Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy jedząc zupki w proszku mozna schudnac?

Polecane posty

Gość gość

czy jedząc zupki w proszku (majace nie wiecej jak 100 kcal) mozna schudnac?

Gość gość
Raczej nie ;). Są tłuste, słone (zatrzymują wodę) i mają 0 błonnika. A na dodatek będziesz ciągle czuła głód.

Gość gość
a gdyby taka zupka zastapic tylko obiad....?

Gość czarna rayla 86
absolutnie daj spokoj z zupkami i przetworzona zywnoscia, od nich sie tyje a nie chudnie! maja mnostwo chemii, weglowodanow, soli...a makaron to zabojstwo.tylko ****** duza podaz bialka a mala wegli w 5 malych posilkach.wiem co mowie, w ciagu 3 miesiecy schudlam 18kg.

Gość jestę poetkom
Stracisz faldy, cellulity i odzyskasz skore mloda Po******laj zupki w proszku, tylko nie zalewaj woda

Gość gość
do czarna: mozesz mi podac przykladowe menu i liczbe pochlanianych kalorii? Ja wlasnie 18kg mam do zrzucenia :-)

Gość czarna rayla 86
nie robcie dziewczynie wody z mozgu:) im zywnosc jest bardziej przetworzona chemicznie, tym gorzej wplywa na figure.jedz chude mieso, sporo surowizny, zielone warzywa i odstaw slodzone , gazowane napoje i soki,oraz pieczywo a zobaczysz jak ci waga poleci w dol.tylko potem nie wracaj do dawnego sposobu zywienia bo bedzie jojo

Gość czarna rayla 86
juz Ci mowie:) nie przekraczam 1500kcal dziennie, zwracam uwage na mala podaz weglowodanow (do 30g dziennie max), mniej koncentruje sie na tluszczach, bo paradoksalnie to gflownie od cukrow sie tyje a nie od tluszczy.Duuuzo bialka! przykladowe dzienne menu: sniadanie: dwa jajka na twardo, 2 plastry chudej poledwicy z indyka lub kurczaka 2sniadanie kefir/lub jablko obiad:tatar z wolowiny/lub gotowana piers z kurczaka ze szpinakiem podwieczorek serek wiejski obiad 150g malzy (rozmrozonych)

Gość czarna rayla 86
sniadanie najwieksze, kolacja najmniejsza, najlepiej przxed 18 i przynajmniej 2 litry wody niegazowanej oraz herbata zielona /czerwona oczywiscie bez cukru. no i ja biegalam, lub jezdzilam na rowerze, ale teraz mam juz 50kg i odpuscilam cwiczenia, a waga nie rosnie, mimo ze nie cwicze juz miesiac, tzlko przy zachowaniu diety.raz na tydzien pozwalam sobie na 2 kromki ciemnego chleba na sniadanie

Gość gość
kurcze ... małży nie lubię :-) z tym jedzeniem przed 18 .... chyba chodzi o to by jesc najpozniej 2h przed snem a niekonkretnie przed 18 a powiedz jeszcze ile godzin tygodniowo poswiecalas na cwiczenia? u mnie niestety problemem jest niedoczynnosc tarczycy, ale gdy mialam prace "w ruchu" nie mialam klopotow z waga a jadlam wszystko....

Gość czarna rayla 86
malze mozesz zastapic krewetkami, generalnie chodzi o to, by wybierac mieso ktore ma duzo bialka a niewiele tluszczu.najcenniejszy jest kurczak, indyk, wolowina i owoce morza oraz ryby, byle nie wedzone i nie smazone.np.tunczyk w sosie wlasnym.przez pierwszy miesiac biegalam godzine 3 razy w tygodniu i reszte tygodnia godzinke na rowerze stacjonarnym.potem troche to ograniczylam zbraku czasu, ale waga i gtak pieknie szla na dol.a prace mam siedzaca:) glowna rzecz - nie ma wyjscia, schudniesz, jesli odstawisz ziemniaki, makaron, ryz, kasze, pieczywo, slodycze...ja mam mala tajemnice - w ogole nie jem cieoplych posilkow, nic gotowanego, smazonego...zimne pozywienie wymaga duzego wydatku kalorycznego ze strony organizmu zeby jes strawic, wiec jak chcesz schudnac to nie za pomoca goracych zup:)

Gość czarna rayla 86
moze i tak, ze 2 godz przed snem, chodzyi o to bys kladla sie spac lekka, nie z obciazonym zoladkiem. z wiekiem metabolizm zwalnia i mimo ruchu nie bedziesz mgla jesc wszystkiego.na poczatku warto go podlrecic ruchem, to wspomaga perystaltyke jelit.i ZADNYCH PRZECZYSZCZACZY bp sie zablokujesz.Ewentulanie na poczatku colon c i duzo kefirow.jogurty sa sztucznie dosladzane, maja mnstwo weglowodanow

Gość gość
dzięki za cenne wskazówki :-)

Gość czarna rayla 86
nie ma sprawy, polecam sie na przyszlosc:)

Gość Razowy
Pojawiło się tu wiele wątków :-) Zupek w proszku nie polecam, chociaż schudnąc to pewnie by się dało (przy odpowiednim bilansie kalorycznym), ale to na pewno niezdrowy sposób. Co do innych sposobów na mocne ograniczenie kalorii - duży potencjał tkwi w piciu - czyli jeśli zamiast coli, lemoniady itp. wprowadzisz do diety kwas chlebowy, to na kaloriach jesteś bardzo do przodu, a i zdrowiej. Oczywiście polecam też picie sporych ilości zwykłej wody, ale zdaję sobie sprawę, że nie wszyscy to lubią (brak smaku).