Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy warto zrobic test ciazowy czy znow przezyje rozzarowaninie

Polecane posty

Gość gość

witajcie. okres mialam zazwyczaj co 28-29-30-31-max 37dni te 37dni zdarzaly sie moze 3razy w roku zazwyzaj bylo 30-35dni noi pamietam (mam zapisane) ze okres mialam 16.luty i potem nie zapisalam ktorego dnia dostalam okres w marcu. ale podejrzewam ze dostalam go ostatnio co 35dni. tydzien temu kilka dni bolalo mnie jak na okres ale okresu nie dostalam ten bol trwal 4-5dni i bralam.nospe myslalam.ze to bole okresowe ale nie nadeszly. potem bole ustaly.ale okresu nadal brak a jest dzos 38dc

Gość gość
staamy sie o dziecko. jedno juz mamy. sex jest juz prawie rok bez zabezpieczenia i zawsze sie nie udawalo zajsc w ciaze w tym.miesiacu olalam wszystko wlasnie olalam.zapisywanie daty miesiaczki postawilam na luz i zabawe.byly swieta i spotkania ze znakomymi i pilam drinki z rodzina. nie myslalam o ciazy i moze teraz zaszlam? mysle by xzekac do 49dc i wtedy zatestowac? najgorsze ze nie zapisalam kiedy w marcu byl.okres...

Test zawsze warto zrobic, przeciez lepiej wiedziec o ciązy jak najwcześniej, żeby móc odpowiednio na nią zareagować. Powodzenia!

Gość gość
biore kwas foliowy codziennie i magnez a boje sie zrobic za wzesnie test znow rozczarowanie ehhh wole poczekac.tylko zy ja dobrze obliczylam ? ostatni okres jaki zapisalam byl 16lub17luty.a w marcu nie zapisalamale raczej byl po34- 35dniach.a teraz juz ktory dzien cykl?

Gość gość
Zrob. Bedzesz wiedziala na czym stoisz.

Gość gość
nie wiem tylko jak obliczyc termin miesiaczki tej ktora sie spoznia jesli ostatnio moalam 16lub17 luty to w marcu byla po 34-35 dniach a teraz ta obecn miesiaczka na koedy wypada?

Gość gość
nie ma co gdybać zrób test, przecież to że wcześniej nie udało się zajść, nie znaczy, że to i teraz tak będzie, powodzenia :)

Gość gość
Na kaledarzu odlicz 35 dni od dnia miesiaczki ktorej date masz zapisana. Wtedy powinna byc kolejna.i do znowu od daty ktora wyjdzie odlicz kolejne 35 dni. I to bedzie termin tej miesiaczki

Gość gość
ostatni okres mialam 16.luty a tej marcowej nie zapisalam bo.olalam to

Gość gość
No to policz tak jak napisane wyzej.

Gość dbghe
Z moich obliczę okres powinnaś dostać jakoś na koniec kwietnia +/- 28 także jeszcze zbyt dużego spóźnienia nie masz... Ale test możesz zrobić żeby się upewnić. Chociaż u mnie test wykryłó ciążę dopiero na koniec 4 tc - był już pęcherzyk na usg.

Gość gość
no wlasnie z moich obliczen wynika tez ze okres przypada jakos na 28-29-30kwiecien wiec poxzekam jeszze tydzoen jak do 40 dc nie nadejdzie to zrobie test.... narazie boje sie testowac tym bardziej ze w poerwszej ciazy testowalam od razu to nic tet nie pkkazywal a dopiero jak okres spoznial sie az dwa tygodnie to test pokazal dqie kreski

Gość gość
ja mysle, ze wiekszy stres to czekanie na iokres niz test i pewnosc.

Gość gość
no tak ale naxzytalam sie ze test nie wszystkim.kobietom wychodzi od razu pozytywny. ja w pierwszej ciazy robilam w dzoen spodzoew miesiaczki i wyszedl negat a dopiero dwa tyg po terminie wyszly dwie kreski. mojej kolezance podobnie. a niektorym paniom z neta tez. pozostalo czekac. zastanawiam.sie co to moze byc innego jak nie ciaza? sex byl codziennie lub co drugi dzien z koncem.do srodka. nigdy okress nie spoznial sie wiecej niz do max 37dnia cyklu. nigdy nie nadszedl np 40dc.nigdy. badalam sie u ginekologa i mam wszystko ok zadnych torbieli