Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jakie menu na I komunie W DOMU dla ok 15 20 stu osób

Polecane posty

Gość gość

?

Gość Klaudiax
Żadnych eksperymentów to po pierwsze. a Komunia gdzie? w domu czy w restauracji ? (sama gotujesz?)

Gość gość
przeciez pisze w tytule ze w domu sama gotuje z ew pomoca tesciowej /kolezanki

Gość Klaudiax
Przepraszam, faktycznie, nie zauważyłam, mimo dużych liter. :) no nie ważne. Proponuje 1 danie - rosół. 2 danie ziemniaki i mięsa do wyboru na talerzu, schabowe, mielone, ja robiłam rok temu komunie kuzynce, to zrobiłam pieczarki z mielonym razem zapieczone i był to taki śmieszny kotlet, rozeszło sie bardzo szybko. Na stole nie powinno zabraknąć sałatek różnego rodzaju, no i jakieś ciasta ale to już chyba najmniejszy problem, pamiętaj nie za dużo, bo potem nie będziesz wiedziała co z tym zrobić. no i TORT :)

Gość gość
Klasycznie będzie najlepiej, tj obiad: rosół, może być z kołdunami, z kuleczkami drobiowymi (generalnie to, co każdy raczej lubi) albo krem pieczarkowy/borowikowy/kurkowy z grzankami np lub w chlebku+ de volaille, schabowy, roladka drobiowa, pieczeń- może być kilka mięs lub jedno+ zestaw surówek, myślę, że drugie ciepłe danie na popołudnie/wieczór, to może być strogonow/ barszczyk z krokietem/udko pieczone/ a z przystawek półmisek wędlin/serów, galaretki drobiowe, jajka faszerowane czymkolwiek, np pastą z łososia, ze dwie sałatki, trochę ciasta, owoce, pucharek lodów z owocami- oczywiście można tą wersję skrócić:)

Gość gość
o torcie to w ogole nie pomyslałąm - dzieki generalnie czytając to miałam raczej na myśli "jak duzo " wszystkiego przygotowac ?

Gość gość
u nas nie było szaleństw ale też ie było rosołu jak przeważnie podają był chłodnik a że w zeszłym roku był upał to się wpasował idealnie wszyscy się zajadali oprócz mnie bo cierpię tego ale mąż robił a wszystkim spakowało ,była kaczka pieczona dużo jej było że zostało jeszcze na obiad dla nas następnego dnia z ziemniakami z surówkami różnymi wszyscy jedli i tak buraczki ,były różne ciasta jedno tylko domowe reszta kupne tort też kupny kwaskowaty zawsze taki zamawiam nigdy czekoladowych bo nikt u nas nie lubi a taki zniknął szybko i to wszystko ,goście zjedli posiedzieli chwilę i się zmyli tak że popołudnie i wieczór był wolny .

Gość gość
smakowało .

Gość gość
jak bedziesz kupowala cisata w cukierni to nie mow na ile osob bo ci wciscna jak na 100 osobowe wesele Trzy komunie przeszlam w domu i pani w cukierni wysmiewala mnie jak kupowalam ze nie starczy a zostalo od h,u,j.a i po co tyle kasy w bloto wywalac a jak sama pieczesz to zrob 3 blachy lub 4 jak sie martwisz plus tort i tak sporo zostanie po obiedzie i torcie ludzie sa napchani duza nie wcisna

Gość gość
jak bedziesz kupowala cisata w cukierni to nie mow na ile osob bo ci wciscna jak na 100 osobowe wesele Trzy komunie przeszlam w domu i pani w cukierni wysmiewala mnie jak kupowalam ze nie starczy a zostalo od h,u,j.a i po co tyle kasy w bloto wywalac a jak sama pieczesz to zrob 3 blachy lub 4 jak sie martwisz plus tort i tak sporo zostanie po obiedzie i torcie ludzie sa napchani duza nie wcisna

Gość gość
przecież tylko idiota tak kupuje ciasto ,kupujesz kawałek ciasta lub różnych ciast a nie mówisz na ile osób

Gość gość
Na obiad rosol surowki ja mialam dwa garunki buraczki sos schabowe tyle sztuk ile gosci a reszta miesa tzn zrazy mielone udka i co tam jeszcze wymyslisz to robilam po polowie czyli np gosci 16 to 8 zrazow itd

Gość gość
Ja Ci dam zaraz idiote.Hamuj sie najmadrzejsza kwoko na kafe.Zeby ludzi tak wyzywac w bialy dzien heh i to sa dzisiejsze damy kobiety matki to jakie maja potem byc ich dzieci szkoda gadac

Gość gość
no to faktycznie jesteś idiotką skoro się tak zbulwersowałaś ,nigdzie nie było napisane że dotyczy się to twojej osoby tylko że idiota kupuje ciasto na osobę ,przecież to nie jest normalne nie znasz się nie kupuj . Po za tym jesteś marną damą , sama do mnie jasno napisałaś kwoko a ja do ciebie dopiero teraz idiotko ,ale uznaje że jesteś mało rozgarnięta więc nie mam ci za złe .kwa kwa