Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zmiana pory przyjmowania tabletek anty

Polecane posty

Gość gość

Moja stała pora przyjmowania tabletek anty to godzina 21. Zawsze brałam regularnie, co do minuty o godzinie 21. Słyszałam, że nie trzeba brać co do minuty, że to nie robi różnicy i nic się nie stanie poza tym nie było mi za wygodnie zawsze przyjmować na g**** równo 21. Więc zaczęłam przyjmować od około ponad miesiąca z lekką różnicą, czyli np. nie biorę równo o 21:00 co do minuty, tylko różnie - 20:20, 20:30, 20:40, 20:50, coś takiego. Czy wszystko powinno być w porządku i czy mogę tak brać?

Gość gość
ja zaczelam bnrac w pon , jak okres dostałam po 21 a ze w tych godiznach czesto padam na twarz po całym dniu wiec stwierdziłam ze boje sie brac o tej godzinie, bo usne itp. i od wtorku biore o 16 i dzis tez wzielam, mysle ze nic wielkieg sie nei stanie jak jeden dzien o innej porze wzielam, tam na ulotce chyba naoisane masz ze do 12 godzin roznicy moze byc

Gość gość
Masz brać o jednej porze, czyli w twoim wypadku - wieczorem. Spóźnienie ponizej 12 godzin nie zaburza antykoncepcji, co nie oznacza, ze raz mozesz brać pigułkę rano, a raz wieczorem. Wybierz porę dnia i tego się trzymaj. Poza tym - czytaj ulotkę...