Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kartka ze spowiedzi a nieobecność na chrzcie

Polecane posty

Gość gość

Zostałam poproszona o zostanie chrzestną. Chrzest odbędzie się w mojej parafii. Na chrzcie nie będę obecna. Proboszcz wręczył kartki do spowiedzi dla chrzestnych i został poinformowany, że nie będę obecna na chrzcie, ponieważ będę w innym mieście, załatwiać pewne sprawy. Zastanawia mnie, czy mam do spowiedzi iść, pomimo, że na chrzcie i tak mnie nie będzie. Chyba ksiądz nie odmówi chrztu z powodu braku tej kartki. Miał ktoś podobną sytuacje ?

Gość gość
Ja jestem chrzestną i nikt mi żadnej kartki nie dał, więc się zdziwiłam, że dają kartki.

Gość gość
W ogóle co to za wymysł z tymi chrzestnymi. Rodzice są od tego aby wychowywać dziecko w wierze, a nie obcy ludzie.

Gość gość
ale to sa kartki dla chrzestnych, a ciebie nie bedzie, wiec chrzestna nie zostaniesz do spowiedzi powinni isc chrzestni

Gość justaaab
Jakoś trudno mi uwierzyć, że ksiądz przed chrztem odmówi chrztu, bo chrzestny kartki nie dostarczył.

Gość justaaab
Zostanę chrzestną, bo proboszcz już zapisał nazwiska chrzestnych i wie, że mnie nie będzie na chrzcie.

Gość gość
co ty k***a tumanie wypisujesz?? jak chrzestna moze byćnieobecna na chrzcie?? weź ty sie p*****lnij patelnia w łeb bo inaczej tego ująć nie potrafię :o

Gość gość
jak mozesz zostac chrzestna nie bedac na chrzcie? rownie dobrze po co targac dziecko do kosciola? niech proboszcz sobie zapisze nazwisko, i po sprawie

Gość justaaab
Jaki tumanie ? Proboszcz sie na to zgodził, o co Ci chodzi ? Ja nie chciałam być chrzestną, ale rodzice dziecka nie mieli kogo wpisać. Ja też sie zdziwiłam, że proboszcz się na to zgodził.

Gość gość
mogli wpisac tylko jedna osobe

Gość gość
Rodzice chrzestni (łac. patrini) – mężczyzna i kobieta przedstawiający do sakramentu chrztu osobę chrzczoną.

Gość justaaab
Oni się uparli, że chcą dwie i to młode osoby. Za mnie ma być na chrzcie babcia dziecka.

Gość gość
ale nie ma czegos takiego jak "za mnie ma byc" nie mozna byc chrzestnym bez uczestnictwa w chrzcie w takim razie chrzestna bedzie babcia, nie ty

Gość gość
W ogóle co to za wymysł z tymi chrzestnymi. Rodzice są od tego aby wychowywać dziecko w wierze, a nie obcy ludzie. ---- a ty kretynko nie wiesz, ze wypadki chodza po ludzich?

Gość gość
chrzest bez matki chrzestnej jak slub bez panny mlodej:D

Gość gość
A Ty nie wiesz, że jeżeli rodzice dziecka umrą, to sąd oddaje dzieci dziadkom, ciotce, a nie koledze z pracy, który jest chrzestnym? Ty jesteś otępiała.

Gość gość
rodzice chrzestni powinni pomagac wychowywac dziecko w wierze i tyle