Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kafka7658

ciąża a umowa o pracę na czas określony.

Polecane posty

Gość gość
Witajcie. Ja mam taka sytuacje, jestem zatrudniona na umowę o prace na czas określony do 30 marca 2016. Termin porodu na 13 kwietnia. Zus niestety nie przyznal mi zasilku chorobowego. Moje pytanie brzmi co dalej po porodzie. Pracodawca powiedzial, ze do czasu porodu jestem ubezpieczona, no ale co dalej ? I jak z ubezpieczeniem dziecka ?

Gość gość
Dlaczego nie przyznał Ci zasiłku?

Gość gość
Stwierdzili, ze nie należy mi się obowiązkowe ubezpieczenie i mi nie przyznali. Nie wiem teraz co dalej cala ciaze sie z nimi meczylam. Kilka razy wylądowałam w szpitalu ze stresu. Rodzina namawia mnie zeby sie z nimi sadzic, ale ja juz nie chce. Znowu sie bedzie ciagnelo a potrzebujemy z mężem pieniędzy. Nie zamierzam czekać i czekać.

Gość gość89
Witam. Od 9 miesięcy pracuje na umowe tymczasową kazda umowa trwa miesiąc i jest rózna raz na cały etat raz na pół etatu. Jestem w ciąży i niestety muszę przejść na L4 ponieważ pracuje w warunkach szkodliwych. Moje pytanie brzmi czy do porodu przysługuje mi zasiłek chorobowy czy też nie będę odtrzymywać żadnyh pieniążków?

Gość lob2
Koniecznie uważajcie by ZUS wam takiej umowy nie zakwestionował. To dopiero może być przykra sprawa :( W razie jakichkolwiek problemów zgłoscie się do jstkancelaria, oni zajmują się tego typu przypadkami. Wiele razy udało im się wybrać z Zakładem ubezpieczeń społecznych, tylko przygotujecie sobie cierpliwość.

Gość gość
lob2 dziś spadaj z tym spamem!!