Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Elkje

Jestem stara panna i chcialabym wyjsc za maz

Polecane posty

Gość Elkje

...jednak moj facet sie do tego nie garnie, a ja jestem zbyt dumna, aby wymuszac na nim te decyzje. Pat. Ktos jeszcze tak ma?

Gość gość
Mialam podobnie. Moi ówczesni partnerzy rowniez nie mieli takich zamiarow. Obecnie mam 37lat i ani męża ani chlopaka nie mam. Tez bylam zbyt dumna. I zostalam z ta duma sama. Uwazam - moj blad. Dawalam z siebie wszystko jak żona - nie bedac zoną. Gdybym powiedziala - kontakty cielesne po slubie - wowczas dążyliby do niego. A tak - wszystko mieli podane pod nos i niedocenili. Zabawili sie po pare lat i poszli zabawiac sie do innych. Tak moje stare panny - same sobie strzelamy samoboja.

Gość gość
to nie wymuszaj na nim tej decyzji, tylko porozmawiaj o tym, powiedz, ze pragniesz czegos wiecej niz nieformalny zwiazek. Trzeba rozmawiac o marzeniach...

Gość gość
Fakt Kobiety mysla - jakos to bedzie. I jest tak jak wygodnie facetowi. Żyja jak mąż i żona Ale bez zobowiazń Pytanie kto tu Jest naiwny ???

Gość Elkje
Gościu - nie rozumiem. Uważasz, że co mogłaś lepiej zrobić? Chciałabym wyjść za mąż, ale jednak szantaży związanych z seksem nie rozumiem. A tym bardziej czekania z seksem do ślubu w pewnym wieku. Zawsze wydawało mi się też, że to przyjemność i dla kobiety i dla mężczyzny. A bardziej wolałabym poczytać o pomysłach, jak zmienić tę sytuację. Ale nie o szantażu...

Gość gość
Nieplaczcie singielki.jakbyscie źle wyszly za mąż to po rozwodzie tez bylybyscie same. :)

Gość gość
Ja swiadomie niechce wychodzic za mąż.nieczuje potrzeby bycia zona. :)

Gość gość
Elkje Gościu - nie rozumiem. ::: To proste - im kobieta się szanuje tym facet szanuje ją również. Uważasz, że co mogłaś lepiej zrobić? ::: Mogłam nie isc do łózka przed ślubem. Mądra jestem po szkodzie. Wówczas gdyby mnie zostawił jeden czy drugi wiedziałabym, że delikwent mnie nie kocha i nie miałabym wyrzutów sumienia. A tak zabawili sie by sie zabawic i po latach poszli do innych. Chciałabym wyjść za mąż, ale jednak szantaży związanych z seksem nie rozumiem. ::: Co facet zyskuję żeniąc się ? Obowiązki i odpowiedzialność bo przyjemności ma na codzień. Dzięki naiwości nas - współczesnch kobiet ma gratis wszystkie mężowskie przyjemności bez odpowiedzialności. To nie jest szantaż - ale logika i szacunek do siebie i innych. A tym bardziej czekania z seksem do ślubu w pewnym wieku. ::: Nasze babki wiedziały co robią :) Czekały z cielesnoscią po ślubie. I nie było tyle rozwodow ani ludzi żyjących na kocią łapę - prawie jak małżeństwio. Ale "prawie" robi dużą różnicę. Bo właśnie faceci żyjąc - luzz bluz - nie garna sie do małżeństwa. Zawsze wydawało mi się też, że to przyjemność i dla kobiety i dla mężczyzny. ::: Owszem przyjemność od zarania dziejów - przyjemność małżeńska - a nie poza małżeńska :) I właśnie tą przyjemność dostaje przed małżeństwiem. Pytanie czy ów jest z Tobą bo Ciebie kocha czy ów przyjemność? Bo jak widać do szczęścia jedynie wystarcza mu Twoje ciało. A bardziej wolałabym poczytać o pomysłach, jak zmienić tę sytuację. Ale nie o szantażu... ::: Od zarania dziejów kobiety oddawały się po ślubie. I był szacunek i wierność. Obecnie współcześnie - odajemy sie za miłe słowa, kino czy kwiatka czy wieczór w restauracji itp. A potem sie dziwimy, że jeden z drugim nie chce się żenić. Skoro nawet nie dajemy im czasu by dojrzeli w temacie i nabrali charakteru.

