Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

seks...

Polecane posty

Gość gość

Witam, jestem w 37tyg ciąży z okropnymi czerwonymi rozstępami na brzuchu(na dole do pępka) i po bokach. Wygląda to w moich oczach przerażająco, mam ogromny kompleks. Uzywałam kremów oliwek itd i g*wno z tego!!! Wstydze sie rozebrac przed partnerem niewiem jak na to zareaguje...co robić? czy uważacie że takie coś może w jakiś sposób odrzucić drugą osobe?

Gość gość
smaruj póki są czerwone (próbowałaś bio oil?) bo później już nic z rozstępami nie zrobisz

Gość gośćJa
Tak, stosuje pharmaceris, oliwke masaże pod wodą(zmienną raz ciepła raz chłodną) i du*a z tego ;/

Gość gość
byłaś u jakiejś kosmetyczki?

Gość gość
już nic nie zrobisz - rozstępów się nie zlikwiduje NICZYM!!!

Gość gość
Jeśli na ciele pojawią się już czerwone linie, na profilaktykę właściwie jest za późno – stosując kremy czy też masaż możemy tylko ograniczyć ich ilość. Rozstępów nie da się bowiem całkowicie zlikwidować. W gabinecie kosmetycznym czy też dermatologicznym możemy je jedynie spłycić i rozjaśnić. Są to jednak dość kosztowne zabiegi, wymagające wielokrotnych powtórzeń, niekiedy nawet krótkiej rekonwalescencji – zazwyczaj wykonywane dopiero, kiedy kobieta nie karmi już piersią. Laseroterapia to na przykład koszt od 150 do 400 zł za zabieg. Peeling medyczny, czyli zabieg kwasem glikolowym lub trój-chlorooctowym kosztuje ok. 400-800 zł, a żeby efekty były zadowalające, należy go powtarzać nawet 10 razy. Za mikrodermabrazję zapłacimy około 200 zł za zabieg, a polega ona na ścieraniu warstw naskórka specjalnym aparatem, który dodatkowo pobudza fibroblasty do produkcji kolagenu. Mezoterapia – zabieg polegający na wstrzykiwaniu małych dawek specjalnej substancji leczniczej, kosztuje zaś od 200 do 500 zł.

Gość gośćJa
nie byłam, w ciąży nic na to nie poradzi zapewne bo jeszcze brzuch może sie powiększyć. zresztą nie stać mnie na jakieś zabiegi..interesuje mnie czy to może go w jakis sposób odrzucić jak myslicie?

Gość gośćJa
Pharmaceris wyraźnie spłycił mi te rozstępy, ale nadal sa czerwone i wyglądają przerażająco, czy one mi kiedyś zbledną? moja mama ma jasne i nie wygląda to tak strasznie jak te czerwone ;(

Gość gość
faceci są wzrokowcami, więc tak. Ty też pewnie nie spojrzałabyś na faceta z bliznami

Gość gość
zbledną, ale już pozostaną blizny

Gość gośćJa
Meżczyźni tez mają rozstępy...i jak sobie wyobraże że on ma cos takiego na brzuchu to nie przeszkadzałoby mi to, kocham go. Jednak obawiam sie że go to odrzuci...

Gość gość
wiem, że mają, ale mój nie ma, twój pewnie też nie

Gość gośćJa
Przed ciążą byłam ładną zgrabną kobietą, teraz jak patrze w lustro to nie moge sie pozbierać! nie przytylam w ciąży dużo bo tylko 8 kg mimo too ten brzuch mnie odrzucaa.

Gość gośćJa
Nie ma, ma ładne opalone ciało... :< mówiłam mu że mam coś takiego mówił że kocha mnie taką jaką jestem i jaka będe, jednak obawiam sie że jak zobaczy to zdanie zmieni .

Zawsze jezeli się wstydzisz a Naprawde nie masz czego założyć do łóżka jakaś ładna zwiewna koszulę nocną mąż nie musi koniecznie jej ściągać z Ciebie chyba że sama o tym zadecydujesz.

Gość gość
mi sie zrobily w ciazy rozstepy na piersiach... Po ciazy i karmieniu sa slabo widoczne, maz na pewno nawet ich nie zauwaza, a niczego nie uzywalam, wydaje mi sie, ze na brzuchu tez na pewno zrobia sie mniej widoczne. Faceci sa wzrokowcami, ale patrza na ogol, zmyslowa, pewna siebie kobieta z rozstepami bedzie dla nich piekniejsza niz zakompleksiona, chowajaca sie pod koldra kobieta 'bez skazy'