Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość debriss

kwas hialuronowy doustny zmasakrował mi skórę

Polecane posty

Gość debriss

Biorę od jakiegos czasu suplement diety na stawy z kwasem hialuronowym. Niestety, masakrycznie wysuszył mi skórę. Początkowo nie rozumialam, co się dzieje, moje dłonie są jak u staruszki, suche, nic nie pomagało, ani kremy ani witaminy A+E doustnie i smarowane na skórę, nic! Skóra twarzy i w ogole całego ciała też niewiele lepiej, na twarzy miałam pergamin, marszczący się przy każdym uśmiechu. Na pewno to ten kwas, jak odstawiłam suplement, to powoli robi sie lepiej. Długo jednak mi zajmie przywrócenie skóry do przyzwoitego wyglądu. Maź stawową tez mi chyba wysuszył. bo tak, jak mi teraz stawy strzelają, to nigdy mi nie strzelały, a mam zwyrodnienie lewego stawu biodrowego. Wszędzie czytam, jak to kwas hialuronowy nawilża, wszystko, skóre, stawy itp. Wielki bulls**t !!! Dodam,że piłam odpowiednie ilości wody. Dobrze,że nie dalam sie namówic na kremy z tym kwasem.

Gość Schee
może jaki podrobiony był, moja koleżanka też pije, zeszły jej wszystkie opuchlizny, z twarzy omłodniała...widać nie wszystko jest dla kazdego

Gość debriss
Suplement z apteki, oryginał, dobre opinie w necie. Nie rozumiem.

Gość gość
To, co opisujesz jest zwyczajnie niemożliwe z punktu widzenia fizjologii ;) Jedyne logiczne wyjaśnienie, jakie się nasuwa to to, że skóra nie ma właściwej bariery lipidowej i się wysusza przez odparowywanie wody, a tej kwas dostarczał więcej -> więcej odparowywało. Ale to też aż na taką skalę mało prawdopodobne...

Gość debriss
Gościu z 17.22 - to rozsądne, co piszesz i przekonuje mnie. W każdym razie kwas hialuronowy nie jest dla mnie.