Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

domofon i budzenie dziecka

Polecane posty

Gość gość

Witam:-) mam pytanko, mam nowy domofon, dzwoni nawet po odwieszenuu sluchawki no i budzi mi dziecko, nawet jak na minimalna głośność daje, zauważył am ze mogę odłączyć od domofonu słuchawkę, czy to pomoże, wyłączy na te dwie godziny domofon:-) ? Dzięki!

Gość gość
No jeśli po odłożeniu słuchawki dzwoni, to przy jej rozłączeniu też będzie dzwonił. Musiałabyś rozłączyć domofon po prostu. Swoją drogą co to za "nowość" ze nijak nie idzie go wyłączyć?

Gość gość
musisz ją wypiąć całkowicie wtedy nie będzie dzwonił , piknie tylko na dole i osoba która dzwoni bedzie wiedziała ze jest wyłączony , kto ci tak wydzwania domofonem nie możesz pogonic ?

Gość gość
Moje dziecko nie budzi sie od domofonu. Nie przyzwyczajam corki do ciszy i dlatego spi jak zabita, nawet jak cos maz przez przypadek krzyknie z 2 pokoju:P

Gość gość
Też mam taki domofon, którego nie da się wyłączyć. Strasznie mnie drażni, ostatnio wpadłam na pomysł żeby jakoś przysłonić to miejsce skąd dźwięk się wydobywa np. gąbką i przykleić taśmą.

Gość Mater Dei
Kup srebrną taśmę samoklejaca i zaklej głośnik, 2-3 warstwy powinny sprawę załatwić, domofon usłyszysz ale dziecka budzić nie będzie.

Gość gość
Nikt nie wydzwania to tak awaryjnie :-) moją budzą właśnie takie nagle ostre dźwięki bo ogólnie to spi ładnie jak no mamy gości i jest gwar ma 7miesiecy:-) teraz zabkuje wiec sen jej się przyda:-) :-) dzięki za odpowiedzi

Gość gość
wylacz calkiem, przesun ten przelacznik na calkowite wyciszenie

Gość gość
Niestety wtedy tez dzwoni:-) wyjelam kabel ze sluchawką i zobaczymy:-)

Gość Ja sobie z sptrzyczkiem zamont
ja poszlam do spodzielni i mi na własne zyczenie zainstalowali w domofonie pstryczek,( tzn wyjeli tamten a dali nowy z pstrykiem) jak biore go do góry to domofon całkowicie wylaczony nie ma melodyjki u mnie ,ani ktoś na dole gdy che dziwnic nie ma sygnalu, jak biore pstryczek na dol to normalnie działa

Gość Ja sobie z sptrzyczkiem zamont
autorka pisze ,ze u niej nie ma zadnej wajchy i pzycisku , dlatego ja pisze ze tez miałam taki bez opcji wylaczenia i poprosiłam o wymiane ( 30 zl zaplacilam)

Gość gość
Gościu wyżej dzięki za info wybioree się do mojej spółdzielni i popytam fajna sprawa:-)

Gość gość
Ja zakleilam glosnik kilkoma warstwami tasmy klejacej. Dalej słychać jak ktos dzwoni ale bardzo cicho tak ze dzieckannie budzi.

Gość alexia31
Może postaw na wideodomofon :) Nie dzwoni tak głośno a przy okazji wiesz kto znajduje się po drugiej stronie :) Polecam firmę http://maxitec.pl sama mam domofon tej firmy i służy świetnie :)