Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

DARŁAM SIĘ JAK OPĘTANA

Polecane posty

Gość gość

najpierw byly delikatne skurcze i nic nie chcialo się ruszyc więc podali oksytocynę. darłam się jak opętana,mowili do mnie - nie kontaktowalam tylko wrzeszczalam tak bolało. nie mogłam zamknąc buzi, sama się otwierała... niby to byly tylko3 h ale najdłuższę w moim życiu, myslalam ze to się nigdy nie skonczy - mdlałam, wymiotowałam. masakra!!!!!

Gość gość
Mamy byc z ciebie dumni czy co?

Gość gość
bylo wybrac cesarke panikaro, ja nie wiem jak mozna rodzic bez znieczulenia

Gość gość
ja miałam cc na życzenie i tak mogę wydać na świat nawet 10 dzieci ;)

Gość gość
Nie przejmuj sie ja sie darlam caly pierwszy porod:P Tez mialam podawana oksytocyne(to tez wina oksytocyny porod taki jest duzo bardziej bolesny ,bo skurcze sa nienaturalne ).Drugi porod krzyczalam ,tylko podczas skurczy partych a tak bylo ok.

Gość gość
10.23 a ja po porodzie bylam tak szczesliwa ,ze to nie cc ,ze sie tego nie da opisac.Wstalam lozka i wzielam kapiel :)

Gość gość
ja rodzilam naturalnie i nigdy wiecej!! jestem gotowa zrezygnowac z kolejnych dzieci jezeli mialabym przechodzic to jeszcze raz, mimo tego, ze caly moj porod trwal 2 godziny

Gość gość
to głupota tak się nadzierać. Co to da? Tylko wydłużasz poród zamiast skupić się na wskazówkach lekarzy, prawidłowym oddechu i parciu wtedy, kiedy należy, bo nie masz już siły, ktorą zużyłaś na bezsensowny wrzask. Mniej cię bolało od tego wrzasku?

Gość gość
wymiotowałas bo rozwierała ci się szyjka macicy jak się szyjka rozwiera to się wymiotuje

Gość violkaxfasolka
Ja bym sie chyba ze wstydu spaliła jakbym miała tak drzeć ryja przy porodzie,tez rodziłam naturalnie,miałam podaną oksytocyne,bolało strasznie ale nie wydałam z siebie ani pisku bo szkoda energi na takie cos.Ale mialam polew z tych co tak krzyczały,jedna nawet Boga wzywała hehehe

Gość gość
same męczenniczki - głupie krowy :) współczuję wam

ja miałam wywoływany poród.. ale byłam tak zagazowana :D że ból do mnie docierał chyba tylko w połowie. Jedynie podczas parcia chciało mi się wrzeszczeć, ale jedynie coś tam bulgotałam :D Gaz do jednak dobra sprawa :D można nawet się czasem pośmiać

Gość gość
Ja rodziłam 21 godzin w tym 14 miałam podłączoną oksytocynę. Darłam się około 8 godzin. Trzeba krzyczeć jak tak cholernie boli. Wszystko przez tą oksytocynę. Skurcze nienaturalne, silne i częste. Masakra.

Gość gość
http:// allegro.pl/mega-paka-slicznych-ubranek-dla-ksiezniczki-i4206887895.html