Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

problem z ciemieniuchą

Polecane posty

Gość gość

Mam 2 miesięczne dziecko, urodzilo się z długimi wlosami na glowie i od poczatku ciągle ma ciemieniuchę. Juz nie wiem jak sobie radzić z nią. Jak masmaruje oliwką czy parafiną a potem ja zdrapie to cholera wraca za jakiś tydzień. Do tego wydrapywanie jej z tych włosów to istny horror. Jak Wy sobie radzilyscie?

Gość gość
kup sobie OLEJUSZKĘ na ciemieniuche, jest super, dasz troszkę plynu na platek kosmetyczny,posmarujesz glowke iles tam godzin przed kapiela i myjesz glowke,moze nie pomoze za 1 razem(nie wiem jak duza u was ciemieniucha) ale u nas po 2 dniach nie było sladu tego paskudztwa,moja tez miała dużo wloskow jak się urodzila.nawet jak miała 5 mcy to jej się odezwala ciemieniucha....

ja kupiłam szampon atoperal baby do codziennego mycia (bardzo wydajny i zawiera mocznik- super zmiękcza- u nas działo) plus smarowanie oliwką lub parafiną na kilka godzin przed kąpielą. I tak aż nie poszło sobie precz to paskudztwo :)

Gość gość
Dzieki. Muszę poszukac tych specyfikow co piszecie. Najgorzej jak mu nasmaruje główkę a przy okazji wlosy i potem ciężko to zmyć.

Gość gość
Jest super szampon z Musteli. Przy nim juz nie trzeba smarowac dodatkowo innymi swinstwami I nic wyczesywac.

Ziaja ma fajny produkt na ciemieniuche z serii Ziajka. Ja synkowi ktory tez ma bujny fryz smarowałam 2h przed kapiela glowke potem specjalnym grzebyczkiem dla dzieci z malymi kulkami na koncu wyczesywałam.

Gość gość
oliwa z oliwek z buedronki i wyczesz gestym grzebieniem. Zeszlo za pierwszym razem, tylko sporo wetrzyj oliwy, mnie nic innego nie pomoglo'mam spokoj

Gość gość
ciemieniucha wraca ale musisz byc konsekwentna, nawej jak znika to i tak smaruj główkę. nasmaruj oliwką, załóż czapeczkę bawełniana i po pół godziny wyczesz szczotką i potem umyj głowę powtarzaj ten zabieg codziennie nawet jak nie będzie ciemieniuchy

Gość gość
poproś pediatrę o maść salicylową, smarujesz 30 min przed kąpielą , przy długich włoskach nie masz co marzyć że zejdzie po czymkolwiek za pierwszym razem

Gość gość
Masakra, najgorsze sa te włosy tłuste, wyglądają jak nieumyte bo ciężko te oliwke zmyć :(

Gość gość
a ja mam tani, fajny i szybki sposób :] nasmarować oliwką ok 15 minut przed kąpielą, zawinąć w gazić główkę i nakryć czapeczką, potem uczesać i wymyć główkę, powtarzać tak co 2 dni, zależy od tego jaka jest ciemieniucha, u nas 1 raz pomógł, i nie ma śladu do dziś-minął już ponad rok.

Gość gość
Kobieto, nie przesadzaj. Od lat olejuję sobie włosy, wystarczy dwa razy umyć je szamponem i olej schodzi. Szamponem, który dobrze się pieni, a potem szamponem bez sylikonów, czyli często takim dla dzieci.

Gość gość
bo mamusie z wszystkim mają PROBLEM i każda sytuacja je przerasta

Gość gość
Słyszalam opinię że oliwka tylk pogarsza sprawę, bo ciemieniucha ma zwiazek z grzybami.... Najlepiej wyczesuj ją po myciu głowy, w wanience zmocz dziecku główkę przed myciem, by się zmiękczyła. Po kąpieli wyczesaj dokladnie włoski grzebieniem. Ale dokładnie. Mnie po 5 dniach takiej kuracji pomogło, a też dlugo nic innego nie przynosiło efektów!

Gość gość
Mi położna w szkole rodzenia poleciła szampon Sebiprox

Gość gość
szampon MUSTELA zlikwidowal ciemieniuche nic nie trzeba wyczesywac tylko pozostawic na kilka minut na wloskach i normalnie splukac

Gość gość
Tylko i wyłącznie szampon w piance musteli. Rewelacja! Zero wyczesywania, po 1,5 tyg ciemieniucha zniknęła

Gość gość
Polecam szampon z Ziaja na ciemieniuche do mycia dziecka

Gość gość
potwierdzam - mustela bebe szampon w piance jest rewelacyjny. normalnie myjesz dziecku główkę i nie musisz robić nic więcej, a ciemieniucha znika. drogi, ale wydajny

Gość gość
też mieliśmy z tym duży problem, OLEJUSZKA najlepsza!!!

Gość gość
U nas po wielu walkach z ciemieniucha super sprawdzil sie preparat z mustelli i emolium na ciemieniuche, zniknelo wszystko po2dniach bez wyczesywania,polecam

Gość gość
spray z babycap na ciemieniuchę - 1 tydzień i problem z glowy, przynamniej u nas, może u Was również zadziała