Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak oduczyć 9miesięczne niemowle by nie gryzło mi piersi podczas karmienia

Polecane posty

Gość gość

t.w Kilka razy mnie boleśnie ugryzła i już dziś ograniczyłam karmienie do 1 razu, a zazwyczaj je co 3-4 godz. , jeśli mi nie poradzicie to niestety będe musiała zrezygnować :(

Gość gość
Zamiast głodzić dziecko to kup sobie nakładki na sutki

Gość gość
Co 3-4 godziny to je noworodek. Czy Ty mu nie dajesz nic poza cyckiem? Już chyba czas trochę ograniczyć karmienie.... 9 miesięczne niemowle powinno mieć już bardzo rozbudowany jadłospis.

Gość gość
Jak ugryzie to zabierasz pierś i wyraźnie mówisz niskim tonem "Nie wolno". 9 miesięczne dziecko powinno już rozumieć taki krótki przekaz. Parę razy i się nauczy.

Gość gość
Oczywiście, że daje. Je normalne posiłki, tj. ser biały na sniadanie , bułeczke, II sniadanie serek Danio Czy Danonka, na obiad zupe lub drugie danie, podwieczorek owoce, kolacje, żółtko jajka z warzywami. No ale ogólnie to je z piersi : 9, 11, 13, 16, 18, 20 , no i w nocy 3-4 razy się budzi. To duzo ? Ma 9 miesiecy i 10 kg

Gość gość
Moje 7 miesięczne dziecko je raz dziennie mleko z piersi, co ty, nie stać cię na jedzenie, więc karmisz dziecko tylko cyckiem? :O

Gość gość
Przeciez pisze że je normalne posiłki!

Gość gość
Ja tez karmie, roczniaka i moje dziecko ssie piers 2-3 razy na dobe, zaczal mnie dla zartu podgryzac jak mial 4 zeby, czyli kolo 8 miesiaca i po prostu zabieralam mu wtedy piers i mowilam nie wolno, a za chwile ponownie przystawialam. Bardzo szybko sie nauczyl, ze cycus to nie zabawka. Niedawno mial faze, ze probowal sobie sutkiem w paluszkach manewrowac, co bylo nie do zniesienia (bol), ta sama metoda - zabrac, nie wolno i ewentualnie przystawic od poczatku.

Gość bhjknkl
A pić jej dajesz? Bo wygląda na to, że dziecku po prost chce się pić, dlatego karmisz piersią jak noworodka 10 razy na dobę.

Gość Gosc co powyzej
A swoja droga, dajesz danio slodzne czy danonka nieowlakowi? Przeciez na danonkach napisane jest, ze od 3 roku zycia.

Gość gość
U mnie dopiero 2 ząbki wyszły ale już jest boleśnie, i właśnie ta ,,faza'' w dwóch paluszczkach brodawką się bawi ;/

Gość gość
U nas pediatra powiedział żeby dawać 2-3 Danonki na tydzien,miał swoje powody. Córka pije kubusie play i wode w nocy, więc nie jest to dlatego bo chce jej się pic.

Gość gość
Pediatra to się niezbyt zna na żywieniu dzieci, idź do dietetyka... Danonki dla 9 miesięcznego dziecka?!

Gość bhjknkl
To kretyn nie pediatra. I kubusie play pije, 7-miesieczne dziecko? Te napoje sa z zagęszczonych soków owocowych, składu zagęszczonego soku producent nie ma obowiązku podawać więc nie wiadomo co w nich jest. Powinnaś ugotować i podać słaby niesłodzony kompot z kawałka jabłka, zamiast kubusia. Napisałaś, że w nocy dziecko budzi się 3-4 razy na pierś, a teraz że pije wodę, to budzi się 6 razy w nocy? to ty wiecznie niewyspana jesteś, a dziecko cała dobę albo ssie, albo mieli ustami, przecież normalne posiłki też jej dajesz. Tylko jakoś kaszek nie widzę, które powinny być w jadłospisie takiego dziecka. Tak samo naturalne soczki, jabłko, marchewka. Coś tutaj ściemniasz.

Gość bhjknkl
tfu 9 miesięcy. Gość nade mną, teraz 9miesięczne, a pewnie autorka podaje juz ładne 2 miesiące te danonki.

