Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dlaczego noworodek ciągle płacze czy mam zły pokarm?

Polecane posty

Gość gość
a sorry, nie doczytałam. Paliłaś w ciąży i w okresie karmienia? Nie wierzę, że istnieje pediatra który namawiałby do palenia w ciąży. Może masz otrute dziecko.

Gość gość
Karmiąc dziecko nie powinnaś palić wiecej niż 5 papierosów i to po karmieniu. Eh trujesz swoje dziecko. Ja w ciąży tez palilam, ale po urodzeniu rzucilam of razu nie moglam tak truć corki. Przez fajki masz pokarm gorzki niedobry i c*****y. A co maz na twoje palenie? Szczerze to zalatuje mi patologia.

Gość gość
No wlasnie. Nie bede Ciebie namawiac do mm, ale jesli chcesz palic, powinnas przestac karmic. Mleko matek palac akurat jest chudsze, wiec moze byc csesciej glodny. Albo pobudzony nikotyna.

Gość gość
ja paliłam w ciąży mniej ale jak karmiłam przez tydzień tylko to nie paliłam albo fajki albo karmienie nikotyna przenika do mleka może przez to płacze, dziecko teraz też jest palaczem musisz go oduczyć tej nikotyny nie pal albo nie karm piersią

Gość gość
bez względu na to czy matka karmi piersią, czy nie jeśli pali dziecko jest biernym palaczem :O masz nierówno pod sufitem truć dziecko i dziwisz się, że płacze a najśmieszniejsze jest, że zwalasz winę na słabe mleko :O masz swój rozum? Jeśli tak słabo go używasz :O

Gość gość
Nie jest biernym palaczem, jesli matka nie pali przy dziecku

Gość gość
nie prawda że nie jest, toksyny wyparowują przez skórę i oddech przez 24/dobę, więc wystarczy że przytula dziecko i chucha na nie. Toksyny są na włosach, ubraniu i wszystkich elementach jakie dziecko dotyka.

Gość gość
Dajcie spokój, to patola. Lepiej przejdź na mm - pierwszy raz to komuś doradzam.

Gość gość
Nie doradzajcie glupot - lekarze sa zgodni ze nawet jesli matka pali to I TAK lepsze jest mleko z piersi. Pierwszy lepszy link - punkt nr 4 (jak sobie pogooglujecie to znajdziecie wypowiedzi lekarzy w tym temacie - dokladnie w tym samym tonie): siostraania.pl/artykul/mity-na-temat-karmienia-piersia-cz-3 . "4. Kobiety palące nie powinny karmić piersią . Mit! Nawet jeśli kobieta nie może powstrzymać się od palenia papierosów, powinna karmić piersią. Badania pokazują, że mleko matki zmniejsza negatywne skutki, jakie ma dym papierosów na płuca dziecka, chociażby. Karmienie piersią przynosi wiele korzyści zarówno mamie, jak i dziecku. Oczywiście, najlepiej, jeśli kobieta nie pali, ale jeśli nie jest w stanie rzucić, lub ograniczyć papierosów, lepszym wyborem jest karmienie piersią przy paleniu, niż palenie i karmienie mlekiem modyfikowanym."

Gość gość
" Eh trujesz swoje dziecko. Ja w ciąży tez palilam, ale po urodzeniu rzucilam of razu nie moglam tak truć corki. Przez fajki masz pokarm gorzki niedobry i c*****y. A co maz na twoje palenie? Szczerze to zalatuje mi patologia." - Patologia? A Ty nie jestes przypadkiem patologia? Bedac w ciazy to nie trulas dziecka? Co za rozumowanie!!!

Gość gość
obie jesteście patologią :O

Gość gość
Potrzebuje twojej bliskości przytulaj go i karm na żądanie

Gość gość
Tak,to prawda lepiej palic malo I kp niz palic malo I karmic mm. Jednak orawda jest to, ze ilosc 10 papierosow dziennie moze wplywac na jakosc I smak mleka. Wiec moze dziecku przeszkadzac I wtedy moze warto sprobowac mm?

Gość gość
I nie wyzywajcie od patologi. To zle, ze pali, ale moze trzeba miec troche zrozumienia.