Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Gościóóófffka

Nadmierne rogowacenie okołomieszkowe i trądzik

Polecane posty

Gość Gościóóófffka

Od miesiąca jestem straszliwie obsypana :( To już nie "gęsia skórka " tylko krosty z ropą. Mam takie całe ręce, aż po dłonie. Nie pomaga nic. Złuszczanie powoduje pieczenie, a gdy jest ciepło i skóra się poci to problem się nasila, tak samo jest przy nawilżaniu skóry balsamem. Od tamtego roku nie mogę się opalać, ba !wystawiać ciała na słońce :D. Dostałam w tamtym roku jakiegoś uczulenia szczególnie na ramionach i dekolcie ( przeźroczyste malutkie grudki z przeźroczystą ropą) i w tym roku po kontakcie ze słońcem jest to samo. Dodatkowo doszła do tego teraz jakaś alergiczna wysypka na zewnętrznej stronie stopy i na obu łokciach. No i trochę więcej pryszczy ( lekki - na szczęście ! trądzik różowaty) na twarzy i szyi. Dosłownie beczeć mi się chce. Wyglądam jak trędowata, zawsze się stykałam z opiniami na temat mojego rogowacenia okołomieszkowego szczególnie z tekstami "jest ci aż tak zimno?" :D Czasem teksty były chamskie. A teraz każdy patrzy z politowaniem i głupio pyta co mi jest. Najlepszy był teść " nie obraź się, ale strasznie dużo ci pryszczy wyszło, robiłaś coś z tym bo to brzydko wygląda" Do dermatologa chodziłam z rogowaceniem okołomieszkowym, i wiem co mam z tym robić,ale to niestety schorzenie nieuleczalne, tylko łagodzi się objawy i wygląd skóry. Ale teraz to jakiś koszmar. Wizytę mam w przyszłym tyg. a po takich różnych tekstach. Kurcze przez takie coś zaczyna mi spadać samoocena. Już teraz na okrągło, nawet jak ciepło było chodziłam w długim rękawie. Nie wiem co będzie latem, z rogowaceniem i tym uczuleniem chyba na słońce :( Musiałam się wygadać... Jest tu ktoś kto boryka się z rogowaceniem, albo trądzikiem???

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować