Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

angina u dziecka

Polecane posty

Gość gość

witam, zacznę od początku starszy syn w zeszłym tyg. przechodził anginę zaczęło się u niego w wieczorem w piątek od wysokiej gorączki która trwała 4 dni. antybiotyk skończył w tą sobotę. dziś młodszy syn dostał gorączki 38.9st. i się utrzymuje czy to może być początek anginy. czy mógł się zarazić od brata i dopiero teraz się zaczyna.

Gość gość

Gość reda6
NIe pamiętam ile trwa inkubacja choroby ale moim zdaniem to angina. U nas zaczynało sie podobnie, od wysokiej gorączki. Podawałam dziecku Milifen na gorączke i tyle, innych objawów nie było, dopiero chyba po dwóch dniach pojawił sie nalot na gardełku. A gardlo go nie boli? Ma apetyt do jedzenia?

Gość gość
gardło nie boli go , nawet gardła nie ma czerwonego. dziś też gorączkuję od rana . rano 39,3 potem lek spadło. godz. temu 38,9. i ma strasznie przekrwione i szkliste oczy. apetytu nie ma. ale strasznie pić mu się chce co bardzo dobrze. starszy syn zanim doszły jakiekolwiek objawy gorączkował 2 dni. w 3 dniu wystąpiły kulki w gardle podczas połykania z lekkim bólem. i gorączką spadła cały dzień było poniżej 38.st. w 4 dzień silna gorączka do 39.7st. i chrypka i lekki ból gardła.rano. my dopiero ze starszym poszliśmy do lekarza 4 dnia jak rano zobaczyłam znowu duży skok temperatury. wcześniej myślałam ze to gorączka 3 dniowa. zobaczymy co jutro lekarz powie .

Gość jago225
Dobrym strzałem było kupienie inhalatora Baby Sanity. Mamy go już jakoś drugi rok i nic się nie psuje. Działa tak samo cicho i wydajnie jak na początku. Gwarancja tutaj jest na 3 lata bodajże jeśli nic nie mylę, także jak na tego typu urządzenia myślę, że długa. W ogóle moim zdaniem warto na to patrzeć ile producent daje gwarancji w pierwszej kolejności. Bo jednak jeśli coś jest podbite na 12 miesięcy tylko to raczej bym tego nie kupował.