Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaAlergika

Mamy małych alergików grupa wsparcia

Polecane posty

Gość mamaAlergika

Witajcie Zapraszam mamy małych alergików na pogaduchy i nie tylko. Mój synek lada dzień skończy rok i niestety jest alergikiem :( Chętnie pogadałabym z innymi mamami w tym temacie i powymieniała się doświadczeniem i radami :)

Gość Agaya__
Mój Synek ma 5,5 miesiecy i ma skazę białkową. Aktualnie jest na nutramigenie i widzę ogromną poprawę. Chętnie porozmawiam z bardziej doświadczonymi mamami alergików :)

Gość gość
U nas do roku byla na bialko. Minela. A teraz dziecko ma 1.5 roku i okazalo sie że ma alergie na czekoladę. Zjadl kostke i caly by zsypany.eh...

Gość mamaAlergika
oj macie szczęście że przynajmniej widzicie wysypki i wiecie że to po tym. Mój się dusi i ma obrzęk noso-gardzieli więc nigdy nie wiadomo co i jak. Ogólnie ma nietolerancje białka krowiego i glutenu+ryż :( i jeszcze kilka innych. Też chce przejść na nutramigen bo już duży chłop i wystarczy mu cyca.

Gość Agaya__
Też mam nadzieje, że Młody wyrośnie. Mój brat w dzieciństwie też był uczulony na gluten, mleko, jaja. Z alergii pokarmowych wyrósł, niestety jednak przerodziło się to w alergie wziewne. Mamo alergika, wspolczuje objawów alergii. I gratuluje karmienia piersią mimo tylu wyrzeczeń. Rozumiem ze też musiałaś zrezygnować z glutenu? Ja karmiłam tylko dwa miesiące. Brakowało mi pokarmu mimo częstszego przystawiania Młodego do piersi, a jak odkrył butelkę to juz nie było mowy o piersi. Jeżeli chodzi o mm, to przeszliśmy przez hipoalergiczne i Bebilon Pepti, które nie pomagały. Dopiero Nutramigen podziałał.

Gość mamaAlergika
no niestety wyrzeczenia są ale od niedawna bo niestety lekarze w moim regionie to debile i wszystko uważali za normę, dopiero młody jak tracił na wadze mimo stałych pokarmów to się lampka w głowie im zaświeciła (oczywiście na wizytach za $ bo te na nfz to.... czekamy na termin ;) )