Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

olej kokosowy do wlosów

Polecane posty

Gość gość

Chcę sobie kupiić olej kokosowy do włosów , może ktoś poleci jakiś sprawdzony.

Gość gość
Byle jaki, każdy jest dobry, tylko jak kupisz nierafinowany to będzie mocniej pachniał.

Gość gość
napiszcie ale tak jak blondynce jak go uzywacie. dziekuje

Gość gość
Ja nakładam na wilgotne włosy i zostawiam tak na ok. 3 godziny, potem normalnie zmywam lagodnym szamponem i daję maskę czy odżywkę. Ale trzeba popróbować, bo niektóre włosy wolą oleje nakładane na sucho, albo na odżywkę (na suche włosy dajesz najpierw nawilżającą odżywkę tak żeby je lekko zwilżyć a potem dopiero olej).

Gość kasia42353
Ja używam oleju kokosowego KTC, który zakupiłam w sklepie stacjonarnym Helfy we Wrocławiu i muszę przyznać, że to naprawdę dobra jakość w bardzo niskiej cenie. Olej najczęściej lekko podgrzewam i rozprowadzam na włosy od połowy ich długości. Często zostawiam taką maskę na włosach na całą noc, zmywam rano. Jeszcze nigdy nie zdarzyło mi się, żeby ubrudzić poduszkę, co w przypadku tłustych kosmetyków jest zazwyczaj nieuniknione.Włosy zmywam rano naturalnym szamponem bez SLS. Efekty? Kurację stosuję średnio 2-3 razy w tygodniu a moje włosy nie dość, że się lepiej układają to są bardzo nawilżone i błyszczące. Nawet problem rozdwojonych końcówek nieco się zmniejszył. Miałam bardzo suche włosy, więc olejowanie kokosem polecam przede wszystkim dziewczynom z tym problemem. Nie wiem niestety jak to wygląda w przypadku włosów przetłuszczających się. Może ktoś z Was ma jakieś doświadczenia? Pozdrawiam dziewczyny :)