Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lenka 527

zastrzyki antykoncepcyjne depo provera opinie

Polecane posty

Gość lenka 527

witam kobietki! :-* chciałabym poznać wasze opinie na temat zastrzyków depo provera. w grudniu urodziłam dzieciątko (już drugie) i nie chciałabym mieć więcej dzieci dlatego zdecydowałam sie na antykoncepcje hormonalna, a że karmie piersią to lekarz zaproponował mi zastrzyk. naczytalam sie na internecie negatywnych opinii i trochę sie wahałam ale że ufam mojemu ginowi który stwierdził że zastrzyki mogą mieć różne skutki uboczne TAK SAMO JAK TABLETKI!!to sie zdecydowałam... w lutym przyjelam pierwsza dawkę i za tydzień idę na następny zastrzyk. po pierwszym zastrzyku było tak: dwa tygodnie po dostałam okres który trwał 2 tygodnie i od tej chwili nie mam w ogóle okresu (lekarz uprzedzal o takiej możliwości) nic mnie nie boli, czuje sie świetnie, nie krwawie no i ogólnie jest super ;-) zauważyłam że trochę bardziej niż zwykle wypadają mi włosy ale miałam tak też po pierwszym porodzie a poza tym żadnych skutków ubocznych.. mam nadzieję że po drugim zastrzyku będzie podobnie. mam nadzieję że trochę odczarowalam temat zastrzyków depo provera, a jakie sa wasze doświadczenia?

Gość lenka 527
halo! jesteście tu kobietki?

Gość gość
Mnie bardzo bolała głowa, miałam plamienia, więc zrezygnowałam. Teraz szukam jakieś antykoncepcji niehormonalnej

Gość gość
z niehormonalnych to chyba tylko gumka lub szklana wody zamiast ;-)

Gość gość
Z niehormonalnych masz jeszcze femcap - kapturek. Moja koleżanka używa i sobie chwali

Gość Helka żarówka
Ja tez słyszałam same negatywne opinie o zastrzykach antykoncepcyjnych, że jest dużo więcej skutków ubocznych niz po tabletkach, nie tylko złe samopoczucie ale tez brak okresu, migreny itd Ja stosuje tabletki, mam je dość dobrze dobrane, do tego lekarz zalecił stosowanie Harmonelli, bo stosując antykoncepcje zwiększa sie zapotrzebowanie na kwas foliowy, wit B6 i cynk, a ten suplement zawiera to wszystko w sobie plus wiele innych cennych witamin i minerałów. Złe samopoczucie czasem wynika własnie z niedoborów witamin, a winę zrzucamy na antykoncepcję.

Gość gość
podbijam temat. ma ktoś jakieś doświadczenia?

Gość gość
Jedno ukłucie i 3miesiace spokoju.Można szalec do woli.Skutki uboczne w tym wypadku są minimalne.

Gość gość
Myślałam o tym, ale jednak zniechęciły mnie negatywne opinie. Boję się. Myślę teraz co raz więcej o kupnie komputera cyklu, nie wiem, może cyclotestu

Gość gość
no nie wiem... to chyba zależy od osoby.. bo ja nie mam kompletnie żadnych skutków ubocznych a zastrzyki przyjmuje od lutego.. jestem 100% zadowolona ;-)