Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Toska89

PROSZĘ O POMOC :(( Torbiele na jajnikach

Polecane posty

Gość Toska89

witam Potrzebuje pomocy :( byłam dzisiaj na usg i wykazało mi torbiele na obu jajnikach. "jajnik prawy z grubościenną, hypoechogeniczną struktura wypełnioną gęstą terścią o wym - 37x31x35mm. jajnik lewy z podobna strukturą o wym 45x32x40mm z przegrodą gr 8mm" strasznie się boję że te torbiele doprowadzą do tego że nie będę mogła mieć dzieci. Dodam że staram się o dziecko i nic z tego nie wychodzi :(( jestem strasznie załamana wróciłam do domu z rykiem i nie wiem co robić a do lekarza za 2 dni idę dopiero :( proszę pomóżcie...

Gość gość
to są zapewne torbiele po niepękniętych pęcherzykach, powinny wchłonąć się się same w przeciągu 1-3 cykli, lekarz może dać Ci duphaston, który pomoże w tym procesie

Gość Toska89
brałam już 3 cykle duphaston i nic nie pomogł niestety wyszło tylko że torbiel na prawym urosła bo wcześniej miała 25mm :( i dlatego tak się martwie i jeszcze ta informacja "grubościenną, hypoechogeniczną struktura wypełnioną gęstą terścią" nie rozumiem tego i nigdzie nie mogę się niczego dowiedzieć :(

Gość bernikla kanadyjska
pewnie masz torbiel endometrialną, która sama się nie wchłonie wiec pewnie czeka cie laparoskopia.

Gość Toska89
byłam dzisiaj u lekarza i dostałam skierowanie do szpitala na usunięcie torbieli :(( teraz się boję jeszcze bardziej że mogę nie mieć dzieci po tej operacji a tak bardzo chcemy z mężem :( boję się że usuną mi jajniki albo część... i właśnie nie wiem czy gdyby doszło do usunięcia części jajnika powoduje to jego niepłodność? czy jest szansa na zajście w ciąże?