Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Specjalista kadr i plac nie majac studiow

Polecane posty

Gość gość

czy mam sznase na taka prace?

Gość gość
a na jakiej podstawie chcesz objąć takie stanowisko? trzeba jednak pracując na takiej posadzie znać sporo prawa i w ogóle ieć sporą wiedzę.

Gość gość
A jakie masz kwalifikacje? Ja pracuje kako taki specjalista. Mam mgr z administracji podyplomowe z rachunkowosci, kurs kadry place, kurs uproszczonej ksiegowosci, kilka kursow takich typowo branzowych.

Gość gość
mam spora wiedze. mialam niedawno btaki kurs- szkolenie z up. z zakresu kadr i plac. i mimo ze nie mam studiow bardzo buzo wiem na ten temat. jedynie skonczylam studium administracyjne.

Gość gość
Jako mialo byc. Podstawa to kodeks pracy i uzupelnianie wiedzy na biezaco. Jakis kurs to podstawa. Ja dostalam prace bo najpierw zrobilam staz w kadrach z pup, potem zalapalam sie na zastepstwo, w trakcie zrobilam kurs skonczylam podyplomowke i tak sie potoczylo.

Gość gość
a mampytanko odnosnie umowy. moglaby mi ktoras pwoiedziec czy umowa jest dobrze sprzadzona? dokladnie o warunki zatrudnienia.

Gość gość
problem w tym, że taki kurs to często nie jest rzetelna wiedza. Spotkałam się z pracownikami po kursach z UP i za każdym razem wiedzieli oni tyle co nic. Te kursy robione są chyba tylko dla zarobku prowadzących;/ Kolejna sprawa cięzko porównać osobę po kursie z kimś po studiach, kursach i podyplomówkach i z doświadczeniem.

Gość gość
myslalam tez o jakims stazu z up. zeby sie gdzies wkrecic.

Gość gość
Wiesz kurs kursem ale warto miec doswiadczenie, jakos staz, praktyke zeby nabyc umiejetnosci praktyczne bo teoria teoria a w zyciu czesto wychodzi roznie. warto isc w tym kierunku bo praca jest ogolnie dobra. Ja np pracuje w budzetowce i nie narzekam choc szczerze wole prowadzic sama kadry place nic byc przelozona i sprawdzac po kims.

Gość gość
a znasz sie dobrze na umopwach o prace i warunkach? potrzebuje sie upewnic czy umowa jest dobrze sparzadzona?

Gość gość
pomoze ktos?

Gość gość
A w czym masz problem?

Gość gość
mam podpisana umowe o prace na 3/4 tetatu. wynagrodzenie w wysokosci 3/4 etatu minimalnej placy. a teraz warunki. 1.oboweiazuje pania tyg. norma czasu pracy zgodnie z okreslona wielkoscia etatu( 3/4),praca przekraczajaca 7h. na dobe i przecietnie 38 h tygodniow bedzie wynagradzana jako praca w h nadlidzbopwych.). czy tak powinno byc? i czy system plac kiedy jest ustalony z szefem ustnie od ilosci przerobionego materialy.i on placi taka kwote wynagrodzenia w danym miesiacu. i ja wyrobie material np. na kwote 650zł netto. i szef tyle mi wyplaca. czy tak moze byc?jesli w umowie mam 1260zł brutto- na reke cos ok.950zł.

Gość gość
Czyli pracujesz na umowe o prace na czas ? Okreslony/nieokreslony? Masz wpisane 3/4 etatu czyli obowiazuje cie 6 godzinny dzien pracy, pracujesz ile dni w tygodniu 5/6? Jesli masz na umowie podane wynagrodzenie od minimalnej krajowej na 3/4 etatu jako podstawa wymiaru wynagrodzenia to musosz tyle dostac. Pracodawca nie moze ci dac tyle ile mu sie podoba. Chyba ze to twoja pierwsza praca w zyciu wtedy mozesz dostac 80% wynagrodzenia.

Gość gość
mam umowe od 1lutego 2014 -31 stycznia 2019, umowa na 3/4 etatu. moja praca wyglada tak ze ma material do przerobienia. i moze mi to zajac 3h dziennie innym razem 8 h. jak zrobie mam wolne.

Gość gość
mam juz przepracowane jakies 7 lat.