Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamana mama ma

500zł do końca miesiąca MACIE JAKIEŚ POMYSŁY?

Polecane posty

Gość gość
Jest tu sporo takich tematów, wrzuć w wyszukiwarkę., tanie jedzenie czy coś takiego, ew, o oszczędzaniu. Da się wyżyć, ale musisz oszczędnie gospodarować każdym groszem. Tym co mają 5 na rękę polecam przeprowadzkę na wschód i zobaczymy wtedy.

Gość gość
Ja tez nie mam za dużo kasy. Staram się kupować z listą, dokładnie planować jadłospis. Jest nas troje dorosłych. Właśnie zrobiłam ruskie pierogi. Mam co najmniej dwa obiady łącznie z dzisiejszą kolacją, bo jak znam moich bliskich nie odpuszczą :) Koszt to nawet nie 10 zł: twaróg - 0,5 kg, ziemniaki prawie 0,7 przed obraniem, mąki niecały kg, jakieś 0,7, sól, pieprz, majeranek, czosnek, 3 cebule i olej do polania. Nie liczę gazu, bo czy to będzie polędwica wołowa, czy pierogi i tak zużyć muszę. Tak więc 3 posiłki (dwa obiady i kolacja) na 3 dorosłych za 10 zł to chyba nieźle? warto zrobić też tzw. czystkę w szafkach i zużyć wszystko co mamy - zawsze to nieco obniży wydatki, a jak juz będzie dopływ gotówki zapasy uzupełnić. Nie martw sie na zapas, zaplanuj z głową zakupy, na pewno dasz radę.

Gość gość
a ja myslalam , ze na kafe to same bogaczkis iedza :D