Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie wiem co robic. jechac do szpitala? ciagle kaszle

Polecane posty

Gość gość

bylamwczoraj u lekarza, corka 3 lata czysta osluchowo. dostala bactrim i ventolin do inhalacji. dzis bardzo marudna, nos zatkany, zasnęła ok 20 i co 5 minut kaszlew ibudzi się z płaczem, takjakby majaczy przez sen. jak ją przytulę to się uspokaja iza 5minut znowu, nie wiem co robic. mamtez syna 3miesiące, mazapalenie oskrzeli. ojca nie ma w domu. co mamrobic? jechac z corka na pogotowie? chyba oszaleję.

Gość gość
/??

Gość gość
Ja bym pojechała, ale do przychodni świątecznej i nocnej (chyba ze taką funkcje pełni pogotowie w Twoim mieście). Mała goraczkuje? Nawilzaj powietrze w pokoju na noc.

Gość bvjhmgkugl
chyba poczekaj do rana, ciągnac teraz dwoje dzieci na izbe..

Gość gość
ma37 stopni. na lozku mokry recznik

Gość bvjhmgkugl
a co dalas przeciwkaszlowego?

Gość gość
jeśli nie ma gorączki nie ma sensu jechać na pogotowie. trzeba przetrwać ciężką noc, jak jutro nie bedzie poprawy jedź do lekarza a nie od razu na pogotowie.

Gość gość
dostala ventolin i bactrim

Gość gość
z kaszlem na pogotowie? opanuj się kobieto i uspokój. jak ma zatkany nos normalne że ciężko jej spać i marudzi. Odciągaj katar fr-idą aby mogła oddychać.

Gość bvjhmgkugl
napisalas, ze co 5 min kaszle, a nic nie dajesz przeciwkaszlowego?

Gość gość
co moge podac? lekarz nicnie przepisal..

Gość gość
nie masz w domu jakiś leków super działa pulneo na taki przewlekły kaszel.

Gość bvjhmgkugl
jak poszlas, dziecko moze tak nie kaszlalo? nie wiem. masz syrop jakis przeciwkaszlowy, ale nie wykrztusny?

Gość gość
Ja bym nie jechała do szpitala. Przeciez od wczoraj zapalenia płuc nie dostała, raczej zapalenia gardła - baktrim powinien pomóc jeśli jest bakteryjne. pewnie jej katar utrudnia oddychanie. Moja przy katarze ma takie zrywy jakby się bała. I zawsze kaszle w nocy kiedy ma katar. Jest suchy i męczący. Podaje jej w nocy sinecod a rano pneumolan. Po pneumolanie katar cieknie jak z kranu - oczyszczają się zatoki - dlatego tylko rano go daje żeby mała wydmuchała. Ale zwykle już po jednej dawce sinecodu ma spokój z kaszlem do rana a po 2 dniach stosowania pneumolanu kaszel znika. DO niedawna pneumolan był z samych naturalnych składników i trzymałam go w lodówce. Ostatnio kupiłam już taki z benzoesanem sodu - z jednej strony gorzej bo z chemią z drugiej nie trzeba pamietac o odstawianiu do lodówki.

Gość gość
Chyba normalne że jak katar spływa i nie może odkrztusić to się budzi, płacze i marudzi, pierwszy raz ma katar że tak panikujesz? Lekarz nic więcej nie zrobi niż w ciągu dnia, chciałaś wlec ze sobą do przychodni (bo chyba o świąteczną opiekę chodzi, nie pogotowie jako takie) rozespane, marudne dziecko z katarem i trzymiesięczne niemowlę z zapaleniem oskrzeli? W jakim celu? Pilnuj żeby wydmuchiwała nos, jak nie chce to sama odciągaj, mojemu pomaga bardzo przy katarze olejek eukaliptusowy, daję kropelkę na piżamę i od razu śpi lepiej. A ręcznik po co? Grzejesz jeszcze? To może kaloryfer zakręć?

Gość gość
PNEUMOLAN MAM. NA KASZEL NIESTETY NIE- jak bylam u lekarza to kaszel byl duzo mniejszy

Gość gość
mokry recznik zeby nawilzyc powietrze. teraz sie uspokoila i spi. owszem, miala katAR I TO bardzoczesto,kaszel tez ale nigdy sie tak nie zachowywala

Gość gość
niech ktos doradzi, czy pneumolan podac teraz jak sie przebudzi- na noc?

Gość gość
też mnie ciekawi po ten mokry ręcznik na łóżku? normalne że jak dziecko kaszle, ma zatkany nos jest marudne. Lekarz nic tu pomoże. chyba masz w apteczce jakieś syropy, prawoślaz, pneumolan, pulneo, pini.

Gość gość
tuautorka-nie moj ten tekst o pneumolanie-wiem ze rano:)

Gość to ja z 22 36
nie chcialam sie za Ciebie podac, tak mi sie napisalo jakos. bo ja nie bylam pewna czy pneumolan mozna teraz podac ;-)

Gość gość
:)chyba raczej rano

Gość gość
Ale w wilgotnym powietrzu wcale się nie oddycha lepiej, zwłaszcza przy katarze, jak nie grzejesz to sensu żadnego to nie ma... Nie masz maści typu vick, plasterków, czegokolwiek co ułatwi oddychanie?

Gość gość
dałaś jej bactrim - ANTYBIOTYK-sama z siebie?!

Gość gość
lekarzzAPIsal na wszelki wypadek gdyby bylo gorzej. bylo gorzej wiec podalam. to nie amntybiotyyk

Gość gość
przeciez napisala, ze byla u lekarza. w pierwszym poscie jak byk, czytac nie umiesz?

Gość gość
"A ręcznik po co? Grzejesz jeszcze? To może kaloryfer zakręć?" Zależy gdzie autorka mieszka... ja tam dziś na wieczór napaliłam bo mi w domu spadło do 16 stopni :(

Gość gość
nie grzeję ale u nas w domu bardzo cieplo-24 stopnie :(

Gość gość
To raczej bym radziła przewietrzyć, mieszkam na poddaszu i u nas też wystarczyło trochę ciepła i taka temperatura, wietrzę na noc i da się spać, dziecku tylko ciężej będzie oddychać w wilgotnym i ciepłym powietrzu.

Gość merigold z podkarpacia
Postaraj się aby dziecko porządnie wydmuchało nos , ułóż je wyżej żeby nie spało na płasko , przykryj porządnie i otwórz okno, w pokoju musi być chłodno i wilgotno.