Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile czasu bawią się Wasze kilkulatki ?

Polecane posty

Gość gość

Mój syn nie rozwijał się prawidłowo,zdiagnozowano u niego autyzm w wieku ponad 2 lat od tego czasu mnóstwo czasu poświęciliśmy na "wyprostowanie" go Zawsze mnie zastanawiało czy jego ciągła chęć zabawy nie jest kolejnym zachowaniem typowym dla tego zaburzenia,tzn mój potrafi cały dzień się bawić. Jedni mówią bym się cieszyła że dziecko potrafi się same sobą zająć i mam spokój,chociaż ja bym wolała by na mnie wisiał i łaził za mną po domu i trochę się pobawił,nie jest już dzieckiem nadpobudliwym więc to już nie jest sprawa pobudzenia,ale on nie ma momentu w którym po prostu nic nie będzie robił. Wszędzie gdzie się pojawi chce się bawić,nawet jeśli idziemy do psychologa on woli się bawić niż trochę współpracować,jeśli nie może się pobawić to już nie ma współpracy,na wczesnym wspomaganiu musi mieć obiecane 15 minut zabawy po zajęciach by zrobił to co Pani od niego wymaga itd Dodam że ma dużo zabawek w domu,wszystkie to te jego ulubione czyli.puzzle,klocki lego,drewniane,kolorowanki,smoki,samochody,ulice i przeróżne inne którymi lubi się bawić

Gość gość
bawiliśmy się z dzieckiem od pierwszych miesięcy życia i jest nauczone, że cały czas ktoś się nim zajmuje, sam bawi się kilka razy dziennie do 30 minut ma 2 lata.

Gość gość
Nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi, a co innego ma robić? Fakt, sprząta po sobie itd, przypilnowany przeze mnie, ale poza tym bawi się cały czas, jedynie autobusem i tramwajem jeździ bardzo grzecznie ale to dla niego zabawa sama w sobie. Zamiatanie, mycie podłóg, luster, pomoc w gotowaniu- dla niego to wszystko zabawa, poza tym z zabawkami cały czas. U psychologa też był po nieudanej adaptacji do przedszkola, i podobnie się zachowywał w gabinecie- żeby wykonał jakieś polecenie, musiał mieć obiecaną nagrodę, coś do zabawy, wtedy dawał się zbadać... poza tym swobodnie sięgał po to co chce i kiedy my z psychologiem rozmawialiśmy, on się bawił.

Gość gość
A tak w ogóle- Ty masz moment w którym nic nie robisz?? Siedzisz i patrzysz się w ścianę?

Gość gość
a ile lat ma Twój syn?

Gość gość
Moja 5 latka potrafi długo się bawić, z przerwą na oglądanie bajek, nawet w sklepie się bawi.

Gość ex_debill_zaryczy_soon
przecież dzieci się bawią cały czas?

Gość haniata
Mój może się bawić godzinami ma fajną zabawę kupiłam przez neta obrazki piaskowe z FIKOLO http://www.fikolo.pl/ malowanie kolorowymi piaskami.

Gość gość
dzieci bawią się cały czas, dodatkowo ja nie bawię się z dwulatkiem, ma swój kącik zabawki i bawi się kiedy i chce i jak chce

Gość gość
Moja 3,5 latka od małego nauczony była bawić się sama. Oczywiście bawimy się też razem np w odgrywanie ról, śpiewamy wyglupiamy się ale sama też naprawdę długo i ładnie się bawi. Myślę że tak ok 1,5 godziny ciągiem potem przerwa, porobić coś razem np uwielbia mi pomagać w kuchni i znowu się bawi. Słyszę tylko jak gada sama do siebie. Uwielbia tez puzzle. Lubiła je od małego i układa ****ardzo szybko. Teraz sama ułoży ponad 100 elementów. Rozwala jest z zadziwiająca prędkością.Nie wiem jak ona to robi ale spojrzy na rozłożone elementy i wie co do czego. Dzieci bawią się non stop. Ich życie to zabawa. No ale jeżeli twój syn ma stwierdzona jakąś dysfunkcje to zapytaj lekarza o ta ciągła zabawę. Nie wiem nie znam się na autyzmie.

Gość faanka33
Po tym jak kupiłam swojemu synowi zabawkę zdalnie sterowaną, nie może się od niej oderwać. Właśnie zastanawiałam się przed tym wyborem: http://revell.com.pl/zdalnie-sterowane/ ale teraz widzę, że taki podarunek był strzałem w dziesiątkę! ;)