Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie mogę zajść w ciąże!!

Polecane posty

Gość gość

Poronilam dwa razy od tamtej pory minął rok staramy sie i nic.... Czy to jest powod do obaw czy poczekac z rok przestac sie starac i dopiero czy leczyc sie w klinice bezplodnosci sama juz nie wiem...Boje sie ze juz nigdy nie zobacze swojego dziecka :( Czy jest tu dziewczyna ktora po poronieniu dlugo sie starala i sie udalo??

Gość gość
:(

Gość gość
jestem w podobnej sytuacji, drugi raz poroniłam 5 m-cy temu. mam już 1 dziecko ale staramy się o 2. lekarz mi powiedział, że nie powinniśmy mieć problemów z zajściem w kolejną ciąże kazał mi tylko zrobić jakieś badania w celu sprawdzenia co mogło być przyczyną poronienia i życzył powodzenia :-) a co tobie powiedział gin?

Gość gość
Miesiac po poronieniu bylam kontroli lekarz powiedzial ze wszystko jest ok bylam na kolejnej wizycie 3 miesiace pozniej u innego lekarza i tez nic zwyczajengo mi nie powiedzial myslalam ze dadza mi jakies skierowania na badania cos a tu nic. Podejscie lekarzy mnie irytuje wszystko na wlasna reke trzeba robic.. I nie wiem co robic od czego zaczac

Gość gość
Ja tez długo nie zachodziły po poronieniu bo 1.5 roku ale udało się tak niespodziewanie i jestem w 25 tygodniu

Gość gość
Chyba lepiej bedzie jak przestane o tym myslec bo duzo osob mi mowi ze stres i obawa tez duzo robi

Gość gość
przede wszystkim się uspokój. nie ma się co martwić skoro 2 lekarzy powiedziało że wszystko jest ok. po prostu nie możecie trafić na odpowiedni dzień, tak jak my.

Gość gość
Najlepiej idz do kliniki odpusc starania na powiedzmy 2/3 cykle i w tym czasie zrob badania ktore ci zleca. Po 2 stratach nalezy wam soe badanie kariotypu na nfz. Zbadaj todoplazmoze cytomegalie chlamydie mykoplazme ureoplazme przeciwciala antyfosfolipidowe antykoagulant tocznia i hormony przede wszystkim tarczyce pelen profil tzn tsh ft3 i ft4 antyTpo antyTg, progesteron prolaktyne testosteron estradiol. To podstawa. Samo badanie ginekologiczne i isg nic nie mowi.

Gość gość
Mam niedoczynnosc wykryta zostala jak bylam w ciazy moze to byla przyczyna poronien biore leki

Gość gość
Jaki masz wynik tsh

Gość gość
Jak byłaś u dwóch dobrych ginekologów i powiedzieli, to samo, to raczej tak jest...nie lecz się sama, bo to się idzie do dobrego lekarza na prywatną wizytę, żeby cię odpowiednio pokierował, a nie że ty wiesz lepiej, jakie badania ci są potrzebne...

Gość gość
wynik tsh wtedy w ciazy mialam 6.3 teraz mam 3,5

Gość gość
Tsh im bliżej 1 tym łatwiej zajść w ciąże przy ponad będzie ciężko być może dlatego się nie udaje.