Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do mam ktore mialy cesarke na zyczenie

Polecane posty

Gość gość

co Wam lekarz napisal na skierowaniu,chodzi mi o wskazanie do ciecia.

Gość gość
Mojej koleżance "cesarskie cięcie na życzenie pacjentki, została poinformowana o zwiększonym ryzyku tej formy porodu" I tu szereg powikłań, musiała to podpisać, bo lekarz stwierdził że nie bierze za takie coś odpowiedzialności

Gość gość
ja miałam tak trochę na własne życzenie - mam arytmię, teoretycznie mogłabym rodzić, ale się bałam. nie miałam skierowania, bo cięcie robiła moja lekarka, a w szpitalu byłam już na 5 tygodni przed cc z uwagi na zasłabnięcia.

Gość gość
bo ustalilam z lekarzem ze bedzie cc,ze da skierowanie,jestem w 6 miesiacy wiec jest czas i ciekawa jestem co napisze.Pierwsze dziecko rodzilam naturalnie,wszystko bylo dobrze,porod przebiegl prawidlowo,dziecko 10 punktow dostalo.Ogolnie ciaza druga przebiega prawidlowo,na nic nie choruje.

Gość gość
To dlaczego drugi poród chcesz cesarką?

Gość gość
Napewno Pani nie rodzila,stad to pytanie.Przeciez porod to rzeźnia.Nigdy wiecej tego bolu.Przezylam koszmar 11 godzin.Stad powiedzialam,ze nie pojde juz rodzic naturalnie.Wole 2 tygodnie stekac z rana szyta,niz poraz kolejny przezyc bole porodowe.Dziekuje.

Gość gość
Podejrzenie niewydolności łożyska. CC w prywatnej poliklinice.

Gość gość
ułożenie pośladkowe - choć to ściema, ale mój lekarz robił mi cc i wszystkie usg, więc tak na odczepnego napisał, żeby dyrektor szpitala się nie czepiał. a cesarkę chciałam dlatego, że moja najlepsza przyjaciółka z dzieciństwa zmarła pół roku wcześniej przy porodzie - a niby ona zdrowa, poród bez komplikacji, a na drugi dzień zmarła... to był jej drugi poród - zostawiła męża z dwójką dzieci, dobrze że teściowie mu pomagają. od tego czasu powiedziałam, że prędzej sama się zabiję niż zdecyduję na sn.

Gość gość
większa szansa jest śmierci jednak przy CC, a nie SN...

Gość gość
a jaka byla przyczyna ze zmarla

Gość gość
zagrażajace niedotlenienie dziecka- taki powód, oczywiscie sciema. :)

Gość gość
Podkreślajcie dalej idiotki, że to ściemy, to na pewno będzie łatwiej z cc na zyczenie !! co za debilki!!

Gość gość
ale o co Ci chodzi, przeciez jak jest na zyczenie to musi byc powód.... nawet w prywatnej klinice. cos musza napisac w dokumenatch. Rodzilam prywatnie, chcialam cc i mi wpisali zagrazajace niedotlenie, a nic takiego nie mialo miejsca.

Gość gość
Tez chce cesarkę,nie wyobrażam sobie porodu tylko pod tym warunkiem zgodziłem sie na ciąże . W najbliższa środę będę o tym rozmawiać z lekarka, i choć jestem z niej zadowolona zmienię ja na inna gdy będzie robiła problemy.