lata" mieć bobasa, mam nadzieje ze nam tez sie tak uda. Moja mama miala dwójkę, w wieku 40 lat urodzila jeszcze siostre - uwielbiam ja, jest wielka szczęściara, miala wszystko bo rodzice juz sie czegoś tam dorobili, mieli unormowana sytuacje w pracy a nie chodzili na 2 etaty by nas ubrać i wykarmic. Mama na 54 lata a wszyscy moi znajomi uwazaja ze laska z niej lepsza niż ja ;) wygląda mlodo, ostatnia ciaza bardzo ja odmlodzila i dodala jej sil, mam nadzieje ze n Pania tez to pozytywnie wplynie :) raz jeszcze gratuluje.

Gość gość
Dzieciak się będzie wstydził że babka na wywiadówki przychodzi

Gość gość
ciąża i macierzyństwo około 40 jest to temat na kafe gdzie piszą dziewczyny, które są w ciąży lub już urodziły i są w podobnym wieku

Gość gość
Zadko zdazaja sie takie stare babule na wywiadowkach naszczescie

Gość gość
Dla mnie pakowanie sie w pieluchy na starosc to poroniony pomysl.ale kto co lubi

Gość gość
Gratuluję ciąży Autorko :-) Ja mam 36 lat, planuję lada chwila drugie, a trzecie mi się marzy też :-) Nie przejmuj się negatywnymi wpisami :-) To Twoje życie i Twoje dziecko :-)

Gość gość
A poza tym np. we Francji porody po 40 nie są czymś nadzwyczajnym :-) Życzę Ci wszystkiego najlepszego :-)