kobiety oddają się? to chyba w XVIII wieku sie oddawały w dobie uprawnienia nikt nic nikomu nie oddaje oboje oddają się przyjemności co najwyżej traktowanie seksu jako karty przetargowej uważam za poniżające dla obu stron kobieta - mówiąc że się oddaje - traktuje siebie samą jak rzecz, jak towar, który daje się za coś ciało za akt ślubu żenada /

Gość gość
Ewa tak sobie to tłumacz :D Godność kobiety godność powołania nowego życia jest ważnieższe niż przyjemność i umoczenie przez faceta.

Gość gość
nie mieszkac przed ślubem , mieć swoje sprawy, tajemnice , kolegów ,koleżanki ,NIE GOTOWAĆ ,NIE PRAĆ ,NIE PRASOWAĆ ,nawet z doskoku. seks uprawiać to nie 19 wiek :D ,ale bez przesady ,żadnych tam kaprysów pana, brać nie dawać., zobaczyć po roku życia j.w czy się oświadcza ,nie ? to kopa i tyle. A że sama zostaniesz ? a wolałabyś żyć z jakimś ś****wem ? Dziecko zawsze sobie możesz zrobic jesli o to biega.

Gość gość
ale głupoty. Seks po ślubie i masz pewność, że facet się oświadczy. Głupie myślenie. Większość kobiet obecnie uprawia seks przed ślubem i wychodzą za mąż. Ja mam 28 lat, jestem z facetem 1,5 roku i to on właśnie dąży do ślubu, a nie ja.

Gość czerwonapuszka
Mam podobnie, 37 lat, wiele lat w związku jak mąż i żona. Kilka tygodni temu rozstaliśmy się. Zostałam sama, dzieci tez nie mam bo mój partner nie chciał. I myślę czy jeszcze coś dobrego mnie w życiu spotka. na razie próbuje sie pozbierać, jest ciężko. Kawał zycia poświeciłam komus, kocham nadal.

Gość gość
ja mam 35 lat i nie mam faceta ,jestem starą panną z dzieckiem ,o zgrozo :D Raz byłam głupia przed ślubem , zamieszkałam ,prałam ,gotowałam , och ach ,ale była miłosć. do czasu, przytyłam ,leżałam stale w łóżku w zagrożonej ciąży ,a mój wymarzony hulał tu i tam. Pózniej na długie lata skupiłam się na dziecku , po 8 latach poznałam kogoś ,też miłośc ochy ach ,baaa nawet pierścionek kupił , no jaja ,tylko jakoś do ślubu mu było nie po drodze,nie to nie ,kopnełam gada w zad. I tak sobie jestem od 4 lat sama i raczej tego nie zmienie , chyba że spotkam faceta który będzie zabiegał , ja już od siebie nic nie daje. i nie przeraża mnie fakt że mam 35 lat i mogę zostać sama do końca życia , wole przeżyć to życie kolorowo sama niż na szaro z gównianym partnerem.

Gość gość
Jak to się mówi: co ma wisieć nie utonie. Jeśli z któregoś związku miałoby być małżeństwo, to by było. Bez wymuszania, forteli, warunków. Prawdziwa miłość obroni się sama. A czekanie z seksem bez ślubu jest nienormalne! Jak można żyć bez seksu, kiedy pragnie się mężczyzny, ja sobie nie wyobrażam. Ja z moim mężem poznałam się spontanicznie, ledwo wytrzymaliśmy tydzień żeby nie iść do łóżka, chemia była zbyt silna. Nie kalkulowałam wtedy co o mnie pomyśli, po prostu działo się. Po półtora roku zostaliśmy rodzicami, tak bardzo pragnęliśmy dziecka, po 2 małżeństwem. PRAWDZIWA MIŁOŚĆ BRONI SIĘ SAMA. To nie układ!

