Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

FRYZURAdla 3 latki

Polecane posty

Gość gość

corka ma gęste włosy, prawie do pasa. tylko problem z nimi -mycie, suszenie, rzoczesywanie trwa ponad godzinę. codzienne czesanie to mordęga, mała płacze że ją ciągnie. chcę je obciąć,. tylko jak? calkiem krótko? moze do ucha?? tylko wtedy nie zepnę w kitka i będą wpadały do oczu. jakie fryzury mają Wasze dzieci???

Gość aaaaaaabbbbbbbbbccccccc
Hehe, moja córka też ma włosy do... pasa. No i nie chce postrzyzyn, pomimo, że też steka i jeczy podczas rozczesywania. Robie jej koński ogon albo warkocz. Swojej możesz ciachnac do łopatek, łatwo rozczeszesz a również zrobisz ogon, kucyki czy warkoczyki.

Gość gość
moja 5 latka tez ma dlugie wlosy. i nie da sobie obciac. a robie jej zwyklego warkocza lub dobieranego.

Gość gość
moja 4latka też ma bardzo gęste włosy.nie znosi czesania i nie wyobrażam sobie jej męczyć:-) dlatego ma urocza,krótką fryzurę na mała francuzeczke:-)

Gość gość
a co to za fryzura na francuzeczkę?? moja jest zmęczona tym czesanierm, ucieka, nie chce, w rezultacie np. nie czeszę ich przez dwa dni, więc się plączą i tak w kółko. po mam ją tak męczyć. nie chcialabym obcinać całiiem na krótko, ale do lopatek to mimo wszystko tez długie i będzie to samo z czesaniem...

Gość gość
kup odżywkę do psikania do rozczesywania włosów.

Gość gość
W kitka??Chyba w kitkę.

Gość gość
Moja ma kacapke, pray pinéal spinka, albo z boku robie malego warkoczyka. Dziewczeco i praktycznie! Idz z nia do fryzjera dla dzieci! Na dlugie wlosy jeszcze bedzie Pora!

Gość gość
mam odżywkę, ale przecież nie będę jej codziennie pryskać odżywką? myję jej włosy raz w tygodniu a i tak to męczarnia. codzienne czesanie - gonię za nią i proszę żeby dała się uczesać a ona ucieka bo nie chce, bo to ją ciągnie. bez sensu. tak jak pisze jedna z Was, na fdługie włosy przyjdzie pora. Nie wiem tylko jak ją obciąć żeby nie było problemu z czesaniem. najlepiej byloby na krótko, ale chyba nie będzie jej pasowalo. a jak sprawdzają się włosy obcięte do ucha lub linii brody? nie wpadają dzieciom do oczu luib ust??

Gość gość
Moja jak miała 3-4 lata to też byłyśmy u fryzjera ze względu właśnie na problemy z czesaniem. Obcieliśmy właśnie do ucha ale fryzjer zrobił też jej grzywkę i dzięki temu włosy nie wchodziły w oczy. Fajna dziewczęca fryzura a jeśli włosy są grube można jeszcze je wycieniować. Teraz córka ma już 9lat i włosy zapuszcza , na już prawie do pasa, ale już sama rozczesuje :-) a mój synek ma 4 lata i wlasnie obcielismy go na delikatnego irokeza :-)

Gość gość
moja tez ma grzywkę, mimo wszysto jak ma rozpuszczone włosy to wpadają jej do buzi i boję sięże jak będąkrótkie to będzie tak samo, a wtedy nie będę mogłaich związać

Gość gość
jak ma plączące sie wlosy do pasa to skroc jej do lopatek, beda sie lepiej rozczesywać, nie mecz dziecka.

Gość gość
Dlugie wlosy u dziecka myte raz w tygodniu?!?

Gość gość
tak. częściej sobie nie da. tylko do łopatek chyba też będą się plątac?

Gość gość
Wlosy sie tak plataja, bo nie sa myte odpowiednio czesto! Dziecko nie powinno dyktowac co, jak i kiedy, tylko powinno sluchac rodzica! Dziecko potrzebuje rutyny i musi wiedziec, ze niektore rzeczy po prostu musza byc robione. Powiedz corce, ze albo dlugie wlosy zostaja, ale beda myte np. co drugi dzien (i nie beda sie wtedy platac), albo beda sciete. Jest duzo ladnych fryzur dla dziewczynek, bo dlugie wlosy to przeciez zadna fryzura. Warto tez popracowac nad technika czesania, ktore wiekszosc zaczyna od czubka glowy koltuniac w ten sposob wlosy jeszcze bardziej. Wlosy powinny byc czesane od koncowek do gory, wtedy koltuny sie nie robia, a nawet jesli, to latwiej je rozczesac nie targarjac przy tym wlosow

Gość gość
moze powrzucacie tu jakies fotki jak mozna obciac wlosy?