Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak można jeść rzeczy które szkodzą dziecku karmiąc piersią

Polecane posty

Gość gość
W zyciu nie karmilam dzieci sloiczkami. To raz. A dwa - trzeba byc kompletna ignorantka, zeby porownywac jedzenie kaszanki przez matke do pakowania kaszanki dziecku bezposrednio w gardlo. Jak nie rozumiesz tej subtelnej roznicy to zapytaj polozna albo lekarza, oni Ci wytlumacza.

Gość gość
na fecebooku w grupie matka chwali się że dawała miesięcznemu dziecku chipsa do pomemłania jak ktoś ważył się napisać, że to bardzo nierozsądne to zaraz pojawiały się komentarze żeby nie przesadzali i dziecko od tego nie umrze a wy tu zjeżdżacie matkę bo zjadła kebaba ;)

Gość gość
Jadlam wszystko, nawet zdążyli mi sie zjesc chipsy, hamburgera czy placki ziemniaczane, dziecko kolek nie mialo, dieta mamy to jakiś mit. Pilam tez piwo bo mialam ochote (jako matka i czlowiek tez mogę mieć na cos ochote, nie myśl sobie autorki) fakt ze nie karmilam potem tylko wylewalam mleko. Jak ktoś wpadal w odwiedziny tez zabieram synka na rece/do wózka, na co dzien robilam wszystko sama i nikt mi nie pomagal. Dajcie żyć innym a nie sie wpieprzacie tam gdzie nie powinniście. Co z tego ze zjadla kielbase z grila? Nie je jej codziennie, dziecku nic nie będzie, nie whpije wieczorem mleka o smaku grillowanej kielbasy

Gość gość
ja wychowalam 2 dzieci ktore karmilam piersia i nigdy zadnej diety nie stosowalam. nie jadlam tylko grzybow i fast foodow bo nie lubie nie pilam alkoholu. Ludzie przeciez pokarm nie tworzy sie z tego co wy zjecie. Radze poczytac o tym . :)

Gość mowa
warto w czasie karmienia zainwestować w produkty ekologiczne czy bez konserwantów takie jak kiełbasy z serii bez E czy jakieś eko warzywa. są troche drozsze ale na zdrowiu dziecka nie powinno sie przeciez oszczedzac, no nie?

Gość gość
mnie odwiedziła kolezanka z 2 miesieczną córką pytam się jej czego sie napije to mowi że kawy , zjadła kilka pączków a ja naszykowałam biszkopty ;) Myślałam ze nie karmi piersią , później wyszła ze mną zapalić wróciła pytam się jej napijesz się Coli ? czy wolisz wode mineralną bez gazu .A ona do mnie mowi że wody bo karmi piersią a cola szkodzi .. A mi szczena opadła .Za to bratowa 17 msc dziecko , bardzo długo prawie nic nie jadła bo karmi , w domu wszystkie dania bez soli etd bo karmi . Mimo że tylko dokarmiała piersią małego bo wprowadziła mu obiadki deserki etc .Jak byłam nianią to 15 msc dziecko juz jadło np rosołek taki delikatny bez przypraw , ziemniaczka z miesem gotowanym ,krupniczek wszystko w wersji plynnej a mały od bratowej cały czas je gęste papki nie zna ziemniaka -do tego przez to ze gotuje SYNKOWI to mąż wracając po 16 h z pracy musi sobie posprzatac i ugotowac lub zrobić kanapkę bo ona była zajeta cały dzien gotowaniem dla synka .Nie wtracam się w wychowanie obcych dziec bo jak byłam nianią u wielu rodzin pilnowałam dzieci w tym samym wieku a w każdym domu było inaczej , jak bede karmić moje to połącze wszystkie wersje jakie widziałam w jedno ;) z reszta łatwo jest krytykować innych nie widząc swoich błedów , ja we wlasnym zyciu popełniam wiele błedów żywieniowych wiem ze źle robie że tyje ale jak mi ktoś zwróci uwage to wtedy nie ręcze za siebie

Gość ruddi
~mowa, a kto produkuje te kielbasy z "bez E" bo sporo slyszalem ale nie moge znalezc :( jakbyscie mogli jakies namiary podac, gdzie Wy kupujecie :) podro :)