Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy wypada ns roczek zrobić grilla?

Polecane posty

Gość gość

To będzie skromne, nieoficjalne spotkanie około 10-15 osób. Czy wypada zrobić tylko dwie sałatki, podać tort, ale nie gotować rosołu i dań obiadowych i zamiast tego podać mięsa z grilla?

Gość gość
Moim zdaniem jak najbardziej, ale niestety znam takie (koleżanki, osoby w rodzinie), które niestety obrobiłyby Ci d**ę za przeproszeniem, bo roczek dziecka to dla nich mega uroczystość na miarę małego wesela:), ale jeśli Twoja rodzina i znajomi są normalni,a nie jakieś nowobogackie buractwo, to pewnie, że tak:)

Gość gość
Dla mni super pomysl, nie cierpie nasiadowek przy zastawionym stole, jakby tylko zarcie sie liczylo, roczek to swietna okazja na grilla, przeciez to swieto dziecka, ma byc wesolo i na luzie a nie nasiadowa za stolem :-)

Gość gość
jasne że tak, kiełbasa, szaszłyki mięcho, ryba. Gdybym miała ja gdzie zrobić grilla to bym zrobiła. Ja chciałam na komunię zrobić grilla ale nie miałam gdzie.

Gość gość
Raczej są normalni ;-). Zapraszamy tylko wąskie grono.

Gość gość
też będę robić grilla na roczek :) mam andzieje że pogoda dopisze - dzieciaki spędzą popołudnie na świeżym powietrzu, poruszają się, a o to w tym chodzi - żeby temu naszemu solenizantowi było fajnie :)

Gość gość
Zgadzam się jeżeli twoje otoczenie jest normalne to jest super pomysł. Dla mnie grill był głupota gdy w ubiegłym roku znajomi robili w ten sposób pępkowe, na dworze grill mnóstwo wódki do tego ciasta i przekąski a matka z tygodniowym malcem w domu na cycu, dla mnie to była pomyłka ale ze względu na mamę i dziecko przecież ostatnia rzeczą jaka bym chciała tydzień po porodzie to szykować imprezke i uśmiechać się do gości a ona jeszcze po cc, sory ze nie na temat tak mi się przypomniało

Gość gość
ja też robię 1. urodziny na grillu. w sumie mam to gdzieś czy to się komuś podoba. my organizujemy, więc my decydujemy.

Gość Justann
Pewnie, że wypada.

Gość gość
Grill to wiocha,wolalabym 2 daniowy obiad plus deser

Gość gość
Przesada z urządzaniem pierwszego roku dziecka - urodzin dla dorosłych. Po co? pytam się? dla okazji wypicia czegoś mocniejszego? dziecko i tak jeszcze nie rozumie imprezy urodzinowej bo jest po prostu za małe. Nowobogaccy Kiepscy

Gość gość
Może dodam, że mamy grill gazowy, więc obyłoby się bez uciążliwego rozpalania.

Gość gość
no pewnie, że wypada :) ozdób jakoś ładnie stół kwiatami z pola, dla dzieciaków zrób jakiś mały kącik zabaw z balonami etc. a dla dorosłych właśnie jakieś pieczone skrzydełka, kiełbaska, ziemniaczki :) możesz też podać jakiś deser z lodami, bitą śmietaną i owocami :) super pomysł :) Tylko zaproś ludzi tak koło 15-16.00 bo później robi się coraz zimniej i dzieciaki zmarzną

Gość gość
gość 15:15 - od dziecka rodzice powinni budować więź z malucha z rodziną, kuzynami itd :) od 1 urodzin powinno się dziecku zrobić małe, niekoniecznie wystawne urodziny - po prostu symbolicznie :) Myślisz, że takie roczne dziecko nie ma uczuć? Być może nie zrozumie, że to są jej urodziny, ale jak będzie miała 2,3, potem 5 lat to już to wejdzie w jej tradycję :) z chęcią będzie oglądała z rodzicami zdjęcia z urodzin i to zapamięta :)

Gość gość
No dzieci nie będzie żadnej prócz mojej córki. Będzie tylko 15 letni syn chrzestnej, mija siostra i brat męża ( po 16 lat), ale wierzę, że moja siostra coś wymyśli :). Nie mam małych dzieci w najbliższej rodzinie, a nie będziemy robić z urodzin wesela.

Gość gość
My w lipcu mamy roczek i robię grilla na działce i mam gdzies co ktoś pomyśli

Gość ruda gertruda
Jasne że wypada, o ile tylko pogoda dopisze. My nie robiliśmy co prawda grilla, ale też pierwsze urodziny były na powietrzu. Podałam krokiety z kapustą i pieczarkami, krokiety z mięsem, kotlety z piersi. do tego pieczywo i sałatki, a potem na słodko. w tym roku zrobię właśnie grilla - szaszłyki, karkówka, kaszanka i biała kiełbasa i też wszyscy będą happy. Po co u nas się robi urodziny dla tak małego dziecka? bo lubimy spędzać razem czas - a alkoholu na ŻADNEJ dziecięcej imprezie u nas nie było.

Gość mamadwóchdziewczynek
Ja swojej starszej córce robiłam grilla na roczek; ludzi było dużo, więc sałatek i przekąsek było trochę żeby nie czekali w razie awarii, ale główne dania były z grilla. Później tort i na słodko już w domu.

Gość gość
my bedziemy mlodszej na roczek wlasnie grillowa impreze urzadzac

Gość gość
co się przejmujesz, zrób tego grila. do tej pory nie ogarniam, dlaczego polacy zyją pozorami, bieda w karju, bezrobocie,a oni kupuja markowe ubrania,biora kredyty, zastawiają suto stoły na gościnie, bo trzeba się pokazac.nie rozumiem tego.