Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Sprzatacie dzisiaj?

Polecane posty

Gość gość

U mnie wlasnie sasiadka na gorze n*******la odkurzaczem, ja rozumiem ze pogoda dupna, siedzi w domu i sie nudzim ale chyba chociaz w swieto mozna sie powstrzymac???

Gość gość
a byłas w kościele?

Gość gość
Nie, bo nie tylko koscielne swieta sie celebruje, wiesz? :-)

Gość gość
wiec wara od mojego odkurzania

Gość gość
Nie widze nawet sladu logiki w twojej odpowiedzi wiec litosciwie pomine twoj stan umyslu milczeniem :-)

Gość gość
z racji święta powinna świętowac a nie harowac :P

Gość gość
to ma przez 4 dni nie sprzątac bo tobie przeszkadza? Wyluzuj, wolnoć tomku w swoim domku. Gdyby to po 22.00 robiła, to rozumiem, ale teraz?

Gość gość
Ja odkurzyłam. Od rana słyszłam ze dwa odkurzacze :D Piętro niżej i mieszkanie obok tak więc duzo ludzi sprząta

Gość gość
03.05.14 -- jakie 4?

Gość gość
u mnie chodzi pralka ,odkurzacz, mąż umył okna - ja piore firanki ... sobota jak sobota a ta co nie była w kościele to jakie ma świeto??

Gość gość
autorko jakie masz swieto dzisiaj

Gość gość
no jakie masz swieto autorko??? sobotę? tak?

Gość gość
zatkało kakao

Gość gość
3 maja - Swieto Konstytucji 3 Maja Kto skonczyl podstawowke ten wie, ale wiedza dzisiaj to drogi towar :P

Gość gość
komunistka?

Gość gość
apropos kościoła to akurat dzisiaj jest Święto Królowej Polski i jest to obowiązkowe świeto kościelne :P

Gość gość
Dla mnie normalne że sprzątam kiedy mam wolne, a że wypadało w niedzielę i święta nieraz, to właśnie wtedy, nie przesadzaj że tak Ci ten odkurzacz zakłóca świętowanie (na czym ono polega? w domu, na dodatek?)

Gość gość
Chyba rozumiem autorkę. Polacy nie umieją odpoczywać ani sobie odpuścić. Bo sobota to trzeba pojeździć odkurzaczem i pralkę włączyć. A 3 maja to naprawdę piękne święto i można je fajnie wykorzystać. No ale dla kafeterianek od bliskości z rodziną oraz nauczenia dzieci o co chodziło z tą konstytucją ważniejsza jest czysta podłoga, urobienie się po pachy i zdychanie wieczorem, bo plecy bolą od ofiarnej roboty.

Gość gość
Wiecie co rozumiem, że ktoś nie wie, że jest święto kościelne, skoro nie wierzy. Nie wiedzieć o Święcie Konstytucji 3 Maja to już żenada, jak Wy dzieci wychowujecie? Nie dziwnego, że Polska na psy schodzi, skoro społeczeństwo tak "wyedukowane" jest.

Gość gość
tak dla wyjasnienia: dzisiaj jest swieto Matki Boskiej Krolowej Polski, swieto koscielne, ale jest to swieto NIEOBOWIAZKOWE - przypominam, ze w ciagu roku jest tylko 6 swiat obowiazkowych - 1 stycznia, 6 stycznia, 15 sierpnia, 25 grudnia, Boze Cialo i Wielkanoc dzisiaj jest rowniez swieto panstwowe uchwalne na pamiatke Konstytucji 3 maja - w calym kraju odbywaja sie z tej okazji roznego rodzaju imprezy okolicznosciowe - w Warszawie na Placu Zamkowym byly w poludnie uroczystosci, w ktorych uczestniczyl prezydent, premier i reszta najwazniejszych urzednikow panstwowych, byla uroczysta odprawa warty wiec nie rozumiem jak jakis Polak moze powiedziec, ze dla niego to jest normalny dzien? tak trudno swietowac ten dzien? pokazac dzieciom w telewizji zolnierzy maszerujacych, orkiestry wojskowe, zaspiewac wspolnie hymn? czy dla was nic nie znaczy to, ze dzieki ludziom, ktorzy przelewali krew za ojczyzne wy sobie teraz mozecie wygodnie siedziec w fotelu i popijac kawke nie martwiac sie o to, czy zaraz nie wpadna wam do domu Niemcy czy Ruscy i kaza sie zawijac i zabiora caly majatek? jesli dla was dzisiejsze swieto nic nie znaczy to naprawde chyba ludzie w tym kraju zaczynaja siegac dna.

Gość gość
pewno byśmy docenili to swieto bardziej gdyby wypadł w srode

Gość gość
sprzata grilluje slucha muzyki czy tanczy co w tym zlego ? dla mnie gorsze jest gdy ktos jest chamski wredny dokuczliwy upierdliwy donosicielski falszywy brudas co z wami ludzie ?

Gość gość
Ekhm, konstytucja 3. maja powstrzymywała Niemców i "Ruskich" przed wpadnięciem nam do domu i zabraniem majątku?! Proszę, jak to człowiek na kafe może się dokształcić... Poza tym rozumiem- iść na paradę wojskową, pochód, do muzeum, ale w jaki sposób świętujecie to w domu? Siedzicie nad encyklopedią historyczną lub oglądacie odpowiedni film, a niedobra sąsiadka zakłóca wam spokój odkurzając?

Gość gość
Sluchaj jedną rzeczą jest sprzątanie,musi lub chce to sprząta. Drugą jest nieznajomość historii Polski. Zauważ, że w początkowych postach piszący śmiali się, że ktoś napisał o święcie świeckimi.

Gość gość
Moi rodzice maja godpodarstwo i niedziela albo swieto to jest odpoczynek od codziennych obowiazkow.rano karmi sie zwierzeta a pozniej do kosciola i nawet nie ma mowy o sprzataniu czy myciu okien.jezeli wy nie swietujecie to uzzanujcie tych co swietuja

Gość gość
Wiesz co przesadzasz. Odkurzanie świadczy o braku szacunku? Ja na 7 byłam w kościele, potem oglądaliśmy obchody w tv bo syn mocno przeziębiony jest. Ale przy okazji zrobiłam pranie, a jak młody płatki wysypał to odkurzyłam i nie widzę ty braku szacunku, czy to wobec świąt czy wobec sąsiadów.

Gość gość
A co niby maja robic nudne kury domowe z kafe?!ich zycie straciloby sens bez dnia na szmacie

Gość gość
My świętujemy, byliśmy na nabożeństwie i na uroczystościach miejskich; uważam, że można odpuścić sobie sprzątanie w takie święta, chociaż po to żeby pokazać dzieciom że to nie jest zwykła sobota...

Gość gość
ja nie sprzątam od rana do wieczora ale włączyłam rano pralkę, rozwiesiłam pranie, włączyłam zmywarkę, upiekłam ciasto.

Gość gość
Ją dzisiaj spalam do 12stej. Wyszłam z lozka tylko żeby wziąć prysznic i zjeść śniadanie i znowu leze i oglądam filmy. Na szczęście nie mam cieniutkich ścian i nie przeszkadza mi odkurzacz czy pralka sąsiadów, aczkolwiek uważam, że robienie głośnych remontów czy jezdzenie kosiarka od rana w niedziele i swieta, to brak szacunku dla sąsiadów i dziwi mnie glupota ludzi, ktorzy o 8 rano w niefziele przybijaja gwoździe..