Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak oduczyć 9miesięczne niemowle by nie gryzło mi piersi podczas karmienia

Polecane posty

Gość gość
widziałem jak ok. 5-letni dzieciak wpychał matce rękę pod bluzkę domagając się cyca. Qrwa, o mało nie rzygnąłem. Niemowlak - ok. ale chodzące dziecko?!!!!! Perwersja tej tłustej lochy....

Gość gość
nie oceniam tego ile kto karmi, mówię tylko że są takie nakładki żeby komuś pomóc wiec nie bądźcie złośliwi

Gość gość
A ja w autobusie słyszałam jak ok. trzylatek krzyczy: mama chcę cyca, ona, że nie teraz, on że teraz i się rozryczał. Fuj.

Gość gość
a po co karmisz cycem dziecko co ma już zęby? Może jeść inne pokarmy. Normalne? Odstawić i już. I nie słuchać zboczonych bab chętnych do karmienia az do starości dzieciaka. Norma - to do 6 m-cy zycia malca. Potem to zboczenie . xx skąd masz te normy? Sama wymyśliłaś? Później co, mm inspirowane mlekiem matki?

Gość gość
Nie, później NORMALNE JEDZENIE. Przepraszam za mój komentarz o nakładkach, nie był skierowany do autorki wypowiedzi o nich.

Gość gość
6 miesięczne dziecko ma nie pić mleka? :O

Gość gość
Dla mnie mm jest normalnym jedzeniem.

Gość gość
mm to zupka chińska dla niemowląt

Gość gość
Mnie też gryzło, aż krew leciała, potem smarowałam się bepantenem, by się piersi szybko goiły, chorej(w strupach) wtedy nie podawałam. Załuję, że nie używałam nakładek.

Gość gość
Srety pierdety. A karmienie dużych dzieci to zboczenie.

Gość gość
Masakra, mi się to wydaje zboczone i chore. Takie karmienie dzieci, które już mają ząbki, piersią. Jeszcze jak pisze któraś, że dla żartu ugryzł... Albo, że bawi się sutkiem. Dla mnie to zalatuje zboczeniem. Ale to wasze życie.

Gość ex_debill_zaryczy_soon
idź dziecko odrób jakieś zadanie domowe, bo nie wiesz co piszesz

Gość gość
Owszem wie co pisze, żeby się roczniak cycem zabawiał i pozwalać mu jeszcze na to. Fuj. Ale jak niektóre nie umieją miłości okazać w inny sposób to najlepiej usta sutem zatkać dzieciakowi.

Gość jak cie ugryzie
to daj mu w pysk. Na pewno załapie :D

Gość mamadwóchdziewczynek
moja starsza urodziła się z zębami, więc argument że nie karmi się piersią dziecka, które ma zęby jest absurdalny... mała zęby miała w wieku 3 miesięcy... moja starsza ugryzła mnie kilka razy, po ostatnim /miałam wrażenie, że robi to specjalnie/ zabrałam pierś i stanowczo głośno powiedziałam że źle robi, że nie wolno. Nie gryzła więcej. Mała ugryzła raz, chyba moja mina jej wystarczyła, bo popatrzyła na mnie i rozkrzyczała się na cały dom ;-) Na pewno trzeba zareagować, zabrać pierś, lekko podnieść ton, stanowczo skarcić. To okropny ból, nie można pozwalać dziecku na takie zachowania.

Gość gość
Wiecie dlaczego żeby nazywane są mleczne? Do wieku w którym zęby mleczne wypadają powinno dziecko pic mleko matki.

zęby mleczne ... moja starsza miała do 6-7 roku życia mleczaki... ja karmiłam do roku z przyjemnością, później tylko szukałam okazji żeby odstawić i tak na prawdę już mi nie pasowało karmienie biegającego, dużego dziecka. To sprawa indywidualna, ale jakoś drażni mnie widok dużego dziecka przy piersi. Widziałam ostatnio w McDonaldzie dziecko jedzące frytki, hamburgera i później przypięte do piersi ;-( może obrzydzenie to złe słowo, ale dyskomfort poczułam.

Gość gość
No różne te wasze wypowiedzi ;/ I w sumie już nie wiem czy jestem zboczona czy chora ;/

Gość gość
Oczywiscie że nie chce mieć biegającego dziecka które będzie mi wkładać rączki za bluzkę, no ale te 9-12 m to jeszcze rzadko które dziecko chodzi

Moje chodziły, ale nie wkładały rąk za bluzkę... karmiłam tylko na noc i w nocy, nad ranem. Bez przesady żeby od razu odstawiać, zwróć mu uwagę stanowczo i bądź czujna na ewentualną powtórkę ;-)

Gość gość
norma to 1 rok, a te które tu piszą o rzyganiu itp chyba nigdy nie były matkami, a przynajmniej nie powinny z takim poziomem przekazywać genów.

Gość gość
Norma to 3 lata.

Gość wifigdańsk
ale dlaczego chcesz zrezygnowac z karmienia? prxzeciez to gryzienie to nie specjalnie. moja tez mnie nieraz złapię ząbkami,wtedy mam taki odruch bezwarunkowy,wzdrygam się i zasyczę z bólu. i w sumie ona juz wie o co chodzi. ma 13 msc. i tez daję jej na żądanie-kiedy chce.