Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jakie warzywa na początek?

Polecane posty

Gość gość

jakie warzywa mogłabym wprowadzić do menu maluszka?na razie je marchewkę,ziemniaczka jabłko i dynie,dzisiaj dałam mu też trochę nektaru bananowego z hippa,wszystko dobrze znosi.jakie warzywa następne?mogę do zupki dodać pietruszki?a może są jakieś dopuszczalne zioła na poprawe smaczku?co na początek dawałyście dzieciom?dziecko wczoraj skończyło piąty miesiąc.

Gość gość
buraka, kalafoir.

Gość gość
z kalafiorem bym uwazala.

Gość gość
wiesz moj maly ma jutro 6m i podaje to samo co ty.

Gość gość
ziola jescze nie ,ale sprobuj dodac maselka do zupy ,tylko malutko ,doslownie odrobine.Aha i mozesz slodki ziemniak podac.

Gość gość
Do zupki to nie"możesz dodać masełko" ale koniecznie dodawaj. Jak nie masło to łyżeczkę dobrej jakości oleju rzepakowego. Inaczej nie dostarczysz dziecku witamin które rozpuszczają się w tłuszczach. Pietruszka chyba dozwolona. Nie doprawiaj dziecku jedzenia, a sól omijaj szerokim lukiem póki wystarcza mu taki naturalny smak.

Gość gość
kalafior jest ciężkostrawny i wiatropędny :) poczekaj z nim... ziemniak, marchew, cukinia.... Jeśli robisz zupę z warzyw (nie z mięsa) to dodaj łyżeczkę oliwy z oliwek. Potem możesz dodać do tego też troszkę startego parmezanu.

Gość gość
aha, smaku nie musisz poprawiać niczym, bo język dziecka jeszcze nie jest niczym spaczony i wyczuwa dobrze smaki samo w sobie. Soli w ogóle nie dawaj..zioła jak najbardziej, ale to też końcem roku

ex-debill właśnie miałam o tym napisać :p