Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zarejstrowalam sie jako bezrobotna czy moge odmówić podjęcia pracy?

Polecane posty

Gość gość

Za tydzień mam stawić sie do pośrednika pracy. Czy jeżeli zaproponują mi kiepska prace np. z dalekim dojazdem lub za zbyt mala kase dla mnie to mogę odmówić? Zajmuje się córką i w warszawie zorganizowanie żłobka dużo kosztuje a nie oplaca mi sie Np za najniższa krajową pracować bo całość poszlaby na żłobek albo jeszcze musialabym dopłacać. Jak to jest?

Gość gość
zawsze możesz przyjąć pracę, dowiedzieć się jakie są warunki (pensja, miejsce) i iść na rozmowę z dzieckiem :D Gwarantuję, że nikt cię nie zatrudni

Gość gość
Jezeli odmowisz prace to stracisz statut osoby bezrobotnej

Gość gość
A jak się rejestrowałaś to nie podawałaś jaka praca Cię interesuje? Ja po macierzyńskim zamierzam zastrzec, że nie może to być praca w trybie zmianowym, z dojazdem. I jako że opiekuję się dzieckiem odpowiada mi praca w godzinach 7-15 ewentualnie na pół etatu

Gość gość
Ich nie interesuję Twoje zainteresowania :) mogą zaproponować każdą pracę a Ty albo podejmujesz, albo tracisz zasiłek i ubezpieczenie na 3 miesiące. Jedyne wyjście to postaranie się, żeby pracodawca Ciebe nie zechciał.

Gość gość
jak odmówisz to cię wywala i przez jakis czas być zarejestrowana. no chyba że z pośrednikiem sie dogadasz że np nie masz dojazdu to mogą uznać taki powód odmowy. ja np odmówiłam ponieważ praca była do 24- czyli w godzinach nocnych a jeżeli masz dziecko do lat 3 możesz nie przyjąć pracy w nocy. to czym skończy sie odmowa podjęcia pracy zależy od tego jaki powód podasz.

Gość gość
A dziecko będę nosiła w koszu do pracy? A może one się nim zajmą? Co za chory kraj :-o.

Gość gość
A co to ich obchodzi ze masz dziecko.nianke wynajmij

Gość gość
Za co mam ją wynająć skoro nie pracuję :D? Nawet nie będę się rejestrować, ubezpieczę się u męża i sama pracy poszukam .

Gość gość
a co moga mi zrobi kiedy pracuje na legalu a jestesmzarejestrowana w up?

Gość gość
Ludzie to po ch*j sie rejestrowalas skoro nie chcesz podjac pracy? Pytanie do tej co wyskoczyla z dzieckiem w koszyku.

Gość gość
Ja zawsze mówiłam, że nie mam jak dojechać... Nie było żadnego problemu

Gość gość
Czy ja napisałam, że nie chcę podjąć pracy? Chcę, ale taką która będzie oferować ludzkie warunki.

Gość gość
skoro nie masz pracy, powinnaś chcieć mieć jakąkolwiek. Jeśli nie chcesz, powinnaś stracić zasiłek. Proste. DOsyć utrzymywania nierobów w tym kraju!

Gość gość
O ubezpieczenie medyczne sie nie martwie bo jestem zarejestrowana u męża w pracy w prywatnej opiece medycznej. Chodzi mi aby zasiłku nie stracić bo kasa jest potrzebna. A wiadomo ze wole dostać kase niż isc do pracy i wszystko oddać opiekunce.

Gość gość
wyjdź za mąż, niech mąż cię ubezpieczy, nie będziesz musiala jeździć do urzedu pracy. Niestety w tych czasach faceci nie chcą sie żenic... masakra

Gość gość
Ale jakich nierobów? Czy Ty nie pojmujesz, że mając małe dziecko NIE DA się podjąć jakiejkolwiek pracy :-o?

Gość gość
dzieciak do przedszkoła/żłobka/niania/opiekunka/studentka szukająca pracy i pracować SPOKOJNIE się da

Gość gość
Wiele kobiet pracuje majac nawet dwojke malych dzieci.ale jak sie nie chce to wszystko przeszkadza

Gość gość
przecież autorka pisze, że chce pracę, ale jak ma dać opiekunce 1000zł a sama zarobić 1200zł i jeszcze gdzieś dojechać to ma w d... to. I ja się nie dziwię

Gość gość
jak nie można pracować mając małe dziecko? ale się uśmiałam :] ja nie pracuje bo nas na to stać, ale i tak jak mi się skończy zasiłek idę na 1/2 etatu, wyrejestrowuje się z UP i będę ubezpieczona u męża :] ale wy p******* jesteście :]

Gość gość
No to po co sie rejestrowala.myslala ze co dostanie 10 000 tys na reke.

Gość gość
zarobiłaby 200 zł, miała więcej w CV, szansę rozwoju, szukania czegoś lepszego, no ale lepiej siedzieć na d***e ;/

Gość autorka tego tematuu
A co wy sie tak denerwujecie? Dostalam wypowiedzenie w kwietniu, jak zaczelam wychowawczy. Planowałam byc na wychowawczym do końca sierpnia i od września corka idzie do zlobka a ja mialam wrócić do pracy. Zarejestrowalam sie jako bezrobotna bo przysluguje mi zasilek, o ubezpiecznie zdrowotne sie nie martwie bo mam prywatne u męża, chodzi mi tylko o zasiłek bo po kilku latach pracy mi sie należy, to chyba logiczne. Nie mam zamiaru isc do pracy aby wszystko oddawać opiekunce. Do pracy mogę iść od września. Chociaz nalezy mi sie zasilek pól roku wiec pójdę od listopada.

Gość gość
Zeby znalezc dobra prace to trzeba samemu szukac a nie siedziec na d***e i czekac az ktos znajdzie prace za ciebie

Wole zostać dłużej z dzieckiem dostawać 800 czy ileś tam zasilku a nie zostawić dziecko opiekunce i mieć 200. Przecież to sie nie kalkuluje.

Gość gość
Jeśli odmówisz podjęcia pracy to zawieszą Ci zasiłek na 3 msc, ale zawsze można się dogadać z pracodawcą, albo ściemniać że się kompletnie nie znasz na wykonywaniu danej pracy.

spoko jakoś dam radę, będę ściemniać najwyżej że zły dojazd mam, albo że mało umiem :) i będę mówić że wynagrodzenie to od 3 tysięcy w górę.

Gość gość
Jak ja rejestrowałam się w PUP to pytali się się jakiego rodzaju praca mnie interesuje itp. Mają zaznaczone że przyjmę kazdą pracę pod warunkiem że będzie w mojej miejscowości i tylko na pierwszą zmianę (właśnie ze względu na dziecko).Nie robili z tym problemu.

Gość gość
Autorko jak masz zasiłek to dadzą ci spokoj. No w każdym razie u nas w US osoby na zasilku nie maja żadnych propozycji pracy. Jest wiele osob ktore od dłuższego czasu nie maja zatrudnienia ani żadnych dochodów i to im proponuje sie prace.