Gość gość
Ewa jakie równouprawnienie ??? To mrzonka dla marzycieli. Kto chodzi w ciąży? Kto rodzi ? Kto karmi piersią ? Kto wychowuje swoje dziecko ? Na kogo ten obowiązek spada na całe życie ??? Nie gadaj o równouprawnieniu. Bo to tylko chciejstwo feministek. Natury nie oszukają.

Gość gość
Nie każda kobieta chce być matką!

Gość gość
ale po co ten slub? W dobie rozwodow co to ma do czynienia z samotnoscia? Problemem jest ze czujesz sie samotna a nie to ze nie wyszlas za maz.

Gość czerwonapuszka
Jest mi źle, w tym momencie nie wyobrażam sobie związku z innym facetem Wciąż myślę, że żaden nie dorastałby mojemu poprzedniemu partnerowi do piet. Wiem, że czas leczy rany, wiem, że ja szybko potrafię sie pozbierać. Ale mam 37 lat i muszę życie zaczynać od nowa :( Czy jest tu jakaś dziewczyna, której to sie udało w tym wieku i jest szczęśliwa? Niech ktoś mi powie, że mi sie uda, że jeszcze będzie przepięknie...... :)

Gość gość
Nie każda chce być matką ale mając kontakty fizyczne z zabezpieczeniem czy bez każda kobieta może matką zostać. I równouprawnienie tu nie ma nic do rzeczy.

Gość gość
Nie musi, bo są też inne metody, by nią nie została. Czerwonapuszka w każdym wieku ludzie się odnajdują. Wiek tu nie ma nic do rzeczy. Trzymaj się cieplutko. Też przeżyłam rozstanie po wielu latach i teraz jestem szczęśliwa.

Gość gość
Nie musi, bo są też inne metody, by nią nie została ::: Jedyną 100% metodą bez powikłań i skutkow ubocznych jest brak kontaktow fizycznych :)

Gość gość
bezimienna gościówo nie kazda kobieta chce rodzić, karmić i wychowywać jesli nie chce, to matką nie zostanie ja mam równouprawnienie od 40 lat na codzień a nie w marzeniach czy mżonkach ale kazdy ma to, na co sobie pozwala i jak sobie w życiu ułoży i nie gadaj mi o godności powołania nowego życia, bo to jest zwierzęca fizjologia, a nie żadna godnośc kurze tez powiesz, że dostąpiła godności powołania nowego życia, jak zniesie jajko? nie bądź śmieszna

A ty z której parafii się urwalaś? Znam co najmniej 3 kobiety, ktore nie chciały i nie zostały matkami, a mają ponad 40 lat wszystkie jak się myśli o tym, co sie robi, to się robi to, co chce

Gość Elkje
Nie rozumiem dlaczego pisząc o szanowaniu się nie masz na myśli na przykład zgodności ze swoimi poglądami a sex z osobą którą kochasz. A może się mylę i go nie kochałaś. Pewnie to co facet (albo kobieta) zyskują żeniąc się to kwestia indywidualna. Poza tym większość par uprawia sex i mieszka ze sobą przed ślubem i ten ślub bierze...

Gość gość
czerwonapuszka A ja Ci zazdroszczę :) Mam 37lat i jestem sama i bez dziecka. Ty masz dziecko - swoje szczęście. A ja mi czas ucieka i latka lecą. I nie mam ani męża ani dziecka.

Gość gość
Dziewczyny przez to tzw. "równouprawnienie" będziecie jeszcze starszymi pannami. Tak samo jak uszczęśliwieni chłopi i robotnicy w sowieckim raju.