Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mlodamamama

czy mozna dac 2 miesiecznemu dziecku krowie mleko

Polecane posty

Gość mlodamamama

w temperaturze pokojowej?

Gość gość
Oczywiście, że nie ! Zwariowałaś?

Gość mlodamamama
a co mozn dawac do picia? moze byc herbata?

Gość gość
Jakiego picia??? Jeśli karmisz piersią to nie musisz dopajać. Jeśli karmisz mm wystarczy odrobina wody. Niektórzy nie powinni mieć dzieci :-o.

Gość gość
A z tą herbatą to już Cię całkiem pogrzało. Może to być wyłącznie specjalna herbata dla niemowląt.

Gość mlodamamama
a czym sie rozni herbata dla niemowlat od takiego liptona?

Gość gość
Użyj resztek mózgu deklu.

Gość gość
nie wiem czy można, ale jeśli już z jakiś powodów chcesz podać to na pewno trzeba to mleko rozcieńczyć wodą przegotowaną, żeby nie obciążało nerek, a odnośnie herbaty to zwykła czarna zawiera teinę, która pobudza, dlatego jeśli już herbata dla dzieci to najlepiej owocowa

Gość gość
pierś dziecku wystarczy. krowiego mleka absolutnie nie dawaj. liptona też nie może

Gość gość
podawanie mleka krowiego przed 3 miesiącem życia znacznie zwiększa ryzyko cukrzycy - jest wiele badań które o tym mówią. Inna rzecz, że dziecko nie cielak i nie jest przystosowane do picia niemodyfikowanego mleka krowiego (wieksza zawartość bialka itd.).

Gość gość
jesli chcesz by dziecko mialo biegunki/zaparcia, kolki i bóle brzucha - to jak najbardziej podaj. kawe też mu możesz już podać :o niewiele się różni od herbaty.

Gość gość
zastanawiaja mnie sprzeciwy-a mleka modyfikowane ? maja krowie w sobie ale ja 2 mc dziecku za nic bym nie dala tego syfu,to ciele czy czlowiek ?

Gość gość
Jak kp to nie trzeba dopajac ale można, szczególnie przy upałach. Podawaj wodę , ewentualnie dodaj trochę glukozy. No i herbatki granulowane dla niemowląt. Taka normalna herbatę będziesz mogła podać gdy dziecko będzie miało ok pol roku, ale taka słomkę, zaparzaną przez sekundę dosłownie

Gość Liiterka
Możesz dać łowickie i earl grey:D

Gość gość
Krowie dla niemowlaka jest za ciezkie prowokatorko. Kiedys dawano rozcienczone,gotowane,albo zwykle z proszku,tez gotowane a nie podgrzewane. Ale tez jestem zdania ze mm to syf,chociaz mm musialam karmic. Szybko przeszlam na krowie,po pierwszym roku,ale malemu niemowlakowi bym nie dala:P co do herbaty... ja bylam karmiona sztucznie i jedynie herbate pilam. Zwykla czarna,bardzo cienka. Nic innego nie chcialam pic,w koncu mama juz nie wiedziala co mi zrobic i dodala ciut esencji do wody i zalapalam. Nic mi nie jest,nestem zdrowa jak ryba,no wlasnie zalapalam katar po 2 latach bez zadnej infekcji. Powaznych chorob zadnych nie mialam i nie mam,a przekroczylam juz 30 lat.

Gość gość
"Taka normalna herbatę będziesz mogła podać gdy dziecko będzie miało ok pol roku, ale taka słomkę, zaparzaną przez sekundę dosłownie" Herbatacma byc dlugo zaparzana,dluzej niz normalnie,a ma byc mocno rozcienczona. A nie krotko parzona.

Gość gość
powiem tak: znajoma zamiast mm podawała kasze manną OD URODZENIA. dziecko jest zdrowe. ja podawałam herbatki hipp od ok roku podawałam zwykłe, ale parzone o ile dobrze pamiętam min 3-5 minut. Bo herbata zaparzana krótko ma działanie pobudzające a długo uspokajające. wtedy też podałam pierwszy raz krowie.

Gość gość
Można, ale musi być mocno rozcienczone wodą. Całe wieki tak robiono, kiedy nie było mm.

Gość gość
moja matka mnie karmiła krowim, do tego zagęszczała krupczatką. podobno do roku ryczałam non stop i wymiotowałam i nie wiedzieli czemu... :o

Gość gość
nie no to chyba prowo,? mozna cos takiego serio powiedziec?