Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutasekjuzjest

Rocznik 1987 ktos sie stara o pierwsze dziecko

Polecane posty

Gość smutasekjuzjest

Staramy się z mezem o pierwszego malucha to moj 7 cykl staran , troche sie martwiebo jak narazie nieudaje sie, boje sie ze to wina tabletek antykoncepcyjnych bralam je prawie 6 lat, bylam u lekarki zrobila mi usg , cytologie, i komplet badan wszystko ok , kazala przyjsc za 4 miesiace, sama nie wiem , co z emna nie tak, maz robil badanie nasienia wyszlo prawidlowe, wiec napewno wina lezy po mojej stronie,

Gość gość
A jakie badania mialas z krwi zrobione? Moze warto zrobic monitoring cyklu? Ja jestem rocznik 87 o dziecko staramy sie juz 5 lat w tym czasie 2 ciaze stracone. Wyniki ksiazkowe. Co bedzie teraz zobaczymy.

Gość gość
ja znam taką parę, która też jest całkowicie zdrowa, osobno każde z nich mogłoby mieć dzieci z innymi partnerami, ale ze sobą nie mogą. Nie wiem jak to się fachowo nazywa. W każdym razie adoptowali dziecko, bo wiara nie pozwalała im na in vitro

Gość gość
Ja się staram, ale o drugie. 1987

Gość gość
Smutasek macie jeszcze czas - mloda jestes :) ja mam 32 lata- to moja pierwsza ciąża, udało się przy pierwszej próbie, wczesniej nie myślałam o dziecku, bo wydawało mi się że fajnie jest pobyć trochę we dwoje, pojechać gdzieś, zobaczyć coś :) bez ciśnienia macie dużo czasu :)

Gość gość
ja tez 87 jak tylko znajde faeta to tez sie postaram :classic_cool:

Gość smutasekjuzjest
mialam robiony monitorin i owulcja byla, mialam tez robiony progesteron, badana prolaktyne i testosteron, oprocz tego LH i FSH oraz tarczyce, nie mam policystycznych jajnikow lekarka wykluczyla jak na razie ani ten wynik LSH i LH tego nie wskazuja ani obraz usg jajnikow. Zastanawiam sie czy to nie przez tabletki antykoncepcyjne, sama juz nie wiem a moze za bardzo sie chce i nie wychodzi , lekarka nic mi nie przepisala powiedziala ze narazie nie ma takiej potrzeby , kazala brac tylko kwas foliowy

Gość mmmmm1987
Hej, ja mam juz syna lat 7 i obecnie jestem w ciąży z drugim staraliśmy sie pol roku ale jestem po operacji jajników i myślę ze to i tak szybko. Powodzenia życzę :)

Gość gość
Ja tez jestem juz mama i tez rpcznik 87. Wczesniej piec lat bralam tabletki a w ciaze zaszlam w drugim cyklu staran. Tabetki bralam rozne. I duzo moich kolezanek tez bez problemu zaszlo w ciaze mimo kilkuletniej antykoncepcji hormnalnej. Prawda jest taka., wiele z nas przed rozpoczciem brania tabsow nawet nie dopuszcza mysli ze w przyszlosci moze miec problemy z poczeciem dziecka. A moze juz wtedy mialabys problem z zajsciem w ciaze?skad mozesz wiedziec przeciez sie nie staralas?

Gość MamaSynka2014
Ja tez 87, jestem mama synka 2014, aktualnie robimy drugie ;) mam juz okres mimo karmienia piersia, wiec szansa jest, choc minimalna. O pierwsze prawie 3 lata staran.

Gość MamaSynka2014
Ale glupio napisalam - jestem mama synka ze stycznia 2014, o to mi chodzilo ;)

Gość smutasekjuzjest
no moze nie nie mam pojecia wsumie, narazie z tych badan wynika ze wszystko ok , w rodznie tez nikt nie mial problemow z zajsciem, tabletki bralam kilka lat wiec moze musi sie moj organizm troche przestawic hmmm, no nic bedzimey probowac do lata pozniej na jesieni zglosze sie do pani doktor o porade