Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nieogarniająca

GŁUPIE NAZWY POLSKICH ULIC

Polecane posty

Gość nieogarniająca

no nie ogarniam jak można nazwac ulice: 1. ul. 28 Czerwca 1956 r. (autentyk z Poznania) 2. ul. 28 stycznia (autentyk z Trzcianki) 3. ul. Zakliki z Mydlnik (autentyk z Krakowa) HIT !!!!!! a wy jakie znacie głupie nazwy ulic???

Gość gość
A wiesz chociaż co te nazwy oznaczają

dlaczego głupie? daty pewnie upamiętniają jakieś zdarzenie ważne dla miasta. Zaklika z Mydlnik to akurat taki człowiek był. Nic głupiego ani dziwnego. Czy ty się uczysz jeszcze w gimnazjum? to by chyba wiele tłumaczyło :O

i pewnie pochodzisz z jakieś dziury zabitej dechami co są dwie ulice na krzyż- konwaliowa i dworcowa. To też by wiele tłumaczyło :O

Gość gość
W Poznaniu jest wiecej nazw od dat, co w tym smiesznego glupolku?

ja znam nazwę ulicy : Rycerza Blizbora. Autorko- uśmiałaś się już po pachy? :O tego też pewnie twój mały rozumek nie ogarnia.

Gość gość
Najgłupsza nazwa ulicy u mnie w mieście to Świerczewskiego ( jak nie wiecie czemu to poczytajcie o nim) i 25-lecia PRL-u .

Świerczewski to akurat stary komunista i morderca. Sama nazwa ulicy w sobie głupia nie jest- jedynie źle świadczy o włodarzach miasta, że jeszcze tego nie zmienili. U nas dawno temu to uczynili.

Gość gość
a mnie pozwalają ulice typu: kościelna ( niby czemu sie tak nazywa skoro NIGDY nie było tam kościoła?) niezyjacego juz księdza który kiedyś służył w parafii ale niczym specjalnym sie nie przysłużyl- Poprostu nie mieli pomysłu na nazwę nowej ulicy takich przykładów jest naprawdę dużo. według mnie nazwy ulic powinny na coś wskazywać, albo o czyms przypominać a nie tak Poprostu bo nie chciało sie myśleć nad czymś sensownym.

Gość gość
Sporo mieszkańców nie chce zmiany nazwy ulicy, bo to dla wszystkich tylko niepotrzebne problemy. W moim mieście jest sporo ulic od dat - 16 Stycznia, 17 Sierpnia, 23 Czerwca, 3 Maja

Gość gość
XXX lecia PRL - male miasteczko na pln polski... 20 stycznia 1928 r. - Bydgoszcz Poza tym jeszcze inne z roznych miast: syrokomli, zaświat, czarna droga, etc

Gość gość
Nie lubię osiedli, gdzie nazwy ulic są powiązane tematycznie np. Przyjemna, Miła, bo często to się myli.

Gość gość
ja jestem fanem cmentarnej :classic_cool:

Gość gość
a mnie powala słowo GŁUPIE gdy używają je osoby dorosłe..... denerwuje jak dzieci, ale osoby dorosłe? Jest przecież tyle innych słów z wyższej półki które można było użyć

Gość gość
O, Cmentarna u mnie tez jest. Wkurzają mnie nazwy ulic pochodzące od miast, choć to często ślepa ulica i nigdzie się nią nie dojedzie.

ul. Syrkomli - Władysław Syrokomla- poeta Jezu, ludzie czemu wy tacy nieobeznani? Potem was wszystko dziwi i wydaje się głupie :O :O :O gimbaza atakuje do potęgi brrr

Gość gość
Akurat 28 czerwca 1956 to bardzo ważna data dla Poznania. Nieznajomość historii szkodzi.

Gość gość
Jana Pawła II. Teraz każde szanujące się miasto a nawet zad***e musi mieć taką ulicę, aleję, skwer czy rondo. Paranoja.

Gość nieogarniająca
rany nie rozumiecie ptasie możdzki, wiem ze wtedy czy wtedy cos się wydarzyło ważnego OK, ale jak można tak nazwac ulice??? nie można prościej np., Sloneczna, Biedronek, Pałącowa? JAK WYGLADA ADRES NP : 28 czerwca 1956 r 28/28 czy nie sadzicie ze za dużo tu cyfr???? chodzi mi o to ze to glupota tak nazywać ulice, juz wole mieć ulice imienia jakiegoś komunisty niż Zakliki z Mydlnik????!!!!!!!!

Gość gość
znajomość czy tez nieznajomość historii nie ma tu nic do rzeczy,i przestańcie być tacy wulgarni.!!!! chamskie polaczki.

ul. Juranda ze Spychowa ul. 1905 roku

Gość gość
Ja mieszkałam na Jana Pawła II przez 18 lat,

Gość gość
U mnie w mieście jest ciągle ul. Hanki Sawickiej. Czas najwyższy byłoby to zmienić ale jakoś nikt się nie kwapi