Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

6 mczne dziecko prawie nie gaworzy

Polecane posty

Gość gość

Jak w temacie. Dzisiaj byla u mnie koleżanka z 3 miesięcznym synkiem i bylam w szoku jak nasladuje odglosy aaaa czy aguuuu. Moje dziecko czegoś takiego nie robiło i nie robi. Rozmawiam z nim bardzo duzo, ciagle do niego mowie. Sylaby "ma" "ba" najczęściej wypowiada podczas marudzenia - wtedy zdarza sie powiedzieć i mama. Okrzyki, piski smiech na glos sa ale nie ma tego typowego niemowlęcego gawozenia. Myślicie ze powinnam sie niepokoić?

Gość gość
Najwięcej odgłosów wydaje jak ma paluszki w buzi albo własnie marudzi czy poplakuje. martwie sie ze cos jest nke tak. Poza tym jest zdrowym i baaaardzo zywiolowym dzieckiem.

Gość gość
Mój (9 mies.) też niezbyt gadatliwy, za to marudzący i dużo płacze. Nie naśladuje żadnych odgłosów, choć jest kontaktowy - bardzo lubi słuchać i patrzeć, jak rozmawiają inni.

Gość gość
kazde dziecko inaczej sie rozwija.np moj synek ma 11 miesiecy a nigdy nie wkladal sobie stopek do buzi.nigdy a chyba kazde dziecko to robi.a za nozki zaczal sie lapac jak mial 8 miesiecy.na pewno zacznie gaworzyc.mysle ze powinnas skonsultowac to z pediatra.upewnisz sie ze wszystko ok

Gość gość
18:05 mam dokładnie to samo i sie martwię. Bylam w szoku jak ten 3 miesięczniak guga a u nas nic :/

Gość gość
To ja z 18:05. Mi lekarze nie każą się póki co martwić, ale ja i tak się denerwuję, zwłaszcza, że mały był niedotleniony podczas porodu, były wylewy dokomorowe (częściowo się wchłonęły). Mam nadzieję, że w końcu się rozgada.

Gość mamaanna
Mój ma 9mcy i tydzień, dopiero niedawno zaczął trochę "mówić": baba, dad ,gej, ałła. Do niedawna wciąż królowały aaa, ghh, rrrrrrr

Gość mamaanna
Właśnie wzdychnął ojej :-)

Gość gość
up

Gość gość
up

Gość gość
wzdychnął ?????????? westchnął chyba Jak ma gadać jak matka to już lepiej niech nie otwiera tej buzi :O

Gość gość
A jak badanie przesiewowe słuchu?

Gość gość
U nas (18:05) wypadło bez zastrzeżeń, zresztą z moich (i nie tylko) obserwacji wynika wyraźnie, że słyszy bardzo dobrze, odwraca się w stronę źródła dźwięku itd.

Gość gość
Moja córka też nie gaworzyła, prawie wcale. Dziś ma prawie dwa latka, gada jak najęta, wyraźnie i buduje zdania, proste co prawda ale zrozumiałe i prawidłowe. NIe martw się, 6 miesięczniak to malutkie dziecko, ma czas.

Gość gość
moj syn tez nie gaworzyl nawet dluzej za to jako 9 mies chlopak zaczynal chodzic, gaworzenie doszlo :) o nic sie nie martw

Gość gość
tez mowię wzdychnął :) to nie błąd, a regionalizm