Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zakończenie karmienia piersią

Polecane posty

Gość gość

Ile miał miesięcy wasz dzidziuś jak zakończyłyście świadomie karmić piersią ?

Gość gość
świadomie ? a czy ktoś nieświadomie to robi ? hehe

Gość gość
28mcy

Gość gość
7 ale tylko dlatego ze mial zeby i mnie maskarowal nimi. Jakby bylo inaczej to napewno dluzej bym karmila.

Gość gość
Miał pół roku.

Gość gość
ma 2 lata i karmię nadal, nie planuję w najbliższym czasie odstawienia a jak dziecko mnie gryzło to tłumaczyłam że nie wolno i wyrzuciłam smoczki i przestał.

Gość gość
Moje nie uzywalo smoka i gryzlo. A kilku miesiecznemu ciężko tlumaczyc ze nie wolno. Jak skończyło 6 miesiecy to skonczylam karmic bo wiazalo sie to dla mnie z ogromnym bolem. Bylam strasznie podgryzana. A szkoda bo chcialam karmic dluzej

Gość gość
mówiłam do swojego nie wolno i zabierałam pierś musiał zrozumieć, bo po kilku ugryzieniach przestał, miał takie zapędy jak szły mu jedynki.

Gość gość
4 miesiące, w zasadzie od 1 miesiąca pracuję (poza byciem na macierzyńskim, prowadze zajęcia -2-4 h w tygodniu) i po 4 miesiącach zrobiło się to męczącę, i tak jestem z siebie dumna bo starszego karmiłam tylko 2. Ogólnie nie znoszę karmić piersią i najbardziej się ciesze że już never ever :) 2 tygodnie zajęło mi pozbycie sie mleka. Synek przestawił się od razu, bo i tak dostawał butlę, kiedy jechałam na zajęcia. A, i taki miesięczny maluch zostawał z tatą, więc nie, nie czułam się okropnie zostawiając go, bo dla mnie rodzice są równi pod względem przydatności i pod względem potrzeby dziecka

Gość gość
8,5 miesiąca Chciałam zakończyć karmienie wcześniej, ale dziecko nie chciało pić z butelki.

Gość gość
6.5 miesiąca

Gość gość
moja ma 10 miesięcy i powoli myślę o odstawieniu, bo wracam do pracy albo chociaż o ograniczeniu piersi - pij***ardzo dużo, ok 10 razy na dobę, normalnie jak noworodek, mam z nią wielki problem, bo nie chce jeść, jedynie kilka łyżeczek zupy i jabłko, poza tym wszystkim innym pluje niezależnie od konsystencji i metody karmienia (waży zaledwie 7200g :(). Za nic w świecie nie chce pić z butelki, gryzie smoczka, z kubka też nie potrafi, ale ostatnio zaciągnęła przez słomkę - tyle że nie widze nocnego karmienia ze słonką (mamy ok 4 pobudek w nocy na pierś)