Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak gotujecie zupę kalafiorową ?

Polecane posty

Gość gość

Na jakim wywarze mięsnym czy warzywnym ? Jak przyprawiacie,co dodajecie ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
gotuję wywar na żeberkach jak na każdą zupę gdy żeberka się nakłuwają wrzucam, pokrojoną włoszczyznę, ziemniaki, różyczki kalafiora, koperek posiekany, na koniec jak się ugotują śmietana do zup

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Jak na większość zup: włoszczyzna drobno pokrojona i podsmażona na maśle albo oliwie (co kto lubi), zalewam wrzątkiem, sól, ziele angielskie, mały listek laurowy, wrzucam kalafior, czasem wcześniej (bo się ciut dłużej gotują) ziemniaki ale niedużo. Jak warzywa są al dente to część miksuję na krem, mieszam z pozostałą zupą, doprawiam pieprzem i jeśli trzeba solą. Na talerzu kto chce dodaje sobie kleks śmietany, posypuje pietruszką albo koperkiem. Proste i pyszne.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja robię wywar mięsno-warzywny. A do samej zupy cebula pokrojona w kostkę, marchewka starta na tarce o dużych oczkach (podsmażona na maśle), ziemniaki w kostkę, różyczki kalafiora i na koniec koperek.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×