Gość gość
jesteście obrzydliwe, wy i wasze pogryzione brodawki, kury domowe bez ambicji

Gość gość
Ja nie jestem z tych co trzęsą się jak dziecko zje odrobinę cukru ale ty to przesadzasz: Kubusie, danonki ... Pierś tyle razy na dobę? Co te dziecko tak często je? Powinnaś ja uczyć 5posiłków dziennie

Jezu baby tylko atakować potraficie jak tylko przeczytacie temat o karmieniu piersią. Autorko nie przejmuj sie, u 9 miesieczniaka to normalne ze czesto domaga sie piersi. Moja w tym wieku też potrafila mnie ugryźć. Mowilam "nie wolno bo to boli" i zabieralam pierś. Po chwili jak jeszcze chciala to dawalam znowu pierś jak ugryzla to znowu zabieralam. 2-3 dni i sie nauczyla ze piersi nie oplaca sie gryźć. Ma juz 14 miesięcy :)

Gość gość
Możesz odstawić od piersi ;) Najważniejsze pół roku minęło.

Gość gość
gość jesteście obrzydliwe, wy i wasze pogryzione brodawki, kury domowe bez ambicji xxx jesteś śmieszna :o wróciłam do pracy gdy dziecko miało skończone 7 miesięcy i karmię nadal, ma 2lata. W przypadku karmienia piersią, praca to tylko wymówka, żeby odstawić.

Gość ex_debill_zaryczy_soon
syn mi tak raz zrobił ściachapęk - miał wtedy z 6m i dolne i górne zęby - to był ułamek sekundy, że spojrzał i wiedziałam, że coś kombinuje, ale było za późno na reakcję - ugryzł, a ja się rozdarłam i pogroziłam palcem, o dziwo nigdy więcej tego nie zrobił; 9m dziecko jest dość duże, żeby zrozumieć komunikat nie wolno - jak gryzie zabierasz pierś, mówisz nie wolno, odczekaj trochę i wtedy przypomnij jeszcze raz i daj pierś i powtarzaj aż się nie nauczy

Gość gość
Hehe, ja akurat jestem kura biznesowa - jak dziecko mialo 7.5 m wrocilam do pracy na moje karierowiczowskie stanowisko, ale nie widze powodu, zeby przerywac kp. Tak jak napisalam podaje 2-3 razy na dobe, jak wyjezdzam w delegacje, dziecko dostaje mm a ja odciagam, zby utrzymac laktacje. Co nie zmienia faktu, ze tez uwazam, ze danio, danonki i kubusie, to gruba przesada u kazdego dziecka ponizej 3 lat.

Gość gość
Hehe, ja akurat jestem kura biznesowa - jak dziecko mialo 7.5 m wrocilam do pracy na moje karierowiczowskie stanowisko, ale nie widze powodu, zeby przerywac kp. Tak jak napisalam podaje 2-3 razy na dobe, jak wyjezdzam w delegacje, dziecko dostaje mm a ja odciagam, zby utrzymac laktacje. Co nie zmienia faktu, ze tez uwazam, ze danio, danonki i kubusie, to gruba przesada u kazdego dziecka ponizej 3 lat.

9 miesięcy i budzi się 3-4 razy w nocy na pierś? :O hmm.. nie, nie żal mi ciebie skoro taka głupia jesteś.

Gość gość
dns a czemu uważasz że głupia? bo dziecko budzi się w nocy? a wiesz że jest to całkiem normalne?

Gość gość
Co w tym dziwnego ze budzi sie tyle razy na cycka? Mój ma 13 mc i budzi sie raz/dwa

Gość gość
Nie czaję tego, naprawdę. Dziecko je i pije normalne rzeczy. Po co mu cycka jeszcze dajecie i to tyle razy na dobę? Lubicie niedosypiać?

Gość gość
można kupić takie gumowe nakładki na sutki, chronią sutek ale nie utrudniają dziecku chwytania

Gość gość
Nakładki na mózg. Takie duże dzieci karmić, które umieją wszystko już jeść i pić. I się w nocy po 4 razy zrywać, chore masochistki.

Gość gość
a po co karmisz cycem dziecko co ma już zęby? Może jeść inne pokarmy. Normalne? Odstawić i już. I nie słuchać zboczonych bab chętnych do karmienia az do starości dzieciaka. Norma - to do 6 m-cy zycia malca. Potem to zboczenie .